Reviews

Maison Margiela Replica Fantasies eau de parfums - fantasie in een flesje

Momenteel heb ik echt een verzameling van teveel parfums, maar dat is ook niet zo gek omdat er zoveel mooie nieuwe geuren uitkomen. Één van mijn favoriete parfumhuizen is Maison Margiela, hun Replica geuren vind ik vrijwel allemaal heerlijk en zelf had ik er drie in mijn parfumstash. Inmiddels is dat aantal verdubbeld, met de komst van de nieuwe Replica Fantasie eau de parfums, die mede geïnspireerd zijn door de nieuwe creatief directeur van het modehuis John Galliano. Dit keer zijn het geen replica's van plaatsen of herinneringen, maar van bijzondere fantasiëen.....

Maison Margiela Replica Fantasie Eau de parfum EUR 125,00 (100 ml) exclusief te koop bij ICI Paris XL

 

De eerder uitgebrachte Replica eau de toilettes in een witte verpakking (zoals Lipstick on, Beach Walk of Lazy Sunday Morning) zijn gebaseerd op het in een geur weergeven van een mooie, herkenbare herinnering.

Deze nieuwe serie Replica Fantasie eau de parfums zien er direct anders uit met hun zwarte, tikje smoky flessen met zwart draad gewikkeld om de dop. Ook de iilustraties op de verpakkingen geven het al weg, deze Replica geuren geven bijzondere fantasiëen weer zoals hoe het zou zijn om te vliegen (Flying) of hoe zou het zijn om te dansen op de maan (Dancing on the moon). Hoe zou dat ruiken? Dat is lastig weer te geven, maar met een beetje fantasie kom je natuurlijk wel ergens. De andere twee geuren Across Sands en Soul of the forest lijken meer herkenbare situaties weer te geven. Je kunt natuurlijk wel naar een woestijn of oerwoud gaan, maar in de praktijk is een wandeling door de woestijn waarschijnlijk niet zo romantisch of mooi als in een film. 

Ik kreeg alle vier de nieuwe eau de parfums van Maison Margiela opgestuurd, juist omdat de PR dame wist dat ik groot fan ben van de Replica eau de toilettes. Wat lief! De vier geuren zijn allemaal verschillend en ook allemaal unisex, dus geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Natuurlijk is in principe iedere geur geschikt voor iedere sexe, het is maar net wat je lekker vindt. Toch begrijp ik wel dat vrouwen bepaalde geuren nu eenmaal lekkerder vinden dan mannen en andersom, zo werkt het nu ook weer.

Van de vier Replica eau de parfums vind ik Flying  en Dancing on the moon zelf het fijnste, deze geuren passen het beste bij mijn smaak. Soul of the forest vind ik ook fijn, maar iets te "groen" om zelf te dragen, ik vind deze bij een man beter tot zijn recht komen om eerlijk te zijn. Across the sands is een wat zoetige, kruidige geur die mensen met een liefde voor typische Oosterse geuren vast heerlijk vinde. Maar weet je wat, ik laat ze allemaal even zien en probeer ze weer te geven in wat zinnen.

Dancing on the Moon - A white floral beam of lunar light EUR 125,00 (100 ml eau de parfum)

 

Dancing on the Moon is een heldere en minerale geur die een mooie balans is tussen aldehydes en bloemige noten zoals witte jasmijn, frangipani en iris. Als de geur ontwikkelt ruik je de warmere noten als ambergris, muskus en vanille, ze maken de geur ronder, cremiger en zachter. Toch behoudt de geur ook zijn frisse minerale touch, het resultaat is een optimistische geur die een mooie harmonie is tussen bloemig en mineraal. De geuren zijn allemaal unisex, maar deze neigt toch meer naar een echte vrouwengeur.

 

Across sands - A desert escape along the spice road EUR 125,00 (100 ml eau de parfum)

 

Across Sands viert de Oosterse traditie van een gedurfde "oud" geur, zachter gemaakt door warme, aardse noten van dadel en kaneel. De zachte, fruitige mix  krijgt een lift van osmanthus en davana bloemen die goed passen bij de diepe, houtachtige basis van oud, patchouli en cistus. Deze opvallende cocktail van kruiden neemt je mee op een mystieke reis naar de oneindige heuvels van je fantasie.....

