Reviews

Met MAC & Mariah Carey klaar voor kerstmis!

Deze week kreeg ik nog een leuke kerstcadeautje binnen van MAC, een grote witte glinsterende doos met strik. In die doos vond ik een paar items van de MAC Mariah Carey collectie die vanaf dit weekend in de winkels bij MAC te vinden zal zijn. Natuurlijk heb ik de items nog even op de foto gezet en kun je zien hoe ze uitpakken op mijn huid, ook de spannende Extra Dimension Skinfinish My Mimi. Kijk je mee?

Ik kreeg alles in een mooie doos, die helaas niet te koop is

Helemaal in Mariah Carey stijl, vol glitters en "diamanten", lekker glamourous voor de feestdagen!

MAC It's Everything eye shadow X 4 (EUR 43,00)

De oogschaduws in dit palette zijn allemaal fijn van textuur, de pigmentatie is goed en de kleuren passen goed bij elkaar. De oogschaduws zijn wel allemaal wat glanzend/glimmend, maar dat past helemaal bij de uitstraling van deze MAC Mariah Carey collectie vind ik.

v.l.n.r. swatches van Diamond Butterfly (frost), I'd give my all (lustre), Twinks (veluxe pearl) en Images of rapture (veluxe)

ik heb alle tinten uit het oogschaduwpalette gebruikt, samen met een eyeliner (Charlotte Tilbury) en mascara (Chanel)

MAC Extra Dimension Skinfinish My Mimi (EUR 48,00)

My Mimi hebben jullie waarschijnlijk al op enorm veel foto's op social media voorbij zien komen? Niet zo gek natuurlijk, want wat een plaatje is deze warm gouden highlighter door de mooie print. De kleur is behoorlijk donker voor een highlighter, misschien niet de ideale kleur als je een lichte huid hebt. Maar aan de andere kant des te mooier bij een donkere huid, dan moet je deze fijne highlighter zeker proberen. De textuur is heel fijn en blendt mooi met de huid, aanbrengen gaat het mooiste met een stevige kwast of met je vingers.

MAC Powder blush Sweet sweet fantasy (EUR 25,00)

Op de persfoto's leek deze blush veel meer oranje/koraal dan in het echt, de kleur ligt meer tussen roze en koraal in. De pigmentatie is heel goed, met zachte hand aanbrengen is dus echt nodig. Ik heb zelfs een beetje blush eraf moeten halen omdat de kleur echt even te fel was. Maar de kleur is wel heel mooi, lekker fris en mooi passend bij mijn huid.

Links My Sweet sweet fantasy en rechts My Mimi

Ik heb Sweet sweet fantasy gecombineerd met My Mimi, als contour heb ik Paloma van NARS gebruikt, een vrij matte, iets grijzige tint die alleen wat schaduw laat zien zonder te warm te zijn. Als ik een bronzer had gebruikt om te contouren was het allemaal net iets te warm geworden denk ik qua kleur.

MAC lipstick Dahhlinggg! (EUR 23,00) en lipglass Dreamlover (EUR 23,50)

 

De verpakkingen van de lipproducten zijn heel leuk, de zilveren/witte glitters voel je trouwens niet zitten, de lipstickhuls is gewoon glad zoals altijd. De kleuren die ik heb ontvangen zijn behoorlijk licht en gek genoeg hebben ze niet de print van de vlinder die ik op de persfoto's wel heb gezien. Misschien komt het omdat het samples zijn? Dreamlover is wel een mooie gloss met fijne, gouden en perzikkleurige shimmers, die staat mooi over elke nude lipstick denk ik.

Zie je het? Geen vlinder? :-(

links MAC lipstick Dahhlinggg! (cremesheen) en rechts lipglass Dreamlover

Ik draag hier Dahhlinggg! samen met Dreamlover, ik heb wel Oh Honey lip pencil als basis gebruikt omdat ik Dahhlinggg! voor mij persoonlijk wat te licht vind. Toch vind ik het op de foto niet misstaan om eerlijk te zijn, alleen in het echt vind ik zo'n kleur mij net wat bleker maken dan ik zou willen. Maar ja, het is wel de stijl waar Mariah zo van houdt, dus snap ik de keuze van deze kleur echt wel.

Ik denk dat vrijwel iedere make-up liefhebber wel vrolijk wordt van deze collectie van MAC & Mariah Carey. De verpakkingen zijn heel feestelijk en glamourous, een beetje over the top misschien maar dat mag wel in december vind ik. De inhoud is fijn en mooi, zeker als je net zoals ik een wat getinte huid hebt. Ik denk zelfs dat dit een van de collecties is die qua tinten het beste bij mij past, hooguit zou ik gekozen hebben voor een wat fellere lip. Maar als ik nu even goed nadenk, volgens mij draagt Mariah Carey nooit een donkere of felle lipkleur? 

 

Wil je nog iets van deze MAC Mariah Carey collectie scoren? Dan moet je dit weekend bij een MAC counter/winkel langs gaan, de collectie ligt vanaf 17 december 2016 in de winkels. Volgens mij is alles online al uitverkocht, maar check het voor de zekerheid nog even bij www.maccosmetics.nl, De Bijenkorf of Douglas. Wil je de informatie over de collectie nog even teruglezen, dat kan in dit artikel.

Deel dit artikel
Back to top