Reviews

Debbie's favorieten - Moroccanoil shampoo & conditioner

Trends komen en gaan, maar soms worden trendy producten echte klassiekers. In 2010 was arganolie de trend in haarverzorging, mede door de geweldige Moroccanoil Treament die toen geïntroduceerd werd. Nieuwsgierig als ik was, besloot ik zo'n flesje te bestellen, waarna al snel de Moisture repair shampoo, conditioner en haarmasker volgde. We zijn nu al 7 jaar verder, maar ik gebruik deze producten nog steeds. Sommige trends blijven dus....lees even verder over mijn favoriete shampoo en conditioner.

Mijn haarverzorgingsroutine

Laat ik beginnen met het delen van mijn haarverzorgingsroutine: ik was mijn haar 3 keer per week (meestal na het hardlopen), de andere dagen doe ik mijn haar omhoog als ik douche en maak het dus ook niet nat.

Ik was mijn haar altijd in twee fases: de eerste wasbeurt (shampoo hoeveelheid ter grootte van 2 euro stuk) haalt het vuil en het vet uit mijn haar, er komt niet zoveel schuim en ik spoel dit vrij snel weer uit. Na het uitspoelen doe ik weer shampoo in mijn natte haar (iets minder dan de eerste keer) en masseer ik dit goed in, dit keer ontwikkelt er meer schuim en laat ik de shampoo ook even inwerken, ongeveer een minuutje.

Daarna spoel ik de shampoo heel goed uit, totdat het water dat eraf komt helemaal helder is. Daarna knijp ik zoveel mogelijk water uit mijn haren en breng ik altijd conditioner aan, ongeveer de hoeveelheid van een grote knikker. Die verdeel ik vooral in mijn punten, maar ik breng ook wat bovenin mijn haar aan, ik doe het niet op mijn hoofdhuid. Dit laat ik 2 minuten intrekken, ondertussen maak ik bijvoorbeeld mijn gezicht schoon of scrub ik mijn lichaam. De conditioner moet ik daarna echt goed uitspoelen, dat duurt langer dan shampoo uitspoelen, maar ik wil dan ook dat alles eruit is omdat het haar anders slap en futloos blijft.

Na het wassen dep ik mijn haar droog (nooit wrijven) en wikkel het in een handdoek. Na een paar minuten haal ik de handdoek van mijn haar en borstel ik mijn haar heel voorzichtig uit met een Tangleteezer of Wetbrush. Ik breng dan direct 2 pompjes Moroccanoil Treatment Light aan op mijn natte haar, vooral weer de punten en de delen van mij haar die wel wat extra verzorging kunnen gebruiken. Dat laat ik lekker intrekken, waarna ik het droog met de haardroger.

Moroccanoil Moisture Repair Shampoo & conditioner EUR 24,80 & EUR 25,40 (flacon 250 ml)

 

Mijn favoriete shampoo & conditioner

Moroccanoil had in 2010 maar 1 lijn, de Moisture Repair lijn met de befaamde arganolie die bedoeld is voor verzwakt en beschadigd haar door o.a. kleuren, chemisch behandelen en/of hitte van stylingtools. Die lijn bestaat nog steeds en gebruik ik ook nog steeds heel vaak als mijn haar een oppepper nodig heeft. In deze review uit 2010 kun je lezen wat ik er toen van vond: Moroccanoil - glanzende lokken in een handomdraai.

Toch heeft de Smooth collectie inmiddels ook mijn hart gestolen, die vind ik misschien nog wel beter passen bij mijn haar. Deze lijn zorgt er vooral voor dat het haar mooi glad, glanzend en handelbaar wordt en blijft, ook als je haar niet beschadigd is. De Smoothing shampoo & conditioner bevat naast arganolie ook arganboter en is wat minder voedend, daardoor ook wat minder zwaar dan de Moisture Repair lijn. Lees er in dit artikel meer over: Moroccanoil Smooth collectie - inspired by women

Naast deze twee lijnen heeft Moroccanoil nog de Hydrating, Extra Volume en Clarifying lijn, binnenkort zal er ook een lijn in Nederland beschikbaar zijn voor gekruld haar, de Curl lijn. Deze producten van deze lijnen heb ik zelf allemaal ook getest, maar vond ik iets minder goed passen bij mijn haarverzorgingsroutine dan de Moisture Repair & Smooth lijn.

Moroccanoil Smoothing Shampoo & Conditioner EUR 72,00 voor de set (500 ml per stuk)

 

Door al jaren mijn favoriete producten van Moroccanoil te gebruiken is mijn haar gezond, glanzend, makkelijk te stylen en kan het zelfs het regelmatige kleuren goed aan. Mijn dochter van 20 jaar gebruikt ook al jaren Moroccanoil en ook haar haren zien er goed uit, voelen zacht aan en ogen gezond. We kunnen eigenlijk allebei niet zonder Moroccanoil! Ondanks dat ik regelmatig andere shampoo's en conditioners test (van betaalbare en ook van dure (kappers)merken), kom ik altijd weer terug bij Moroccanoil. Sure, ik ontdek echt weleens goede producten, maar ze zijn eigenlijk nooit beter dan de producten die ik al lang gebruik, dus waarom zou ik stopen met gebruiken?

De producten zijn prima geschikt voor mijn normale, steile haar en de arganolie/-boter maken het niet vet of slap, juist niet, mijn haar "danst" altijd en is lekker in beweging.

Moroccanoil Treatment Light EUR 44,90 (100 ml)

 

Qua prijs zijn de producten van Moroccanoil niet goedkoop, een fles shampoo van 250 ml kost ongeveer EUR 25-28 en daar doen we meestal 2 maanden mee (Bo en ik gebruiken het dus samen). Maar ik moet er wel bij zeggen, dat we allebei ook af en toe een zilvershampoo gebruiken van L'Oréal Professionel om ons blonde haar mooi te houden. Dat scheelt natuurlijk iets!

Met de conditioner doen we wat langer, meestal is de shampoofles eerder leeg dan die conditionerfles, die gaat wel 3 maanden mee. Zo'n fles is niet goedkoop, maar in gebruik vind ik het nogal meevallen en ik vind het iedere cent waard, ik bespaar echt niet op mijn haarverzorging. Tenslotte is mooi verzorgd haar echt je visitekaartje!

Je snapt het al, ik kan je de shampoo & conditioner van Moroccanoil dus echt aanraden, 7 jaar lang is het al mijn favoriet en dat is niet voor niets. Moroccanoil producten koop je bij geselecteerde salons en spa's, de adressen vind je hier, maar je kunt ook alle producten in hun Nederlandse webshop kopen. Daar vind je ook leuke giftsets met kleine verpakkingen die handig zijn om kennis te maken. De webshop vind je hier: www.moroccanoil.com/nl_nl

Deel dit artikel
Back to top