Reviews

Chanel Le Rouge crayon de couleur - swatches & review

Begin vorig jaar bracht Chanel de Rouge Coco Stylo's (zie mijn review) uit, lipsticks in penvorm die makkelijk zijn op te brengen en een prachtige kleur op je lippen geven. Ik was dus best verbaasd dat er weer een soort lipstickpen door Chanel wordt uitgebracht, Le Rouge crayon de couleur. Nu moet ik eerlijk zeggen dat dit meer een lippotlood in mega formaat is dan een pen, maar jullie snappen me wel ;-). Kijken jullie even mee naar mijn review en een paar swatches van deze nieuwe lipproducten van Chanel?

Chanel Le Rouge crayon de couleur EUR 36,00 (nu al verkrijgbaar via www.chanel.nl in 8 kleuren)

Le Rouge Crayon de couleur is een lipstick in potloodvorm die je niet hoeft te slijpen na gebruik. Je draait simpelweg aan de achterkant van het crayon en de kleur komt omhoog. Er zit maar 1,2 gram product in de crayons, wat natuurlijk niet heel veel is aangezien er bijvoorbeeld 3,5 gram lipstick zit in een Rouge Coco lipstick van Chanel.

Le Rouge Crayon de couleur is zeer goed gepigmenteerd en de textuur is heel fijn om aan te brengen en te dragen. Le Crayon glijdt over je lippen en geeft direct heel goed en veel kleur af, je hoeft zeker geen tweede laagje aan te brengen of moeite te doen voor een mooie dekking. Op de foto's hieronder kun je de kleur zien die ik in één dun laagje aan heb gebracht, binnen 10 seconden om precies te zijn want ze zijn heel snel en vrij precies aan te brengen, ook zonder kwastje!

v.l.n.r. Chanel Le rouge crayon le couleur no. 3 Rose clair, no. 4 Rouge corail, no. 5 Rouge & no.8 Cassis

Chanel Le Rouge Crayon de couleur no. 3 Rose Clair - een frisse, iets koele lieve roze tint

Chanel Le Rouge Crayon de couleur no. 4 Rouge Corail - een combinatie van rood en koraal, behoorlijk vurig en fel, iets wat op de foto een beetje wegvalt

Chanel Le Rouge Crayon de couleur no. 5 Rouge - deze kleur lijkt best op Rouge Corail en ik had deze iets minder oranje verwacht om eerlijk te zijn. Deze kleur vind ik wel de mooiste van de kleuren die ik heb getest, in het echt is de kleur iets minder oranje vind ik.

Chanel Le Rouge Crayon de couleur no. 8 Cassis - een bessenrode tint met een behoorlijke vleug paars, heel mooi bij een winterse outfit.

Zoals je op de foto's hierboven heb kunnen zien hebben Le Rouge Crayon de couleur een behoorlijke glans. Ze maken je lippen daardoor mooi glad en ze lijken voller, ze zijn zelfs ook perfect om als een subtiele lipstain aan te brengen. Als je alleen het binnenste deel van je lippen voorzichtig inkleurt en de kleur met je vingers vervaagt krijg je een mooi kleurenwaasje op je lippen, leuk als je een keer iets subtielers wilt dragen.

Volgens Chanel zijn deze jumbo lippotloden langhoudend, maar dat valt nogal mee. Als je niets eet, dan blijft de kleur best lang zitten, maar na een maaltijd is de kleur toch wel vrijwel verdwenen. Ze voelen wel fijn aan op mijn lippen en ook na een paar uurtjes zijn mijn lippen nog prima gehydrateerd.

 

Mijn conclusie : in gebruik zijn het fijne, grote lippotloden met een intense pigmentatie en een fijne verzorging van de lippen. Ze zijn makkelijk aan te brengen en voelen fijn aan, de houdbaarheid is niet extreem lang, maar wel voldoende. Er zit vrij weinig product in, dus in verhouding zijn ze prijzig in vergelijking met een "normale" Chanel lipstick. De kleurenkeuze is vrij klassiek, zoals we van Chanel gewend zijn.

Op de foto hierboven zien je meer kleuren dan de 8 die er hier in Nederland worden verkocht, voor het complete assortiment kun je nu alvast kijken in de webshop van Chanel, daar worden ze al verkocht voor EUR 36,00. De andere Chanel verkooppunten krijgen deze nieuwe Le Rouge Crayon de couleur in de loop van januari 2017 in hun assortiment.

 

Wat voor soort product draag jij het liefst op je lippen? Een klassieke lipstick of juist een nieuw product zoals een groot lippotlood of vloeibare lipstick?

Deel dit artikel
Back to top