Blogs & Editorial

Een stapje terug doen

Ergens in 2007 deed ik mijn eerste stappen in de (beauty)blog wereld, dat is bijna 10 jaar geleden en toch lijkt het alsof het gisteren was. Sinds die tijd heb ik wekelijks heel wat uren besteed aan het bloggen over beauty, eerst in de vorm van een forum, toen op Lushious Beauty en sinds 2011 op Beautyscene. Dat deed ik met veel plezier, maar nu doe ik toch even een stapje terug. Ik voelde al even dat het nodig was en na een paar weken wat rustiger aan doen, zie ik resultaat, ik zit beter in mijn vel....

 

Een stapje terug

En dus ga ik nog iets verder, ik neem tijdelijk wat meer afstand van het bloggen om mij meer te richten op mijn gezin en mijzelf. Dat zal betekenen dat ik minder vaak een artikel zal plaatsen op Beautyscene om even wat rust en afstand te nemen van de blogwereld. Want het leven bestaat uit meer dan werken als beautyblogger, mijn persoonlijke leven heeft ook aandacht nodig. Op zich loopt alles door als ik aan het werk ben, maar ik merkte ook wel dat ik soms te weinig echte aandacht kon geven aan de mensen die ik lief heb (man, kinderen & familie) en dat had op een gegeven moment ook zijn weerslag op mijn relaties met die mensen. Maar ik merkte dat het op mij ook lichamelijk effect had, ik voelde me gewoon niet meer lekker in mijn vel en dat zag je.

Een paar weken geleden heb ik besloten de knop eens om te zetten en minder tijd te besteden aan het werk en meer tijd aan mijn gezin, mijn relatie en mijzelf. Dat heeft echt enorm veel effect gehad en dat voelt natuurlijk heel goed en fijn! Zo fijn, dat ik heb besloten hier mee door te gaan, de balans tussen werk en privé is nu weer goed en dat wil ik zo houden. Maar dat heeft ook consequenties voor jullie als lezers en volgers, daarom leek het mij wel zo fair jullie hiervan op de hoogte te brengen en natuurlijk ook om een beetje begrip te vragen.

Ik blijf bloggen 

Ik hou nog steeds van bloggen over één van mijn favoriete onderwerpen (beauty) en dat zal ik dan ook zeker altijd blijven doen, ook nu. Ik zal zeker actief blijven op social media (Instagram stories, Instagram, Facebook & Twitter) en blijf posten op Beautyscene, maar wel minder vaak en minder regelmatig. De komende periode tot en met Nieuwjaar zal ik weinig tijd besteden aan het werk, die tijd ga ik vooral besteden aan mijn gezin. Zij verdienen echt wel wat extra aandacht na al die jaren die ze mij hebben gesteund, want dat hebben ze gedaan en daar ben ik heel dankbaar voor.

Dankbaar ben ik ook voor jullie, mijn leuke/lieve/mooie/stoere lezers en volgers, dankzij jullie heb ik geweldige jaren achter de rug waarin ik zoveel heb geleerd en hopelijk komen er in de toekomst nog veel van dit soort jaren. Zonder lezers zoals jullie had dit nooit gelukt en daar ben ik heel dankbaar voor! Ik ken jullie in de meeste gevallen niet persoonlijk, maar wat ben ik blij met jullie allemaal. Zie ik jullie weer terug in 2017?

 

Nog even dit....

De belangrijkste reden om dit stapje terug te doen is dus een persoonlijke, maar er moet mij nog iets van het hart. Ooit, in 2007, ben ik begonnen met bloggen omdat ik het enorm leuk vond om te doen. In die tijd was er nog geen droog brood te verdienen met bloggen en/of social media, inmiddels is dat heel anders. Dat is een mooie ontwikkeling zou je denken en dat is natuurlijk ook zo. Toch is het niet allemaal positief, ik heb door de jaren heel veel zien veranderen in de blogwereld. Van bloggers die leuke, vrijblijvende artikelen schreven over make-up die ik graag las, zie ik nu steeds vaker zakenmensen die meer en meer denken aan het geld dat een artikel kan opbrengen. Soms gaat dat best ver, te ver naar mijn mening en ik voel mij daar niet echt goed bij. Ik mis vooral de passie van het begin, passie die soms wel lijkt ingeruild voor het verlangen naar meer en meer geld verdienen.

Nu ben ik helemaal voor vrijheid, dus vind ik ook dat iedere blogger/vlogger/influencer moeten doen wat ze willen, maar ik doe er liever niet aan mee. Het voelt voor mij niet goed als ik in een artikel een product "moet" aanprijzen voor een (mooi) bedrag terwijl ik daar helemaal niet achter sta. Ik wil mijn lezers inspireren op het gebied van beauty, maar om eerlijk te zijn wil ik ze niet persé beïnvloeden, dat klinkt mij toch wat negatief in de oren om eerlijk te zijn. En ik wil al helemaal niemand beïnvloeden om iets te kopen of te doen, waar ik niet eens achter sta, maar waarvoor ik wel dik betaald krijg om het aan jullie te vertellen.

Dat gebeurt in 2016 namelijk wel, sterker nog, dat gebeurt bij de meest bekende bloggers/vloggers/influencers tegenwoordig heel vaak. Denk jij, als lezers, dat je iemands favoriete huidverzorgingsmerk ziet in een video/post, blijkt dat helemaal niet het geval te zijn, in hun eigen badkamer zul je niets zien van dat merk.....maar natuurlijk vertellen ze wel dat het geweldig is. En dat stoort mij enorm, ik vind gewoon dat je op die manier je lezers/volgers voor de gek houdt en ik vind dat niet kunnen. Ik zou er niet van kunnen slapen, maar als iemand als doel heeft veel geld te verdienen, moet je dit soort principes misschien aan de kant zetten? Ik doe dat echter liever niet... Goed, ik zou hier nog heel lang over door kunnen gaan, maar laat ik dat maar een andere keer doen.

 

Blijf mij dus zeker volgen op social media (volg mij als @mrsbeautyscene), daar blijf ik dagelijks actief en ik zal jullie daar ook altijd op de hoogte houden als er een nieuw artikel verschijnt op Beautyscene. En staat er niets nieuws op, kijk dan eens wat oudere artikelen terug, er staan er heel wat op die de moeite waard zijn. Mijn photo diaries komen snel ook weer terug, maar daarover later meer, er staan namelijk wat dingen te veranderen in 2017.

Als laatste wil ik jullie enorm bedanken voor jullie steun door de jaren heen en wens ik jullie, en de mensen die je lief hebt, heel fijne feestdagen. Geniet vooral van elkaar en laat de boel soms een beetje de boel, er is niets fijners dan liefde en gezelligheid van de mensen waarvan je houdt! Dikke kus! XXX Debbie

Deel dit artikel
Back to top