Reviews

Foundation review - Chanel Sublimage Le Teint

Als er een foundation bij mij aankomt, ben ik altijd nieuwsgierig en mijn nieuwsgierigheid wordt nog meer gewekt als ik zie dat deze bijna 125 euro kost. Chanel bracht een tijdje geleden de Sublimage Le Teint uit, een cremige foundation vol verzorgde ingrediënten die zorgt voor een prachtige, stralende huid. Natuurlijk heb ik deze foundation getest en kan ik eindelijk de review met jullie delen. Lees je mee of ik de foundation de hoge prijs waard vind?

Chanel Sublimage Le Teint EUR 124,50 (potje 30 gram inclusief kwast)

Wat zegt Chanel over deze Sublimage Le Teint foundation?

Een ultieme crème-foundation die de huid dag in dag uit subliem laat stralen met een extreem zintuiglijke, romige en lichte textuur voor het gevoel van een tweede huid. De foundation geeft een egale teint die straalt van vitaliteit en een gehydrateerde huid die zacht en soepel is. 

De foundation is geschikt voor alle huidtypes en bevat de volgende ingrediënten:

- Intens vanillewater dat gebruikt wordt om de kwaliteit van de huid te beschermen en haar sterk en vitaal te maken.

- Diamantpoeder, dat is ingekapseld in een siliconenbolletje en wordt gecombineerd met synthetische mica, weerkaatst het licht op spectaculaire wijze en laat het gezicht weergaloos stralen.

- Een cocktail van 3 plantaardige ingrediënten: glycerine, biosacharide en fytosqualaan voor 12 uur lange hydratatie* en langdurig comfort.

Verpakking & ingrediënten

 

Chanel verpakt deze dure, bijna chique foundation uit hun topsegment in een glazen potje. Dat zie je niet vaak bij een foundation, maar helemaal nieuw is het ook weer niet. Het staat heel mooi en gezien de textuur van de foundation is deze verpakking misschien ook wel noodzakelijk. Toch ben ik geen groot fan van de verpakking, een foundation in een potje zorgt toch wel voor iets meer knoeiboel dan nodig. Bij de Sublimage Le Teint krijg je wel een spateltje en zelfs ook een fijne, korte foundationkwast met stevige, zachte haren.

Het extra dekseltje op de foundation zorgt ervoor dat de foundation beschermd is en niet uitdroogt, maar als het potje nog vol is, is het lastig het eraf te krijgen zonder vieze vingers te krijgen.

Het kwast is kort, maar ligt heel goed in de hand. Ik vind zo'n korte kwast voor foundation juist een groot voordeel, je kunt precies en nauwkeurig werken. De haren zijn gemaakt van synthetisch materiaal en zijn qua textuur precies goed, ze zijn stevig, zitten dicht op elkaar en zijn ook zacht. De foundation breng je in een paar stipjes aan op de huid en met de kwast maak je ronddraaiende bewegingen om de foundation te verdelen.

ingrediëntenlijst Chanel Sublimage Le Teint

 

Zoals je kunt zien bevat de foundation inderdaad vanillewater en squalane, vooral dat laatste ingrediënt is een prima, huideigen stof die de huid verzorgt. Ik zie ook Vitamine E, glycerine en diamantpoeder staan, het laatste ingrediënt zorgt voor een extra stralende finish aldus Chanel. Maar diamantpoeder doet verder niets voor de huid naar mijn idee? Er zit ook alcohol en parfum in de foundation.

 

Swatches & foto's van het resultaat

Ik heb vier van de tien kleuren die er beschikbaar zijn gekregen van Chanel, dat is altijd heel fijn. Sowieso om zelf een passende kleur te vinden (want je weet nooit exact hoe de kleuren uitpakken) maar ook om ze aan jullie te kunnen laten zien. Ik heb inmiddels wel gezien dat de kleuren niet bij alle verkooppunten te koop zijn.

De kleuren hebben vrijwel allemaal een roze/rode ondertoon, iets wat je toch minder vaak ziet bij andere foundations, alleen kleur 21 Beige lijkt een gele ondertoon te hebben. Dat maakt het voor mij best een beetje lastig om een goede kleur te kiezen, ik heb echt een foundation met gele ondertoon nodig. Toch ben ik wel even gaan testen!

