Reviews

Charlotte Tilbury Instant Look in a palette Seductive Beauty vs Natural Beauty

In april 2016 bracht het Engelse merk Charlotte Tilbury het handige, mooie Instant Look in a palette Natural Beauty uit. Dat was/is een handzaam palette met daarin oogschaduws, bronzer, blush en highlighter, bijna alles wat je nodig hebt voor een mooie, natuurlijke look. Sinds kort is er een nieuw Instant Look in a palette uitgekomen, de Seductive Beauty variant, die wat donkerder en spannender zou moeten zijn. Ik kreeg deze afgelopen week binnen en laat je even zien hoe het palette eruit ziet in vergelijking met de Natural Beauty variant. Is het een musthave?

 

Het Instant Look in a palette Natural Beauty is inmiddels ook weer te verkrijgen, het was nl. een tijdje uitverkocht. Het is wel een exclusive voor de webshop van Charlotte Tilbury, mijn review van april 2016 kun je hier vinden: Charlotte Tilbury Instant look in a palette - review & swatches

Mijn bestelling had ik gedaan bij de officiële webshop van Charlotte Tilbury, die ook naar Nederland verzendt. De Instant Look in a palettes zijn momenteel online alleen daar te bestellen of de palettes ook bij de Charlotte Tilbury counters verkocht worden, weet ik niet zeker. Bij mijn bestelling zie je ook nog 3 lipstick, waarvan 2 nieuwe kleuren, die ga ik morgen laten zien.

Charlotte Tilbury Instant Look in a palette Seductive Beauty EUR 69,00

Het Instant look in a palette Seductive Beauty is op exact dezelfde wijze samengesteld als het eerdere Natural Beauty palette. In een vierkant palette vind je 3 oogschaduws, een bronzer, een highlighter en twee blushkleuren. Hierboven kun je de ingrediëntenlijsten van alle producten even zien, helaas staan er geen namen bij de producten.

Dat is op zich wel jammer, omdat ik denk dat de blush, bronzer en highlighter qua kleuren overeenkomen met bestaande producten van Charlotte Tilbury. Geen probleem natuurlijk, maar het zou handig zijn om te weten voor het geval je al wat Charlotte Tilbury producten in je "stash" hebt. Er was mij nog iets niet helemaal duidelijk, in hoeverre zou dit palette verschillen van het Natural Beauty palette? Dat kun je nu op het eerste oog niet zien.

De verpakking is vierkant, gemaakt van bruin/donkerrood stevig kunstof met het rosé gouden logo van het merk erop. In de deksel van de verpakking zit een grote spiegel.

Op de achterkant kun je zien hoeveel product erin het palette zit. De oogschaduws en blushes bevatten elk 2 gram product en de bronzer & highlighter wegen 6 gram per stuk. De verhouding tussen de prijs en hoeveelheid product dat je krijgt is wat mij betreft prima!

Zoals je direct wel ziet (als je het eerdere palette kent) zijn de oogschaduws inderdaad wat donkerder. De bronzer, highlighter en blushes lijken wel erg op het eerdere palette zo op het eerste oog. Maar goed, de swatches zullen het echt laten zien, die vind je verderop.

v.l.n.r. swatches Charlotte Tilbury Instant look in a palette Seductive Beauty eyeshadows Eye brighten, Eye enhance & Eye smoke

v.l.n.r. swatches Charlotte Tilbury Instant look in a palette Seductive Beauty Face Bronze & Face Highlight

v.l.n.r. swatches Charlotte Tilbury Instant look in a palette Seductive Beauty Cheek swish & Cheek pop

Natuurlijk heb ik het palette al even getest, het is in gebruik net zo als de Natural Beauty variant. Die heb ik trouwens heel regelmatig gebruikt, vooral de Face bronze & highlighter vind ik geweldig! En toen mijn Filmstar Bronze & Glow sneuvelde, heb ik geen nieuwe meer gekocht maar deze uit het palette gebruikt. 

