Reviews

Debbie's favorieten - Charlotte Tilbury Take it all off Genius eye make-up remover

Jullie weten dat ik regelmatig producten krijg om te testen, het zijn er meestal teveel om allemaal direct te proberen en te laten zien. Soms duurt het dus even voordat ik een product ga gebruiken en dan kan een product dat mij helemaal niet zo spannend of bijzonder leek, toch gaan horen tot mijn favorieten. Charlotte Tilbury's Take it all off genius eye make-up remover is zo'n product. Lees je even mee?

Charlotte Tilbury Take it all off genius eye makeup remover EUR 30,50 (pompflacon 150 ml)

 

Ik heb een haat-liefde verhouding met heel veel oogmake-up removers, vaak vind ik ze helemaal niet fijn. Van duur tot goedkoop, ik test meer make-up removers die ik niet fijn vind dan die ik wel fijn vind. Regelmatig krijg ik mijn oogmake-up er niet makkelijk af, waardoor ik bijna moet boenen met een watje om alles eraf te halen. Of het gaat makkelijk, maar dan prikt of irriteert de make-up remover mijn huid en/of ogen. Je begrijpt dat een combinatie al helemaal horror is....dan krijg je er make-up amper af en het prikt!

Nee, niet fijn en voor mij reden om zo'n make-up remover direct weg te doen (vaak is er weer een andere liefhebber voor, ook hierin verschillen smaken en voorkeuren nu eenmaal) en een nieuwe te kiezen. Dat deed ik een tijdje geleden ook, ik pakte deze Take it all off genius eye make-up remover van Charlotte Tilbury uit mijn "stash" om eens te proberen.

De verpakking is handig en prettig! De fles is van kunststof en heeft een pompsysteem, je haalt het beschermdopje van de fles af en legt een (nat) watje op het platform. Vergeet niet het flesje even goed te schudden om de olie te vermengen met de andere ingrediënten, dat is echt nodig.

Door 1 of 2 keer te pompen komt de eye make-up remover (die blauw is) op het watje terecht. Je kunt ook een droog watje gebruiken, het is alleen wat zuiniger als je een nat watje gebruikt omdat je dan minder make-up remover hoeft te gebruiken. Ik vind 2 pompjes over het algemeen voldoende om al mijn oogmake-up (mascara, eyeliner, oogschaduw & wenkbrauwproducten) te verwijderen.

Het pompsysteem is heel handig en zuinig, maar het heeft een klein nadeel: de pomp is nogal krachtig en de make-up remover spuit eruit tegen het watje. Dat zorgt soms voor wat knoeien, iets dat je wel voorkomt als je een nat watje gebruikt trouwens. Beetje voorzichtig doen dus! 

Ik weet niet exact wat voor make-up swatches ik hier op mijn hand heb, maar het is in elk geval een waterproof eyeliner van Kat von D, nog wat foundation, oogschaduws en iets van lipstick ;-)

Met een veeg over de swatches is dit het resultaat, alles is eraf en ik hoef niet te boenen!

ingrediëntenlijst Charlotte Tilbury Take it all off genius eye make-up remover met olie, korenbloemwater en regenerend Veronica extract. 

 

Na de eerste keer gebruiken was ik al om, deze oogmake-up remover is heel fijn. Ik verwijder meestal mijn make-up onder de douche met The Cleansing Oil van La Mer, maar omdat ik best wat waterproof & langhoudende producten gebruik blijft er vaak wel een zweempje make-up achter rond mijn ogen. Die haal ik zonder probleem weg van beide ogen met een watje met 1 pompje Take it all off.

Maar ook als ik mijn complete oogmake-up wil verwijderen, gaat dat heel makkelijk. Ik leg het watje eerst op mijn ene oog, laat het een paar seconden rusten en wrijf voorzichtig van boven naar beneden met mijn ogen dicht. Ik draai het watje om en doe er mijn andere oog mee, meestal is alles er dan af. Soms is het wel nodig om nog een watje te pakken, maar dat is afhankelijk van mijn make-up en de mascara die ik gebruik (sommigen moeten nog iets meer weken om er helemaal af te gaan). 

De oogmake-up remover is olierijk, maar laat geen vettig laagje achter op mijn huid, al voelt mijn huid wel comfortabel en zacht aan. Maar dus niet glibberig! Mijn huid en/of ogen zijn op geen enkele manier geirriteerd, de eye make-up remover is heel zacht maar dus zeker ook doeltreffend. Kortom, het is echt een fijne make-up remover! In gebruik is één of meer keer gebruik. Je koopt deze Charlotte Tilbury Take it all off genius eye make-up remover bij De Bijenkorf voor EUR 30,50.

 

Heb jij ook een favoriete oogmake-up remover? 

Deel dit artikel
Back to top