Reviews

Mijn favoriete rode lipsticks van 2016

Rode lipstick - je bent er gek op of je draagt het nooit. Althans, dat idee krijg ik weleens als ik met vrouwen praat over hun favoriete lipsticks. Ik ben een vrouw die er gek op is, ik draag heel vaak rode lipstick al wissel ik die toch wel regelmatig af met nude, roze/bruin of een donkere tint. En ondanks dat ik heel veel rode lipstick getest heb, blijven er altijd rode lipsticks die ik veel vaker draag dan anderen. De afgelopen tijd waren dat o.a. Mary Jo van Kylie Cosmetics, Viva Glam I van MAC en Nicolas van Tom Ford. Kijk je mee naar deze en meer favoriete rode lipsticks?

Tom Ford Lips & Boys Nicolas EUR 30,00 (review)

1 van de laatste aanwinsten en heel erg mooi! Tom Ford brengt opnieuw de kleinere Lips & Boys lipsticks uit, dit keer ook in matte varianten waar Nicolas er één van is. De kleur is wat dieper, donkerder rood en de lipstick is geweldig fijn om te dragen, een absolute aanrader.

MAC Retro Matte Liquid Lipcolour Dance with me EUR 24,50 (review)

zoek je een langhoudende lipstick? Dan zijn de Retro Matte liquid lipcolours van MAC zeker aan te raden. Combineer ze wel met een goede, verzorgende basis (bijvoorbeeld Prep & Prime lip) en breng ze daarna pas aan. Ik vind Dance with me vanaf het begin de mooiste kleur, dus die heb ik dit jaar heel vaak gedragen, erg mooi. Hebben jullie ook gezien dat er andere kleuren gaan komen?

Kylie Cosmetics liquid lipstick Mary Jo K $ 29,00 (exclusief te koop op www.kyliecosmetics.com)

de ontdekking van 2016 was voor mij zeker de makeup van Kylie Cosmetics, waaronder de mooie Kylie Lip Kits. In de Lip Kits vind je een zacht lippotlood en een matte, vloeibare lipstick met geweldige pigmentatie. Deze kleur is een prachtige klassieke rood en blijft echt een hele avond zitten, ook als je wat eet. Ik vind deze misschien qua textuur nog iets prettiger dragen van die van MAC hierboven. Jammer dat ze alleen zo lastig te krijgen zijn en naar verhouding duur zijn door verzend/douanekosten....

MAC Ruby woo lipstick EUR 19,50 (& lip pencil)

 

Dit is misschien wel de bekendste rode lipstick van MAC : Ruby Woo. Het is een neutrale rode lipstick met een matte finish, die iedereen, ongeacht de kleur van je huid, prachtig staat. De pigmentatie is geweldig, de textuur een tikje stroef maar daardoor blijft Ruby Woo altijd goed zitten en gaat de kleur niet lopen. Als je van rode lipstick houdt, dan moet je deze echt ook hebben.

MAC Viva Glam I lipstick EUR 19,50 (meer info)

Dit is nog zo'n klassieke kleur van MAC, Viva Glam I bestaat ook al heel wat jaren en wordt nog steeds heel veel verkocht. Viva Glam I is iets warmer qua kleur dan Ruby Woo, maar nog steeds draagbaar voor iedereen. En uiteraard is het extra goed om deze kleur te kopen omdat de opbrengst compleet naar het MAC AIDS fund gaat waarmee veel mensen geholpen worden.

Dior Rouge Dior lipstick 999 matte EUR 37,00

Dior vernieuwd onlangs de formule van hun klassieke Rouge Dior lipstick en bracht direct een aantal nieuwe kleuren en finishes uit. De klassieke rode 999 is er nu ook in een matte textuur en die is heel mooi, ik vind de originele net iets te glanzend. De textuur is heel licht, je voelt deze amper op je lippen en daardoor draagt de Rouge Dior heel fijn. Het is zeker een van mijn nieuwe favorieten aan het worden, die ik steeds regelmatiger erbij pak als ik mooie rode lippen wil hebben.

