Nieuws

Waarom je geen zwart, koolstof peel-off masker (of iets dergelijks) moet gebruiken!

Ken jij de filmpjes op Facebook of YouTube ook, waarin de zwarte peel-off gezichtsmaskers worden getest? Het gitzwarte laagje moet van de huid worden gehaald en dat kan nogal pijnlijk zijn. Er schijnen soms mensen hun complete wenkbrauwen mee te trekken....Brr...ik moet er niet aan denken en ondanks de hype ben ik zeker niet van plan zo'n masker te gaan gebruiken. En dat is maar goed ook, want uit een interview met een Britse facialist blijkt dat zo'n masker meer schade aanbrengt dan goed doet!

 

Ze zien er spectaculair uit, de pikzwarte maskers die je als een laagje op je huid aanbrengt en na een tijdje van je huid af moet trekken. Het zou één van de handigste manieren moeten zijn om meeëters en verstopte poriën schoon te maken, binnen een kwartier is je huid brandschoon en zit alle viezigheid op het afgepelde masker, een zachte, gladde huid is het resultaat. Klinkt goed!

Maar als je sommige video's bekijkt dan zie je ook dat het verwijderen van het masker niet echt een pretje is, het is soms gewoon enorm pijnlijk. Het peel-off masker zit vrijwel vastgelijmd op de huid en bij het verwijderen trek je fijne haartjes mee en beschadig je je huid. Dat zie je dan ook wel duidelijk, de huid is vuurrood en pijnlijk, al meldt vrijwel iedereen dat de huid wel lekker glad aanvoelt....niet zo gek, je trekt er zo ongeveer een hele huidlaag vanaf! Dat lijkt mij niet echt goed?

Andy Millward, facialist & voorzitter van de Britse vereniging voor Beauty Therapy & Cosmetology, heeft in een interview met de Britse krant Metro gewaarschuwd voor deze maskers. Zijn deze maskers de pijn, irritatie en uitgetrokken haartjes wel waard? Nee, zegt hij, want de maskers beschadigen je huid meer dan nodig is.

Hij zegt dat ze als een lijm aan de huidcellen en de donshaartjes hechten, wat ook niet zo vreemd is als de D.I.Y. recepten leest online (met een soort lijm & houtskoolpoeder). Als je het masker verwijdert haal je, volgens Andy, cellen van de buitenste laag van de huid (de stratum corneum), samen met de haartjes en dat is behoorlijk pijnlijk. Je haalt dus "gewoon" een laagje van je huid af en dat is helemaal niet nodig, sterker nog, de huid raakt er behoorlijk door beschadigd.

bron Youtube

 

Die schade zie je niet direct, maar die is er wel degelijk, zo haal je belangrijke oliën van de huid af die je beschermen tegen bacteriën. En zelfs de meeëters die je zo duidelijk ziet zitten op het masker, zijn helemaal niet altijd zwarte meeëters, maar ook belangrijke stoffen die je huid beschermen tegen invloeden en bacteriën van buitenaf. Kortom, je haalt dan misschien best wat meeëters weg, maar de schade die je toebrengt is niet best. Doe het dus niet!

 

Er zijn heus wel minder aggresieve middelen op de markt die je huid goed schoonmaken en schoonhouden (doe het gewoon iedere avond) en dan heb je helemaal geen meeëters. Wil je toch weleens gaan voor een diepere reiniger of een lekker masker, zoek dan een masker met houtskool (dat is op zich voor een vette huid een prima ingrediënt) maar zorg dat het je huid niet onnodig irriteert (dit masker van Clinique is een prima alternatief). Ik denk altijd maar zo, producten die je huid irriteren of zelfs pijnlijk zijn kunnen echt niet goed zijn, die zijn gewoon te aggressief!

En als je deze video ziet, dan weet je direct dat het geen goed idee is, haha!

 

Oh, no worries als je ooit zo'n masker hebt gebruikt! Zorg even goed voor je huid en je zult na een paar weken weer een compleet gezonde nieuwe bovenste laag hebben, de schade is zeker niet definitief! Maar niet meer gebruiken, die vreselijke maskers van allerlei vage, schimmige merken. 

Deel dit artikel
Back to top