Reviews

Subtiele lipfillers door dokter Frodo, dat kan gewoon!

Hoe komt toch "iedereen" opeens aan die volle, gladde lippen? Is het een lipbalm die de lippen perfect verzorgt? Of de lipgloss die de lippen "plumpt" en dus voller maakt? Of brengen "ze" hun lipliner en lipstick op een bijzondere manier aan? Of zijn "ze" toch overstag gegaan en hebben ze lipfillers gebruikt? Vast wel, want het hoort er tegenwoordig echt bij en weet je wat...ook ik ben overstag gegaan. Toch denk ik dat jullie dat niet veel van gemerkt hebben, het kan dus ook subtiel, met dank aan dokter Frodo!

Disclaimer: in dit artikel zie je geen "enge" foto's en/of filmpjes! Alleen deze foto ter introductie....

 

Tevreden met mijn lippen

 

Dat was ik eigenlijk wel met mijn lippen, ze zijn qua formaat prima, ik heb zowel een volle boven- als onderlip en ze zijn altijd lekker zacht. Maar ja, door de jaren heen merk ik wel dat ze subtiel veranderen, mijn lippen lijken inmiddels toch wel iets minder vol dan vroeger, toen ik nog jong was. Dat is niet zo gek, want net zoals met de huid verandert de structuur van je lippen ook naarmate je ouder wordt. Als beautyblogger maak ik regelmatig close-up foto's van mijn lippen als ik lipsticks test en juist aan die foto's zag ik zat mijn lippen wat minder vol werden.

Toen ik daarover eens sprak met doker Frodo (tijdens een controle van mijn fillers rond mijn ogen) gaf hij al aan daar iets aan te kunnen doen. Ik was een beetje huiverig, want ik hoef echt geen lippen als een zoenvis of als Katrien Duck (je ziet momenteel echt de meest vreselijke, te dikke lippen). Maar iets meer volume mocht best wel en dus maakte ik in november een afspraak bij de kliniek van dokter Frodo Gaymans. Na mijn fijne ervaring met de fillers rond mijn ogen was de keuze niet zo moeilijk natuurlijk!

Een beetje gespannen stapte ik de kliniek binnen.....zou het resultaat wel mooi worden en doet het echt geen pijn?

De behandeling

 

Ik had natuurlijk al wat ervaring met het aanbrengen van fillers, door mijn behandeling van mijn donkere kringen bij dokter Frodo (zie ook dit artikel), dus ik wist ongeveer wat ik kon verwachten. En daarnaast heb ik heus weleens een verdoving gehad bij de tandarts, een prik in die regio zou ik moeten aankunnen toch? 

Als eerste wordt er een verdovende creme aangebracht op en rond de plek waar Frodo de fillers zou aanbrengen (bij LP3 zie hierboven), die moet even een paar minuten gaan inwerken. Je voelt je lippen iets gevoelloos worden, inderdaad een gevoel dat je misschien ook wel kent van een tandartsbezoek. Dan kan dokter Frodo gaan prikken.....spannend! Dat doet hij samen met een assistente, zij houdt een klein trilapparaatje tegen mijn lippen aan waardoor de pijn minder voelbaar is. Toch voel ik de venijnige prikjes echt wel, het voelt echt niet fijn maar echt pijnlijk is het ook niet. 

Omdat ik maar een kleine hoeveelheid filler krijg ingespoten (iets minder dan 1 ml Juvederm Volabella filler op basis van hyaluronzuur) is het binnen een paar minuutjes gebeurd. Frodo kijkt natuurlijk kritisch naar de vorm en spuit soms toch net nog even iets in een bepaald plekje, haha...ben ik nu dan klaar? Na afloop krijg je een Icepack met doekje mee om op je lippen te houden. 

Dat Icepack zorgt ervoor dat de zwelling beperkt blijft en kan ook bloeduitstortingen helpen voorkomen, het is het beste om dit 5-10 minuten tegen je lippen aan te houden. Dat voelt ook wel heel fijn! Ik kreeg het advies om dit zolang mogelijk te doen, dan neemt de kans op zwelling alleen maar af.

Na 10 minuutjes loop ik de kliniek weer uit, met een beetje een apart gevoel in mijn lippen, maar pijnlijk of heel vervelend voelt het zeker niet. In principe kun je direct na de behandeling weer "gewoon" make-up aanbrengen, wat op zich best handig is omdat de prikjes toch wat roodheid laten zien. 

 

Foto's van het resultaat

Dit is vrijwel direct na de behandeling, ik zat net in de auto en had wat Eight hour cream op mijn lippen gedaan, dat kan gewoon. Je ziet dat mijn lippen best iets gezwollen zijn, maar het is vrij subtiel om te zien en zal anderen ook niet echt opvallen. Je kunt direct na de behandeling alweer lipstick opdoen, maar ik vond dat een beetje gek idee, ik heb nog even gewacht tot de volgende dag.