De textuur van de foundation is heel prettig, de foundation is best dik, maar wel romig en smeert daarom lekker uit op huid en voelt goed aan. Goed verdelen is wel een must door de dikke textuur. De foundation doet het goed op mijn oudere huid en werkt ook fijn op drogere delen van mijn gezicht.

bovenste rij 20 & 21 Beige

onderste rij 30 & 40 Beige

swatches Chanel Sublimage Le Teint met v.l.n.r. bovenste rij 20, 21, 30 & 40 Beige

voor - zonder foundation

na - met Chanel Sublimage Le Teint in de kleur 30 Beige

links zonder foundation en rechts met Chanel Sublimage Le teint foundation, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt

 

Review

Ik heb gemengde gevoelens over deze foundation, daarom heeft het ook even geduurd eer deze review online kwam. Ik heb de foundation inmiddels meerdere keren gebruikt en ben telkens weer anders over de foundation gaan denken.

Waarom die gemenge gevoelens? Dat heeft eigenlijk te maken met de zeer beperkte kleurkeuze van Chanel, er zijn maar 6 kleuren beschikbaar en vier van die zes zijn voor mij niet geschikt. De andere twee lijken mij ook niet geschikt want die zijn veel te licht of donker. Ik heb zowel nr. 30 als 40 getest en beide kleuren maken mijn huidskleur niet mooi. Nr. 30 is te licht (al lijkt deze op de foto's hierboven nog best aardig) en nr. 40 geeft mijn huid een vreemde, bijna ongezonde kleur. Als ik die kleur draag lijk ik veel te rood/roze met een grijzige ondertoon. Het komt waarschijnlijk omdat de foundations geen gele ondertoon hebben en dat heb ik echt nodig.

Goed, de kleuren zijn dus niet goed, maar hou bevalt de foundation zelf? Redelijk, de dekking is best goed te noemen en is inderdaad opbouwbaar. De cremige textuur is heel prettig op mijn huid, al vind ik het door de dikte iets lastiger om de foundation mooi te verdelen. De bijgeleverde kwast is wel heel fijn in gebruik, ik hou van de vorm en de structuur van de haren.

Het effect van de foundation is wel zichtbaar op de huid, de foundation blijft er een beetje op liggen en dat oogt minder natuurlijk. Op de foto's zie je dat misschien wel, maar vooral in het echt vind ik het effect net iets teveel van het goede. De houdbaarheid is prima, de foundation blijft goed zitten en gaat niet glanzen gedurende de dag. De cremige textuur is vooral fijn bij een iets drogere huid, maar door de dikte moet je de foundation wel extra goed verdelen bij rimpeltjes en droge plekjes. 

De conclusie: de foundation is kwalitatief goed, al vind ik de prijs wel erg hoog voor deze formule, qua verzorgende ingrediënten zitten er geen extreem dure ingrediënten in. De verpakking oogt mooi en chique, maar is gewoon niet zo praktisch. De kwast die erbij zit is geweldig, die mag je dan eigenlijk ook wel bij de prijs rekenen en misschien brengt Chanel ooit wel een navulling uit die wat goedkoper is? Voor mij persoonlijk is het geen ideale foundation door de kleurkeuze, maar ook het effect vind ik iets te onnatuurlijk en dus kies ik toch liever voor een andere foundation. Aan de andere kant is de textuur bijzonder fijn en de houdbaarheid prima, dus misschien is het wel een ideale foundation voor jou?

 

Dekking - medium tot volledig, op te bouwen door een extra laagje

 

Finish - semi-matte, de foundation straalt wel wat maar glimt niet. Er zit diamantpoeder in de formule, maar dat zie ik zo op het oog niet terug, blijkbaar is het zeer fijn gemalen en met het blote oog niet zichtbaar.

 

Houdbaarheid - goed, de foundation blijft bij mij goed zitten, een hele dag. Ik gebruik wel een klein beetje poeder omdat dit de houdbaarheid aanzienlijk verlengt

 

Huidtype - Normale tot droge huid, normale tot vette huid, normale huid en oudere huid

 

Prijs - EUR 124,50 (pot 30 gram inclusief kwast)

 

Verkooppunten - alle bekende Chanel verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas, ICI Paris XL en de webshop van Chanel

Nog even een foto van mijn complete make-up met Chanel Sublimage Le teint, op de foto vind ik het effect wel erg mooi. Maar dat komt ook omdat het licht de kleur net iets frisser maakt en dat mis ik bij natuurlijk licht.

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn andere foundation reviews. Lijkt deze Chanel Sublimage Le Teint foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top