Reviews

Kerstcadeau tip - Laura Mercier Masterclass Colour Essentials 2nd edition

Vorige week kreeg ik zo'n prachtig make-up palette binnen van Laura Mercier, ik moet het gewoon met jullie delen. De Laura Mercier Masterclass Colour Essentials 2nd edition is een palette met daarin 12 oogschaduws, een blush, een bronzer, een highlighter, aangevuld met tight liners en eyeliner. Je leest het al, in het palette vind je alles wat je nodig hebt voor een mooie make-up! Natuurlijk heb ik alles even kort getest, kijk mee naar de swatches en mijn review.....

Laura Mercier Masterclass Colour Essentials 2nd edition EUR 125,00 (via de Bijenkorf.nl) of te koop bij Skins

 

Kijk, ik word natuurlijk al helemaal blij van de buitenverpakking van dit grote, zware palette....die is namelijk uitgevoerd in een bruin panterprintje. Laura Mercier heeft dan direct mijn aandacht, dat snap je wel. Toch ben ik altijd enorm geinteresseerd in de producten van dit merk, ik ben zeker vanaf 2007 al fan van Laura Mercier zelf en de producten van haar merk.

Bij het palette krijg je nog wat extra uitleg over de Tightline technique van Laura Mercier, waarvoor je de Tightline Cake Eye liners kunt gebruiken die ook in het palette zitten.

In het kort: tightlinen is niets anders dan een eyeliner aanbrengen, maar dan meer tussen de wimperhaartjes dan erlangs. Hierdoor krijgt je oog meer definitie en ogen je wimpers voller terwijl je niet persé een dikke lijn eyeliner ziet. Natuurlijk kun je de "tightline" zo dik maken als je zelfs wilt. Je kunt ook van onder vandaan tussen de wimpers kleuren, dat is ook mooi en met deze Tightline Cake Eye Liners blijft dat prima zitten.

Het palette is behoorlijk groot en ook dik, niet zo gek want er zitten behoorlijk wat producten in. De verpakking is gemaakt van donkerbruin 'leer" met een ruw oppervlak, de sluiting is magnetisch en sluit het palette goed af. Je kunt het veilig meenemen in je tas, maar omdat het vrij groot is, past het niet in een kleine tas.

Eenmaal geopend kom je direct 12 oogschaduws tegen en een grote spiegel. De oogschaduws zijn verdeeld in de warmere kleuren aan de linkerkant en de koelere tinten aan de rechterkant van het palette. Aan beide kanten vind je drie matte en drie meer glanzende kleuren oogschaduw. Door de gleufjes aan de zijkant kun je het palette makkelijk openschuiven naar rechts en links, want onder de oogschaduws vind je nog meer moois.

Kijk eens aan, je krijgt niet alleen oogschaduws, maar ook een blush, een bronzer, een highlighter, twee Tightline Cake eye liners, twee kwastjes en een oogpotlood. Niet gek!

De ronde pannetjes, daar zitten de Tightline Cake Eye liners in, dat zijn stevig geperste poeders in de kleuren Black Ebony & Mahogany Brown die je aan moet maken met een paar druppels water (max. twee!). Roer met het kwastje in het pannetje rond nadat je de druppels erin hebt laten vallen, todat je een soort pasta krijgt. Daarmee kun je dan "tightlinen", dat gaat supermakkelijk. De Cake eye liners hebben een matte finish, die heel natuurlijk is en blijven echt erg goed zitten. Ze dekken in één streek!

De kwastje zijn klein en alleen bedoeld om oogschaduws en/of eye liners aan te brengen, maar om te blenden vind ik ze al een beetje tekort schieten. Ze zijn kwalitatief wel heel goed, de haren zijn stevig en toch zacht, de eyelinerkwast is werkelijk perfect.

swatches linkerdeel van de oogschaduws met v.l.n.r. Vanilla Nuts, Etoile, Café au Lait, Bronze Glow, Espresso Bean en Minx 

swatches rechterdeel van de oogschaduws met v.l.n.r. Stellar, Poison Ivory, Pewter Dust, Stone Taupe, Golded Pines en Noir.

Voor de ooglook (die vrij simpel is) heb ik alleen de warmere kleuren gebruikt. Ik heb de Black Ebony Tightline Cake Eye liner ook gebruikt, zoals je ziet heb ik die ook "gewoon" als eyeliner gebruikt en dat ziet er prima uit.

swatches met v.l.n.r. Sweet nectar second skin cheek colour, Soleil bronze Bronzing pressed powder en Pink Haze Face Highlighter

de foto is een beetje gek, maar zo zien jullie de kleu van de blush/bronzer/highlight combinatie wel goed. De blush en bronzer zijn behoorlijk gepigmenteerd, doe er zeker voorzichtig mee! Ik heb maar een minieme hoeveelheid gebruikt en je ziet dat er behoorlijk wat kleur op mijn huid zit.

Ik heb nog niet zoveel tijd gehad om alles van het palette uit te proberen, maar ik kan je wel vertellen dat de oogschaduws stuk voor stuk goed gepigmenteerd zijn en makkelijk aanbrengen. De kleuren zijn natuurlijk, maar wel mooi bij elkaar passend en omdat er zowel koelere als warmere tinten te vinden zijn, kun je er alle kanten mee op. Van zacht en natuurlijk met wat glanzend tot een koele, donkere smokey eye met de zwarte matte oogschaduw. De blush/bronzer/highter is mooi en flatterend voor vrijwel iedere huidtint, al is de bronzer wel een beetje aan de oranje kant, die had iets meer taupe/brons mogen zijn van mij.

De eyeliners zijn allemaal fijn, ook het oogpotlood dat erin zit (waar ik geen foto van heb gemaakt) is prima, maar niet heel bijzonder. Natuurlijk mis ik wel een lipproduct, maar uiteraard kun je nu wel elke lipstick/lipgloss die je mooi vindt bij een look dragen die je met dit palette hebt gemaakt. Ik heb trouwens het Naked lip pencil van Laura Mercier op met de Exposed lipgloss van Kylie Cosmetics, ik vind het een mooie kleur zo.

 

Dit mooie, grote Laura Mercier Masterclass Colour Essentials 2nd edition palette is zeker een prachtig cadeau voor een fan van Laura Mercier of van make-up in het algemeen. Wil je het cadeau geven of voor jezelf kopen, aarzel dan niet te lang, het is slechts tijdelijk te koop voor EUR 125,00 bij de winkels van Skins of bij de counters van Laura Mercier in De Bijenkorf. Zou jij dit wel onder de boom willen vinden? Misschien kun je dit artikel dan even doorsturen naar de kerstman of kerstvrouw?

Deel dit artikel
Back to top