Soul of the forest - An ode to woodland mythology EUR 125,00 (100 ml eau de parfum)

 

Soul of the Forest is een heldere en aromatische groene geur als de zachte melodie van het lied van de bomen in het bos verlevendigt met de geur van het sap van de bomen en patchouli. De geur wordt gelift door pittige en groene topnoten als zwarte bessen en peperbesjes, het houtige hart wordt ronder gemaakt door twijgjes van cistus en vijgen. De basisnoten zijn cederhout uit het Atlasgebergte, mos en patchouli. Soul of the forest is een aardse, plantaardige zoete geur die zweeft door een sprookjesachtig bos of oerwoud. Deze geur vind ik zelf het lekkerst bij een man.

Flying - An atmospheric thrill What else but the impossible? EUR 125,00 (100 ml eau de parfum)

 

Flying is een luchtige, citrusachtige cologne met de langhoudendheid en opbouw van een eau de parfum. De basis is een krokante, maar verleidelijke met muskus, mos en een luchtig akkoord, maar als eerste ruik je de frisse pieken van bergamot, neroli en oranjebloesem. In het midden van de geur zijn romige bloemen zoals amandelbloemen en ylang-ylang verwerkt, waardoor een zonnige, luchtige en sensuele geur ontstaan die nieuwe hoogte bereikt.....vleugels niet inbegrepen. 

 

Maison Margiela bracht eerder al de "Replica" geuren uit die reproducties zijn van bekende geuren en momenten tijdens verschillende momenten en op verschillende locaties. In tegenstelling tot de nieuwe geuren, gaat het hier om meer herkenbare momenten en niet om fantasieën. Denk aan een geur als Beach Walk, die inderdaad ruikt alsof je een wandeling maakt over een strand ergens in de jaren zeventig. Maar Lipstick On is ook geweldig, die ruikt (zoals je al verwacht) inderdaad naar een poederige lipstick en is op en top vrouwelijk!

Er zijn inmiddels 10 verschillende Replica eau de toilettes te koop, ze kosten EUR 115,00 voor een grote flacon van 100 ml eau de toilette. Van een aantal van deze geuren zijn ook geurkaarsen te koop! De houdbaarheid is prima, of je nu kiest voor een eau de toilette of eau de parfum van Maison Margiela, ze houden de hele dag hun geur.

Maison Margiela Replica Filter Blur & Glow EUR 70,00 (50 ml spray)

 

Er is ook nog wat nieuws te vinden in het Maison Margiela assortiment, twee geuren op basis van olie die je gebruikt om de andere Replica geuren wat te verzachten (gebruik dan Blur) of juist op te peppen (gebruik dan Glow). Anders dan anders, zijn deze geuren echt op basis van olie en dat merk je direct bij het aanbrengen. Je kunt de Replica Filters gebruiken als basis voor je andere parfum (spray die dan eerst op de huid en verdeel even door licht te wrijven) maar je kunt ze ook zo gebruiken, zonder andere geur.

Blur is een zachte, katoenachtige muskus geur die in combinatie zorgt voor een zachter effect van een andere geur. Glow is een zonnige, citrusgeur die een andere geur juist een boost geeft, net alsof de zon schijnt. Ik vind Blur erg lekker bij een bloemige geur, terwijl ik Glow juist fijn vind bij een kruidige geur. Maar je kunt uiteraard je eigen favoriete combinatie maken en je kan deze Replica Filters ook gebruiken in combinatie met parfums van andere merken! 

Nog een tip: Replica Blur is geweldig om 's nachts te dragen ;-) heel sexy en toch zacht en niet overheersend.

Mijn favorieten van Maison Margiela zijn : Lipstick On, Lazy Sunday Morning en Beach Walk eau de toilette, beide Replica Filters en ik vind de nieuwe Flying ook heerlijk. 

 

Het is toch wel speciaal om te merken dat een relatief onbekend mode-merk (want dat is het in Nederland toch wel, al kennen de echte fashionata's dit merk vast heel goed), zo goed scoort met hun geurencollectie. Maar ik kan er alleen maar blij mee zijn, de geuren van Maison Margiela zijn behoorlijk uniek en ik vind het heel leuk om een geur te dragen die mij doet denken aan een favoriet moment of plaats. Lipstick On draag ik bijvoorbeeld heel regelmatig als ik kies voor een rode lipstick en je verwacht het niet, Lazy Sunday Morning gaat vaak op zondagochtend op mijn polsen. En op een zonnige dag als vandaag, draag ik graag Flying en fantaseer over hoe ik als een vogel vlieg over het ijzige landschap.....

 

Ken jij de geuren van Maison Margiela? Heb jij een favoriet? En zou je gaan voor een geur die je doet denken aan een herinnering of aan een fantasie? Je koopt de geuren van Maison Margiela bij ICI Paris XL.

Deel dit artikel
Back to top