Charlotte Tilbury So Marilyn lipstick EUR 30,00 (review)

Charlotte Tilbury heeft Nederland ook verovert sinds haar counter in De Bijenkorf in Amsterdam opende en dat is meer dan terecht. Haar producten zijn gewoon erg goed, zeker ook haar lipsticks en ik draag deze dan ook heel vaak. Jullie kennen misschien de Hot Lips wel (zie dit artikel) maar ook haar K.i.s.s.i.n.g. fallen from the lipstick tree lipsticks zijn heel fijn. Deze So Marilyn lipstick is een klassieke rood met een tikje oranje, die prachtig is bij een iets warmer getinte huid. Ben je heel licht van huid, dan kun je de kleur misschien iets te oranje vinden en beter kiezen voor een koelere rood. So Marilyn is niet mat, maar heeft een lichte glans en is behoorlijk goed gepigmenteerd.

Tom Ford Lip Colour matte Velvet Cherry EUR 49,00 (review)

Tom Ford Lip Colour matte Ruby Rush EUR 49,00 (review)

De lipsticks van Tom Ford zijn naar mijn mening echt wel de beste, fijnste en mooiste lipsticks die er zijn. De textuur is heel fijn, de lipsticks zijn erg gepigmenteerd waardoor je maar heel weinig lipstick gebruikt per keer en toch is de formule heel verzorgende voor je lippen. Sommige kleuren draag ik best vaak, maar nog steeds zie ik amper slijtage aan die lipsticks, de kleuren blijven ook lang zitten zodat je amper hoeft bij te werken.

Nu zijn ze in aanschaf echt wel duur te noemen, maar als je echt verliefd bent op een kleur is het zeker de prijs waard, ze zijn gewoon erg goed. Je kunt natuurlijk ook een kleinere (en dus goedkopere) lipstick uit de Lips & Boys collectie kopen, al hebben die wel andere kleuren in het assortiment. Ruby Rush & Velvet cherry zijn beide mat en prachtig <3

Chanel Rouge Allure Ink 154 Experimenté EUR 35,00 (review)

Chanel waagde zich deze herfst ook aan de trend van de vloeibare matte lipsticks met hun Rouge Allure Ink. Ik vind het fijne lipsticks, ze zijn licht van textuur en dragen daardoor prettig. De kleuren zijn goed gepigmenteerd en ze blijven best goed zitten, al zijn er ook vloeibare lipsticks die langer blijven zitten zoals die van Kylie Cosmetics en MAC. De Rouge Allure Ink is wat lichter van textuur, wat als voordeel heeft dat de structuur van je lippen ook mooier blijft ogen, belangrijk als je niet van de heel volle lippen hebt. Ik vind ze fijn, nu nog een wat grotere selectie kleuren svp, Chanel!

MAC Velvetease lip pencil Reddy to go EUR 21,50 (review)

De trend van de grote lippotloden was er eigenlijk één van 2015, maar is in 2016 ook lekker doorgegaan. Het is natuurlijk ook best handig, geen gedoe met aparte lippotloden en lipsticks, maar alles in één. Deze Velvetease lip pencil van MAC is één van mijn favorieten, je brengt de kleur makkelijk en precies aan, de pigmentatie is heel goed en de finish mooi mat, zonder droog te ogen. 

 

Weet je wat zo grappig is? Ik gebruik de verschillende kleuren ook echt op aparte momenten en bij aparte gelegenheden. Zo draag ik Mary Jo K nooit overdag, maar altijd 's avonds, terwijl ik Ruby Woo juist vaker overdag draag. En ik combineer rode lipstick bijna altijd met een wat rustigere make-up look, dus niet met heel donkere oogschaduw bijvoorbeeld. Daarnaast is een mooie highligter echt onmisbaar als ik rode lipstick draag, zeker bij matte rode lipstick is het een must, zonder highlighter is mijn look niet af.

Tip : heb je regelmatig (rode) lipstick op je tanden? Doe dan eerst de lipstick op en stop daarna een vinger in je mond, sluit je lippen er omheen en haal je vinger er langzaam uit. Probleem opgelost voor de rest van de dag!

 

Ben je ook een liefhebber van rode lipstick? Of draag je die klassieker echt nooit? Ik ben benieuwd naar jullie favorieten! Fijne jaarwisseling alvast XXX

Deel dit artikel
Back to top