De oogschaduws zijn ook in dit palette wat los en geven, als je niet uitkijkt, nogal wat fallout, vooral de Eye smoke doet dat. Even oppassen dus met aanbrengen! De pigmentatie is op zich redelijk, maar niet extreem goed, de kleuren zijn toch nog wat aan de lichte kant vind ik. Ook vind ik de oogschaduws wat koel van tint (op de foto lijkt dat mee te vallen, maar in het echt zie ik dat toch wel), in vergelijking met de kleur van de Face bronze en de Cheek swish & pop. Want dat is toch wel een duidelijk verschil met het Natural Beauty palette, dit palette is warmer van tint en ook wat donkerder. Dat maakt het wel iets meer geschikt voor een iets getinte huid. 

Het blijft wel een praktisch palette, combineer het palette met een eyeliner of oogpotlood, wat mascara en een mooie kleur op je lippen en je hebt een prima look! De kleuren zijn inderdaad wat "verleidelijker" dan de natuurlijke variant van het palette, maar heel extreem donker of smoky zijn ze ook niet echt, persoonlijk zou ik voor een verleidelijke look iets sprekendere kleuren kiezen. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke keuze.

Kijk nog even mee hoe de twee Instant look in a palette eruit zien naast elkaar, zijn ze nu grotendeels gelijk of toch heel verschillend?

Charlotte Tilbury Instant look in a palette Natural Beauty & Instant look in a palette Seductive Beauty EUR 69,00 per stuk

v.l.n.r. swatches Charlotte Tilbury Instant look in a palette Natural Beauty Face bronze/Seductive Beauty Face bronze & Seductive Beauty Face highlight/Natural beauty Face highlight

In het midden zie je de kleuren van het Seductive Beauty palette, die net een tintje warmer zijn dan die van het Natural Beauty palette. De Face bronze is iets bruiner van kleur en iets dieper, de Face highlight is net is meer bronskleurig dan de Natural Beauty variant die wat meer goudkleurig is.

v.l.n.r. swatches Charlotte Tilbury Instant look in a palette Natural Beauty Cheek swish/Seductive Beauty Cheek swish & Seductive Beauty Cheek pop/Natural beauty Cheek pop

In het midden zie je de kleuren uit het Seductive beauty palette, die best lijken op de Cheek swish uit het Natural beauty palette, de lichtste kleur is wel heel anders. De blushes zijn zeker wat meer uitgesproken van kleur en dat staat heel goed als je huid getinter is.

 

Lijken Charlotte Tilbury Instant look in a palette Natural beauty & Seductive beauty op elkaar? Jawel, een beetje wel, maar als je goed kijkt zie je toch wel verschil tussen alle kleuren. In het Seductive beauty palette zijn de oogschaduws (natuurlijk) donkerder, de bronzer is een stukje warmer en donkerder, de blushes zijn uitgesprokener qua kleur en de highlighter verschilt subtiel. Voor mij persoonlijk is het Seductive Beauty net iets meer mijn smaak omdat de oogschaduws wat donkerder zijn en de kleuren van de bronzer, highlighter en blushes mooier staan bij mijn iets getinte huid. Al moet ook ik wel voorzichtig zijn met de bronzer, die is nl. heel goed gepigmenteerd. Ben je een stuk lichter van huid, dan kan het Natural Beauty palette ook heel mooi zijn. 

Heb je het Natural Beauty palette al in huis? Dan is Seductive Beauty misschien niet persé een musthave, maar als die (bijna) op is, dan kan het wel een mooie vervanger zijn. En als je bent zoals ik, dan wil je het natuurlijk toch hebben, haha!

 

Morgen zal ik jullie een look laten zien, samen met de swatches van de nieuwe lipsticks die ik gekocht heb, dus dan is de review echt compleet. Toch wilde ik jullie deze swatches alvast even laten zien! Je kunt de beide Instant look in a palettes voor EUR 69,00 bestellen in de webshop van Charlotte Tilbury, die je hier vindt.

Deel dit artikel
Back to top