Reviews

Binnen 10 seconden een complete oogschaduwlook? Misschien wel met Benefit They're real duo shadow blender

In september 2016 stapte ik op mijn eerste dag in New York Sephora op Union Square binnen (één van de mooiste Sephora's van New York) om eens lekker te neuzen. Bij Benefit kwam ik nieuwe oogschaduwduo's en lipduo's tegen, waarna ik direct vriendin Vivianne appte die bij Benefit werkt. Ja, zij kende ze al, maar het zou nog even duren eer ze naar Nederland komen. Inmiddels zijn ze hier ook gearriveerd en kon ik zelf uitproberen of ik echt binnen enkele seconden een complete ooglook op zou hebben? Wat denken jullie? Gelukt of niet?

Deze ondeugende doos kreeg ik een tijdje geleden binnen, "a good pair beats everything" aldus de rondborstige Benebabe. Deze dame promoot de twee nieuwe Benefit producten: They're real Double the lip & They're real Duo shadow blender

In de doos zitten alle acht nieuwe duo lipsticks (lipliner & lipstick in één voor een ombre effect), acht nieuwe oogschaduwduo's en een nieuwe kleur They're real mascara in Beyond Brown. Deze doos is speciaal gemaakt voor perszendingen en dus niet als zodanig te koop. Uiteraard kun je de inhoud wel gewoon kopen bij Douglas!

In dit artikel focus ik mij op de nieuwe oogschaduws, de lipsticks komen nog in een ander artikel voorbij en wie weet komt de nieuwe mascara wel een keer in een mascara review online.

Normaal koop je de lipsticks en oogschaduws in deze verpakkingen!

Benefit They're real duo shadow blender EUR 26,00 (3,5 gram) in 8 varianten te koop, exclusief bij Douglas.

Nieuwe oogschaduwduo's dus, maar het is niet zomaar een duo volgens Benefit, nee! Zij geven op de verpakking aan dat het te eenvoudig is om grotere ogen en een sexy oogopslag te krijgen met dit perfecte paar oogschaduwtinten en de custommade Shadowblender waarmee je de oogschaduw aanbrengt. 

De Shadowblender is een bolle, zachte applicator van foam die de oogschaduws precies op de juiste plaats aanbrengt, ongeacht je oogvorm, en tegelijk de kleuren met elkaar blend. Het was nog nooit zo makkelijk om oogschaduw aan te brengen!

Op de instructies ziet het er inderdaad makkelijk uit. Je strijkt de Customblender over de oogschaduws van links naar rechts (of van rechts naar links, haha) en brengt de oogschaduw op dezelfde manier aan op je ooglid. Op de foto's zie je dat Benefit aanraadt om de donkere kleur onder aan te brengen, dus het dichts bij je wimpers. OK.....niet de manier die ik zou kiezen, maar ik ga het gewoon proberen!

In het (stevige en goed afsluitbare) doosje zit ook een smalle spiegel.

Dit zijn alle acht Benefit They're Real Duo shadow blenders, zoals je ziet vrijwel allemaal neutrale, rustige tinten waarbij de khaki en paarse variant iets minder neutraal zijn. De oogschaduws hebben zo te zien allemaal wel een glans, de bovenste kleuren zien er het meest glanzend uit.

Rij 1: Beyond Nude | Brazen Bronze

Rij 2: Naughty Neutral | Bombshell Brown

Rij 3: Sexy Smokin' | Easy Smokin'

Rij 4: Kinky Khaki | Provocative Plum

swatches Beyond Nude | Brazen Bronze

swatches Naughty Neutral | Bombshell Brown

swatches Sexy Smokin' | Easy Smokin'

swatches Kinky Khaki | Provocative Plum

 

De oogschaduws zijn redelijk gepigmenteerd, ze geven dezelfde kleur af aan mijn huid als je in het doosje ziet, dus dat is prima. Ze zijn qua textuur heel zacht en fijn, ze komen redelijk makkelijk op de applicator maar geven iets minder makkelijk af op de huid. Je moet dus wel een paar keer heen en weer om de kleuren goed aan te brengen, dat is soms wel een beetje lastig omdat je de applicator toch ongeveer op deze manier wilt aanbrengen. Dat is wel een beetje een gepuzzel, net zoals hoe je de applicator moet houden bij je linkeroog....daar zat ik dus mee!

