Reviews

Lipstick die als een magneet blijft zitten? Armani Lip Magnet in de test

Een veelgehoorde klacht over matte lipstick is dat deze de lippen nog weleens uitdroogt en minder comfortabel aanvoelt, niet zo fijn, ondanks het vaak mooie effect. Armani heeft daar nu de perfecte oplossing voor: Lip Magnet, een vloeibare lipstick met een zeer fijne textuur die gewichtloos aanvoelt en de lippen niet uitdroogt. Armani heeft twee van haar iconische make-upproducten gecombineerd : de Maestro fusion makeup & Lip Maestro, dat moet zorgen voor een geweldig product. Kijk je mee naar mijn review?

Ik kreeg Lip Magnets van Armani binnen in zes kleuren, in een mooie doos speciaal voor pers. Zoals je ziet heeft deze vloeibare lipstick ongeveer de grootte van een "normale" lipstick, maar is deze verpakt in een lipgloss-verpakking. Lip Magnets hebben een vuurrode, glanzende dop en ziet er behoorlijk spectaculair uit. Je kunt de kleur van de lipstick zien door de verpakking heen.

Armani Lip Magnet EUR 36,00 (verkrijgbaar in 18 kleur, exclusief bij De Bijenkorf)

"Intens van kleur, extreem fijn met een make-up finish als een matte, tweede huid. Na de applicatie is de kleur twee keer zo intens door het "gradual evaporation" fenomeen. De finish is vier keer zo dun als een "normale" vloeibare lipstick en de langhoudende matte lipkleur is nooit vettig of plakkerig. De kleur verschuift niet op de lippen, droogt ze niet uit en hydrateert je lippen urenlang, waarbij je een zeer prettig "blote lippen" gevoel houdt" aldus Armani Makeup

De applicator is heel fijn voor de (dunne) textuur van Armani Lip Magnet, het puntige deel brengt de lipstick heel precies aan bij de lipcontouren. De platte kant is zacht en groot genoeg om je lippen snel in de kleuren. De kleur hecht goed aan de applicator en geeft op zich ook goed kleur af, check het wel even van dichtbij omdat de kleur zo intens is en je altijd een "foutje" kunt maken.

v.l.n.r. Armani Lip Magnet 300 Tangerine, 302 Hollywood, 400 Four hundred for all, 500 Maharajah, 506 Fusion & 602 Night viper

swatches Armani Lip Magnet v.l.n.r. 300 Tangerine, 302 Hollywood, 400 Four hundred for all, 500 Maharajah, 506 Fusion & 602 Night viper

Armani Lip Magnet no. 300 Tangerine (roze/rood)

Armani Lip Magnet no. 302 Hollywood (oranje/rood)

Armani Lip Magnet no. 400 Four hundred for all (klassiek vurig rood)

Armani Lip Magnet no. 500 Maharajah (fuchsia)

Armani Lip Magnet no. 506 Fusion (roze/nude)

Armani Lip Magnet no. 602 Night viper (paars/roze)

Review/conclusie:

Armani Lip Magnet (EUR 36,00 exclusief bij De Bijenkorf) is een geweldig goed gepigmenteerde vloeibare lipstick met een zijdezachte textuur die voelt als een tweede huid. De kleuren zijn intens, zelfs met een dun laagje krijg je een dekkende kleur die niet plakt of kleeft, de finish is een mooie matte finish. De Lip Magnets zijn zeer comfortabel om te dragen, ondanks de matte finish voelen ze totaal niet droog aan, ook niet na een tijdje dragen.

De kleur is langhoudend, maar na een (normale) maaltijd zit de lipstick niet goed meer, zeker niet als je iets vettigs eet. Dat vind ik wel een nadeel aan deze fijne lipstick, na een maaltijd gaat de kleur over de liplijn heen en krijg je dus lipstick op je huid. Dat staat niet mooi, maar zou je op zich weer makkelijk kunnen corrigeren. Toch gaat dat niet met alle kleuren even goed, omdat die zo gepigmenteerd zijn dat de kleur snel in de huid (en lippen) trekt. Om alles weer helemaal netjes te maken moet ik dan toch wat concealer gebruiken, anders schemert de kleur er wat doorheen.

Vooral de kleuren met een roze ondertoon trekken behoorlijk in de huid & lippen, dat is op zich prettig omdat je de kleur zo wel lang en intens blijft zien. Maar als je de lipstick wilt verwijderen, dan gaat dat niet zo makkelijk. Je haalt de lipstick wel weg met een goede make-up remover, maar de kleur blijft in de lippen zitten en die moet er echt af slijten. Bij de rood- en nude tinten heb je daar minder "last" van, die zijn vrij normaal te verwijderen.

De intense kleuren van de Lip Magnet vind ik geweldig, ook de formule en textuur is heerlijk om de dragen en zoals jullie op de foto's kunnen zien, ze zien er geweldig uit! Toch zijn het niet mijn favorieten geworden, omdat ik de houdbaarheid minder vind en dat is niet altijd handig. Ik moet als ik de Lip Magnets draag, regelmatig even checken of de lipstick niet afgegeven heeft en/of uitgelopen is. Als de Lip Magnets echt als een magneet zouden blijven zitten, dan hadden ze absoluut tot mijn favorieten gaan horen denk ik.

Wat vinden jullie van deze Armani Lip Magnets? Zien ze er niet mooi uit? Welke kleur vinden jullie de mooiste van de zes die ik getest heb?

Deel dit artikel
Back to top