Reviews

Debbie's favorieten - Escentric Molecules body washes (+ tips om goedkoper te shoppen)

Vorig jaar deelde ik mijn liefde voor de geuren van Escentric Molecules al eens in een artikel, dat je hier vindt. Ik draag Molecule 01 & Molecule 02 nog steeds enorm vaak, ze horen absoluut bij mijn meest favoriete parfums. Sinds ik vorig jaar de Body Wash in Escentric 01 kocht bij Skins, ben ik daar ook behoorlijk aan verslingerd. In dit korte artikel deel ik mijn liefde voor deze heerlijke producten. Misschien een leuke cadeautip?

Vorige week kocht ik bij Liberty in London, deze drie body washes van Escentric Molecules (GBP 20,00 per stuk in de UK ongeveer EUR 24,00). De paars en oranje fles, Escentric 01 en Escentric 02, heb ik weleens eerder gehad, Escentric 03 kocht ik voor Marco. Hij is de laatste tijd ook steeds vaker Escentric 03 gaan dragen, omdat ik vertelde die zo lekker te vinden, en dat bevalt hem goed. Leuk om de body wash voor hem als cadeau mee te nemen toch?

De Body Washes zijn verpakt in mooie, strakke flacons die goed afsluiten. Ze zijn behoorlijk intens qua geur en daardoor gebruik ik altijd heel weinig body wash voor een lekker ruikend resultaat, ze zijn heel erg zuinig. Qua verzorging doen de body washes niets speciaals, maar ze drogen mijn huid zeker niet uit, dus dat is helemaal prima. Ook na het afdrogen ruik je de geur nog lekker op de huid, weliswaar subtiel, maar ik duik er wel lekker ruikend mee mijn bed in.

Hier nog even een korte uitleg van de drie verschillende geuren en het principe van dit merk:

De uitdagende, ongewone geuren van Escentric Molecules waren en zijn een revolutie in de parfumwereld. De parfums Escentric 01 en Molecule 01 zijn uniek omdat er slechts één basisingrediënt wordt gebruikt, namelijk Iso E Super, een zoete, fluweelzachte houtnoot. Molecule 01 bevat zelfs uit 100 % Iso E Super, Escentric 01 bevat ook andere noten, waardoor je de geur zelf ook blijft ruiken. De 02 en 03 series zijn gebaseerd op hetzelfde principe, maar dan rond het ingrediënt ambroxan (02; extract van ambregris) en vetiveryle acetate (03; laboratoriumvariant van vetiver). Minimalistisch, excentriek en verfijnd. Speel met deze geuren om je eigen favoriete parfum een persoonlijke twist te geven of combineer Escentric met Molecule voor een onweerstaanbare aantrekkingskracht.

 

Ik ben zelf het meest gesteld op de Molecule 02 & Escentric 02, ik hou van de sexy uitstraling van de geur die nooit over the top is. Molecule 01 & Escentric 01 zijn ook heerlijk, ik vind de geur iets neutraler en soms een beetje aan de "houterige" kant en wat stoerder. Molecule 03 & Escentric 03 draag ik zelf niet, maar vind ik wel heerlijk bij mannen. Het zijn eigenlijk alledrie vrij lichte geuren en daardoor heel geschikt voor mannen en vrouwen die wel lekker willen ruiken en niet zo houden van overheersende parfums. Bereid je trouwens wel voor op veel vragen en complimentjes, zoveel mensen zijn nieuwsgierig naar deze parfum als je ze op hebt!

Ik was trouwens niet de enige die Escentric Molecules shopte in Londen, ook vriendinnnetje Vivianne sloeg een flinke hoeveelheid in! Zij kocht een grote fles Molecule 01 en vervolgens ook nog een paar travel sizes, handig voor in haar tas! De producten van Escentric Molecules zijn in de UK een stuk voordeliger dan in Nederland, tenslotte komt het merk ook daar vandaan. Ben je in de UK en fan van deze geuren, dan loont het zeker de moeite om even wat voorraad in te slaan!

In Nederland koop je de producten van Escentric Molecules o.a. bij Skins & Babassu, maar daar betaal je voor een body wash EUR 39,00 (in de UK omgerekend EUR 24,00) en voor een fles Molecule 01 EUR 115,00 (in de UK omgerekend EUR 80,00). Ik vind het verschil nogal groot om eerlijk te zijn. 

Heb je geen tijd om naar Londen te gaan? Bij Net-a-porter kun je de producten van Escentric Molecules ook kopen tegen prijzen die een stuk lager liggen dan hier in Nederland, je vindt ze hier.

Deel dit artikel
Back to top