Dit is een foto van de volgende dag. Mijn lippen zijn nog wel iets gezwollen, maar niet overdreven. De kleine wondjes zie je niet doordat ik wat make--up draag en de foto van een afstandje is gemaakt. Van heel dichtbij zag je 1 of 2 dagen wel iets, maar alleen als je het zou weten denk ik. Mijn lippen zijn niet pijnlijk geweest, maar de wondjes voelde ik wel een paar dagen, ze waren alleen wat gevoelig. Ik heb geen last gehad van extra zwellingen en/of bloeduitstortingen of iets dergelijks, dokter Frodo heeft het weer prima gedaan!

De voor- en na foto, de onderste foto is ongeveer 3 weken na het aanbrengen van de lipfillers gemaakt.

 

Controle & tweede behandeling

Drie weken na de eerste behandeling ga ik terug voor controle. Dat is niet echt heel spannend, want in de weken na de behandeling is eigenlijk alles prima gegaan. Ik heb geen last gehad van zwellingen, bloeduitstortingen of andere bijwerkingen, het is alsof er niets is veranderd. Nou ja, qua gevoel doen, als ik nu mijn close-up foto's zie, dan zie ik best verschil. 

Toch heb ik nog wel een kleine opmerking als ik bij Frodo ben, de rechterbovenkant van mijn lip is iets "scheef" lijkt het, dat zou ik graag nog wat rechter willen hebben? Frodo brengt nog wat extra Juvederm filler in dat deel van mijn lip waardoor het vrijwel helemaal gecorrigeert wordt. Maar hij vertelt ook dat hij het niet helemaal gelijk krijgt omdat mijn tanden ook een iets andere vorm hebben. Dat is heel logisch, tenslotte is de vorn van mijn lippen ook afhankelijk van de stand van mijn tanden en mijn rechterhoektand staat een fractie meer gedraaid en duwt dat deel van mijn lip iets naar voren.

Ik ben blij dat Frodo eerlijk aangeeft hoe het zit en niet komt met een flinke spuit extra fillers om dan maar overal wat meer in te spuiten. Hij luistert echt altijd heel goed naar mijn wensen en komt met eerlijk advies! Hij is sowieso geen fan van de dikke lippen die je overal ziet, hij gaat liever voor een subtiel, mooi & natuurlijk resultaat.

 

Tevreden met het resultaat?!

Ja, ik ben zeker tevreden met het resultaat. Mijn lippen zijn net iets voller en ook wel gladder geworden na de behandelingen, zonder veel groter of dikker te zijn geworden. Ik merk tijdens het aanbrengen van lipstick en lippotlood echt dat de lipcontouren wat steviger zijn geworden. Dat is trouwens best even wennen geweest, want waar mijn lipcontouren eerst zachter waren zijn ze nu een stuk steviger. 

Doordat de contouren steviger en voller zijn, ogen mijn lippen net iets voller, waardoor ze er gladder uitzien. Toch mag er van mij nog wel wat volume bij en dat is precies wat dokter Frodo al voorspeld had. Hij vertelde voor de eerste behandeling al dat het volume van je lippen in de eerste drie maanden na de behandeling weer wat afneemt. Dat komt omdat de behandeling op zich al zorgt voor een zwelling van je lippen (ook al zou je er geen fillers inspuiten) en die neemt langzaam weer af.

Pas na een maand of drie kun je dus het uiteindelijke resultaat zien van de behandeling en dat is rond deze tijd. Ik moet nu dus maar eens gaan bedenken of ik alsnog wat extra volume zou willen of dat ik de vorm van mijn lippen wil houden zoals deze nu is. Ik kan ook nog even wachten totdat het effect van de fillers is afgenomen, daar staat normaal een periode van 1 jaar voor, dus misschien ga ik wel pas dit najaar weer eens terug. 

 

Een behandeling om lippen op te vullen en/of te vergroten gebeurt bij de kliniek van dokter Frodo Gaymans met fillers op basis van Hyaluronzuur van Juvederm of Restylane. De prijs van een behandeling begint bij EUR 500,00 en is afhandelijk van de hoeveelheid en soort fillers die worden gebruikt. Meer informatie vind je op de website van de kliniek van dokter Frodo die je hier vindt: http://www.dokterfrodo.nl/lippen-opvullen.

Je vindt de kliniek op dit adres: Cornelis Krusemanstraat 9hs, 1075 NB Amsterdam, telefoonnummer 020 - 421 1559, info@dokterfrodo.nl.

 

Heb je vragen over mijn behandeling? Let me know, ik beantwoord jullie vragen graag! En wat vinden jullie? Mag er nog wat volume bij?

Ik heb de behandeling waarover ik in dit artikel schrijf niet zelf hoeven te betalen, die heb ik gekregen van de kliniek van dokter Frodo Gaymans.

Deel dit artikel
Back to top