Goed, nu ga ik het maar eens proberen! Ik heb de oogschaduws op de applicator aangebracht, dit is de combinatie Sexy Smokin', die ik eigenlijk wel donkerder had verwacht? Ik breng de applicator aan met de donkerste kleur onder, zoals op het voorbeeld van Benefit.

En dan is dit het resultaat.....dat vind ik dus niks! Ik zie de donkere kleur wel, maar die zit op een gekke plaats die mijn oogvorm echt geen goed doet. Daarnaast is de bolle applicator vooral bij de binnenste ooghoek te groot, waardoor de lichte kleur te hoog wordt aangebracht. En ik kan niet bepaald netjes werken met de applicator, bijwerken is echt wel nodig. 

De kleuren van Sexy Smokin' vind ik ook niet echt mooi bij elkaar passen, jullie wel?

Nadat ik de oogschaduw ook op mijn andere oog heb aangebracht is dit het resultaat, nog steeds niet mooi. Hier zie je ook dat er zelfs donkere oogschauw tegen mijn neus is aangebracht door de applicator, niet zo fijn.

Nog even een close-up, dit mag dan misschien binnen 10 seconden aangebracht zijn, ik vind het niet mooi. Dan kies ik liever één kleur oogschaduw die ik met een goede kwast aanbreng, dan ben ik ook zo snel klaar en dat staat beter dan dit.

OK, dit experiment is niet gelukt, de kleuren vind ik niet mooi en de Custom blender is niets voor mij. Toch geef ik me niet zomaar gewonnen. Ik ga gewoon een ander duo proberen en draai de applicator om, de donkere kleur komt in mijn arcadeboog, dat moet beter zijn!

Ik koos voor Brazen Bronze, een warmer oogschaduwduo met 2 bronstinten in licht en iets donkerder. Ik heb de applicator omgedraaid en dus de donkere kleur aangebracht in mijn aracadeboog, dat is al veel beter! 

Toch vind ik het resultaat niet heel mooi, het ziet er iets beter uit, maar om zo nu de hele dag rond te lopen? Nee, liever niet! En dus pak ik mijn make-up kwasten erbij en corrigeer ik hier en daar wat, ik breng ook nog wat extra donkere kleur aan.

Kijk, heel bijzonder is het niet, maar met een beetje extra eyeliner en wat mascara kan deze look er best mee door. De oogschaduws hebben een mooie glans, waardoor je ogen lekker sprankelen. 

Ik draag op deze foto ook de Nude Scandal They're real double the lip, lekker kleurtje toch?

Conclusie

De nieuwe Benefit They're real duo shadow blender belooft in een simpele handeling te zorgen voor een sexy ooglook, maar dat zie ik toch niet terug. Ja, je kunt er best een redelijk neutrale ooglook mee maken, maar om de oogschaduws echt mooi aan te brengen heb je toch nog wel een extra kwastje nodig. Dat vind ik niet erg, bij mij staan ze er toch, maar het zou niet de bedoeling moeten zijn.

De kwaliteit van de oogschaduws is prima, ze zijn fijn in gebruik en blijven goed zitten, maar die applicator....die zal ik niet meer gebruiken. De kleuren van de duo's zijn bij de meeste prima gekozen, maar sommige combinaties vind ik niet zo erg mooi (Sexy Smokin' en Provocative Plum). De prijs is per They're real duo shadow blender EUR 26,00 en daarvoor krijg je 3,5 gram oogschaduw, dat is omgerekend best een prima prijs voor wat je krijgt (al zijn er uiteraard goedkopere alternatieven). Zelf zou ik niet zo snel dit bedrag aan dit product uitgeven, daarvoor vind ik ze niet speciaal of uniek genoeg. Je koopt de producten van Benefit in Nederland exclusief bij Douglas!

 

In tegenstelling tot de nieuwe Benefit Galifornia blush zullen dit geen favorieten van mij worden, ik breng mijn oogmake-up liever anders aan. Lijkt het jou wel een handig systeem?

Deel dit artikel
Back to top