Reviews

MAC Liptensity swatches van Driftwood, Medium Rare, Gumball, Postmodern, Lobster & Habanero

MAC Cosmetics introduceerde onlangs een compleet nieuwe lipstick, de Liptensity. Een lipstick op gelbasis die intens gepigmenteerd is en zeer licht aanvoelt op de lippen, uiteraard te koop in 24 prachtige, hippe kleuren. Ik kreeg van MAC de complete collectie opgestuurd en dat was te gek! Vandaag laat ik de eerste zes lipsticks zien van deze collectie, swatches van Driftwood, Medium Rare, Gumball, Postmodern, Lobster en Habanero. Zit er een kleurtje voor je bij?

De Liptensity lipsticks van MAC hebben een compleet andere verpakking dan de andere lipsticks van MAC, je ziet nl. aan de buitenkant al exact wat de kleur van de lipstick is. Ik vind dat eigenlijk wel handig, zeker als je net zoals ik heel veel lipsiticks hebt, het scheelt zoeken.

De kleurenrange is behoorlijk uitgebreid, van zacht nude tot diepzwart, van vurig rood tot donkerblauw, er zit absoluut een kleur bij die mooi bij je staat. Hou er wel rekening mee dat de lipsticks behoorlijk gepigmenteerd zijn, de kleur die de huls heeft zie je ook terug op je lippen.

Qua formule zijn de lipsticks wat lichter van textuur dan de "gewone" meer cremige lipsticks die MAC heeft. Je voelt de MAC Liptensity lipsticks eigenlijk niet zitten op je lippen, maar je ziet ze echt wel, er is geen twijfel over mogelijk of je een lipstick draagt. Ze plakken niet, voelen niet kleverig aan, blijven mooi op zijn plaats en lopen niet uit, de felle kleuren trekken best in je lippen, waardoor je zelfs na het verwijderen nog wat kleur blijft zien. Ze blijven best lang zitten, maar geven wel af op bestek, glazen en als je zoent ;-)

Ik vind de vorm van de lipsticks (plat van boven) zelf iets minder fijn om aan te brengen, zeker bij de lipcontouren kan ik niet zo precies werken. Natuurlijk kun je wel een kwastje gebruiken om de lipsticks wat precies aan te brengen, maar eerlijk gezegd doe ik dat eigenlijk niet zo vaak omdat ik mijn kwastje altijd kwijt raak.

Kijk even naar de swatches van zes MAC Liptensity lipsticks.....

van links naar rechts MAC Liptensity lipsticks Driftwood, Medium Rare, Gumball, Postmodern, Lobster en Habanero

van links naar rechts swatches MAC Liptensity lipsticks Driftwood, Medium Rare, Gumball, Postmodern, Lobster en Habanero

MAC Liptensity Driftwood - soft lilac beige - een behoorlijk koele kleur die het vooral goed doet als tegenhanger van een mooie donkere ooglook. Ondanks de koele ondertoon vind ik de kleur verrassend mooi bij mijn warme huidstint. De kleur is voor zo'n lichte tint heel goed gepigmenteerd.

MAC Liptensity Medium Rare - creamy soft pink - zacht baby roze die iedere look direct een stukje liever maakt! De kleur is verrassend dekkend en blijft niet hangen in de lijntjes van mijn lippen, iets wat wel vaak gebeurt bij dit soort lichtere tinten.

MAC Liptensity Gumball - creamy blush pink - een koele, felroze kleur die ook heel mooi gaat staan bij een echt donkere huid! Door de goed pigmentatie zal de dekking zelfs bij donkere lippen echt goed dekken en dat is heel fijn. Voor de duidelijkheid, ik heb op de foto's geen basis gebruikt of lippotlood, de lipsticks zijn direct op mijn "blote" lippen aangebracht.

MAC Liptensity Postmodern - amped coral pink - dit vind ik zelf een heel mooie, roze kleur omdat ik zelf toch altijd iets meer houdt van een iets warmere kleur. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik dit soort kleuren vaker in de zomer dan in de winter draag. 

MAC Liptensity Lobster - burnt orange - echt oranje, je moet ervan houden maar bij een warmere huidstint vind ik deze kleur toch wel heel mooi staan, mits je de rest van je make-up een beetje aanpast. Ik zou zo'n kleur niet combineren met koele kleuren op mijn ogen en/of wangen, maar het juist allemaal wat warmer of juist neutraler houden.

MAC Liptensity Habanero - vibrant orange-red - ook nog steeds behoorlijk oranje, maar wel met een flinke vleug rood, Habanero is de Liptensity variant van Lady danger. Zoals je trouwens kunt zien hebben de Liptensity lipsticks allemaal een iets glanzende finish, ze zijn zeker niet mat.

Binnenkort volgen de swatches van de andere 18 MAC Liptensity kleuren, nog even geduld dus! Het is misschien wel goed om te weten dat de MAC Liptensity lipsticks deel blijven uitmaken van het vaste MAC assortiment. Zie je een mooie kleur, dan kun je uiteraard direct naar de winkel rennen of deze online bestellen (o.a. bij De Bijenkorf of Douglas), maar je hoeft niet bang te zijn dat ze niet meer verkrijgbaar zullen zijn. Er kunnen uiteraard weleens kleuren uit voorraad zijn, maar die komen weer terug.

De MAC Liptensity lipsticks zijn wel wat prijziger dan de andere MAC lipsticks, ze kosten EUR 25,00 per stuk. Ik heb wel gemerkt dat ze behoorlijk zuinig in gebruik zijn, je hebt soms maar 1 streek nodig om je lippen goed te bedekken, mede door de hoge pigmentatie. Niet gek toch?

 

Naar welke kleur ben jij verder benieuwd? In dit eerdere artikel kun je alle kleuren nog even terugkijken! Binnenkort dus meer :-)

Deel dit artikel
Back to top