Reviews

Looking peachy met Too Faced Sweet Peach eyeshadow collection & Glow kit

Bij mijn laatste Sephora bestelling kreeg ik de heerlijke Too Faced Sweet Peach eyeshadow collection binnen en dat is één van de leukste oogschaduwpalettes van deze lente. Perzik is absoluut de trendkleur van de aankomende tijd en we zien meer en meer oogschaduwpalettes in de tinten van deze lekkere vrucht. Maar....een perzik is toch oranje? Kan dat wel in oogmake-up? Ik zeg ja...zeker als je dit combineert met andere, warme tinten. Kijk even mee naar mijn review van het Too Faced Sweet Peach oogschaduwpalette en de Glow kit.... 

Too Faced bracht een naar perzik ruikende make-up collectie uit, met twee palettes (oogschaduws & blush/bronzer/highlighter), een blush en verschillende lipproducten. Daar wordt je toch helemaal vrolijk van? De verpakkingen zien er zo leuk uit en inderdaad, de producten ruiken ook nog eens heerlijk. En als je, net zoals ik, houdt van perzikkleurige make-up, dan mag je deze collectie eigenlijk niet missen.

Helaas is Too Faced (nog) niet in Nederland te koop (ik hoor geruchten dat het merk binnen afzienbare tijd wel in Nederland verkocht zou worden) en moet je deze producten vooralsnog bestellen bij bijvoorbeeld Sephora.fr. Ik kocht het oogschaduwpalette online en besloot de Glow Kit mee te nemen toen ik in Parijs was.

Too Faced Sweet Peach eyeshadow collection EUR 44,00

Hoe schattig het palette er ook uitziet, om eerlijk te zijn vind ik de verpakking wel een tikje kinderachtig en niet heel erg chique ogen. Nu hoeft dat ook helemaal niet, want Too Faced staat natuurlijk bekend om de speelse, girly verpakkingen maar ik kan mij best voorstellen dat je de uitstraling niet persé mooi vindt.

De inhoud is daarentegen echt wel erg mooi, 18 kleuren oogschaduw met verschillende texturen in een stevig, blikken palette met grote spiegel. Er zit 0,95 gram oogschaduw in elke kleur, totaal krijg je 17,1 gram oogschaduw voor deze prijs, er zit geen kwastje bij het palette.

Op de achterkant van de verpakking zie je de kleuren duidelijk terug, het is een fijne combinatie van perziktinten in verschillende finishes, van licht (bijna wit zoals het vruchtvlees van de witte perzik) tot zacht perzik en van pittig oranje (zoals de schil kan zijn) tot donkerbruin (als de kleur van de pit). Het merendeel van de kleuren is licht glanzend, sommige kleuren zijn helemaal mat en er zit hier en daar ook een glittertje verwerkt in de oogschaduws.

De kleuren zijn niet alleen geïnspireerd door de zachte perzik, maar er zit ook perzikessence verwerkt in de oogschaduws, die volgens Too Faced rijk is aan anti-oxidanten. Dat is zeker niet verkeerd, vooral niet omdat de oogschaduws ook nog eens lekker naar perzik ruiken!

Kijk even mee naar de swatches, ik heb ze gemaakt met mijn vingers, zonder basis, zonder vochtig gemaakt te hebben en zonder photoshop!

swatches : v.l.n.r. White peach, Luscious, Just peachy, Bless her heart, Tempting & Charmed, I'm sure

swatches: v.l.n.r. Nectar, Cobbler, Candied Peach, Bellini, Peach Pit & Delectable

swatches: Peaches 'n cream, Georgia, Caramelized (mijn favoriet!!), Puree, Summer yum & Talky derby to me

Het merendeel van de oogschaduws is heel prettig om mee te werken, ze zijn zacht, hechten goed en zijn goed gepigmenteerd. De matte tinten Charmed I'm sure, Delectable & Talk derby to me ogen iets minder gepigmenteerd, maar vallen echt niet tegen als je ze aanbrengt met een kwast, opbouwt en combineert met andere kleuren. 

In het doosje van de Sweet Peach eyeshadow collection vind je een kaartje met daarin voorbeelden voor drie looks, ik heb zelf gekozen voor Smoldering Peach, maar de kleuren pakken wel iets minder donker uit dan op het voorbeeld. Nu kun je de look natuurlijk nog donkerder maken door meer Tempting te gebruiken, maar zelf vind ik een iets lichtere look net zo mooi.

Too Faced Sweet Peach Glow Kit EUR 40,00

 

Ik ben gek op dit soort palettes met daarin bronzer, blush en highlighter, ideaal om mee te nemen maar ook gewoon handig omdat je alles bij de hand hebt. Ook deze poeders ruiken heerlijk naar perzik en de kleuren passen natuurlijk prima in het "peachy" kleurenpalette. De blush heeft zo'n mooie kleur, perzik staat echt iedereen zeker als de kleur een beetje glans heeft waardoor je huid er direct stralender, frisser en jonger uit ziet.

De bronzer is niet al te donker, maar wel erg warm qua kleur, deze neigt toch wel wat naar oranje en in combinatie met de perzikkleurige blush oogt het voor mijn gevoel iets te warm. Ik vind deze bronzer zelf iets te oranje getint om als contour te gebruiken, maar als je de bronzer puur gebruikt om je huid wat kleur/zon te geven, dan zit je juist wel goed. De combinatie met de lichte perzikkleurige highlighter is heel mooi, ik vind het een ideale kleur voor een highlighter! De poeders zijn allemaal heel zacht, goed gepigmenteerd en opbouwbaar, waardoor vrijwel iedereen deze Glow Kit kan gebruiken, ongeacht je huidskleur. In de Sweet Peach Glow Kit zit 3,0 gram highlighter, 5,5 gram blush en 3,0 gram bronzer, in totaal dus 11,5 gram product in opnieuw een blikken doosje met spiegel, zonder kwastje.

swatches v.l.n.r. highlighter, blush & bronzer

Ook bij de Too Faced Sweet Peach Glow kit krijg je een paar voorbeeld looks, zodat je weet waar je de producten kunt aanbrengen. Ik zou trouwens wel oppassen om de highlight aan te brengen op je voorhoofd, daarvoor vind ik het net iets te shimmery/glanzend, maar smaken verschillen. 

looking peachy!!! ;-)

Perzik, ik hou van deze kleur in mijn make-up en zoals ik al aangaf is deze kleur absoluut de trend voor dit voorjaar, je ziet het vrijwel overal terug. Het is ook een vrij veilige kleur, juist omdat je de kleur heel goed kunt combineren met de neutrale bruine tinten die je misschien al draagt. Een vleugje perzik maakt een "saaie" bruine ooglook net even wat meer trendy, zonder dat je er direct helemaal anders uitziet. Probeer het gewoon eens uit! Dit palette van Too Faced is zeker een aanrader, de oogschaduws zijn fijn in gebruik en blijven goed zitten, de combinatie van kleuren in het palette is lekker veelzijdig en volgens mij ga ik alle kleuren vaker gebruiken. Nu maar hopen dat Too Faced snel naar Nederland komt en deze collectie nog meeneemt, anders moet je het misschien toch even online shoppen in de Franse webshop van Sephora. De Too Faced Sweet Peach eyeshadow collection kost daar EUR 44,00 en de Sweet Peach Glow Kit kost EUR 40,00.

 

Ben jij al overtuigd dat je perzik echt meer moet gaan gebruiken in je make-up? Ken jij Too Faced al?

Deel dit artikel
Back to top