Reviews

Guerlain Mon Guerlain - het nieuwe parfum voor vrouwen

Als een groot parfumhuis zoals Guerlain een nieuwe parfum introduceert is dat altijd groot nieuws in de beauty wereld. Zeker als deze geur gekoppeld is aan een bijzondere muze, zoals het geval is bij de nieuwe parfum van Guerlain, Mon Guerlain. De muze en spokesperson van deze geur is de mooie actrice en speciale gezant van de Verenigde Naties Angelina Jolie. Zij heeft al van jongs af aan een bijzondere band met Guerlain door de herinnering aan de Guerlain poeder die haar moeder droeg. Mon Guerlain is een prachtige geur, lees maar even verder....

Guerlain Mon Guerlain eau de parfum vanaf EUR 64,50 (30 ml)

Thierry Wasser, de meester parfumeur van Huis Guerlain, komt uit een familie die al vijf generaties lang werkzaam is in de parfumbranche. Voor de nieuwe geur, Mon Guerlain, is hij opnieuw de wereld afgereisd om mooie grondstoffen te zoeken van excellente kwaliteit. Die grondstoffen worden niet zomaar afgenomen van willekeurige leveranciers, maar komen van bedrijven waar Guerlain al jarenlange samenwerkingen heeft en die Thierry Wasser ook allemaal persoonlijk kent. Doordat de mensen achter deze bedrijven net zoveel passie en liefde hebben voor geuren als Guerlain, creëeren zij de mooiste parfums, al eeuwen lang.

Die menselijke relaties staan aan de basis van deze geur, Mon Guerlain is een geur die is samengesteld op basis van "echte emoties", het is een geur voor de oprechte, authentieke en buitengewone vrouw.In het laboratorium van Guerlain wordt niet alleen gewerkt aan het samenstellen van een geur, maar de ontwikkeling van de flacon is zeker ook belangrijk. Mon Guerlain is verpakt in een vierlobbige flacon, die al in 1908 werd ontworpen door Gabriel Guerlain en al eerder diende als flacon voor legendarische parfums.

De flacon heeft zowel krachtige, rechte vormen als ronde, sensuele, waardoor deze flacon het beeld oproept van een sterke, vrije en sensuele vrouw.

De geur kent vier belangrijke ingrediënten:

Vanille Tahitensis (onmisbaar in een grote Guerlain geur en is ook terug te vinden in Jicky, Shalimar en Habit Rouge) | Carla lavendel (een mannelijke geurnoot, die een krachtige tegenhanger is van de sensuele, warme en moederlijke vanille)

Sambac Jasmijn (het vrouwelijke, zachte element dat vamille en lavendel met elkaar verbindt) | Sandelhout (krachtig en mysterieus)

de muze van Mon Guerlain : Angelina Jolie

Mon Guerlain heeft een muze, een vrouw die volgens Guerlain meer dan perfect past bij deze geur en dat is niemand minder dan Angelina Jolie. Zij heeft al jaren een bijzondere band met Guerlain omdat haar moeder een Guerlain poeder, geurend naar viooltjes en iris, droeg en die koesterde bij haar meest kostbare herinneringen. Dit is zo herkenbaar, bepaalde geuren uit je jeugd kunnen jaren bij je blijven en je doen herinneren aan bijzondere momenten.

Maar naast deze band, heeft Guerlain ook voor Angelina gekozen omdat ze een krachtige vrouw is, die naast haar werk als actrice, producer en cineaste, ook enorm veel liefdadigheidswerk doet. Zo is ze speciaal gezante bij het Hoog Commissariaat voor de vluchtelingen van de Verenigde Naties en mede-oprichtster van het Preventing Sexual Violence Initiative. Met recht een krachtige vrouw die er ook nog eens geweldig uitziet, een ideale muze voor Mon Guerlain.

Angelina maakte ook nog een bijzondere statement door haar gage voor deze samenwerking af te staan aan liefdadigheid!

In de korte film Notes of a woman zien we Angelina genieten van Mon Guerlain, maar staat eigenlijk de parfumeur (niet Thierry Wasser overigens) centraal, een unicum voor een parfumreclame:

De nieuwe Mon Guerlain eau de parfum heb ik uiteraard zelf ook getest en zoals ik stiekem al had verwacht, vind ik het een wonderschoon parfum. Het is een parfum dat ik iedere dag zou willen dragen, het voelt als een comfortabel kasjmier truitje, dat je liefst iedere dag aantrekt. De geur opent met de vanille, die verrassend genoeg fris en niet zoet is, waarna ik de jasmijn vrij subtiel ruik. Na een paar minuten ontwikkelt de lavendel zich, die niet te scherp is door de combinatie met vanille en jasmijn, het is een mooie combinatie. Het sandelhout ruik je pas wat later, als de topnoten langzaam wat afzwakken en er een sensuele basis overblijft die toch nog steeds de frisheid heeft door de lavendel. 

Mon Guerlain is zeker vrouwelijk, sensueel en comfortabel, maar zeker niet zoet en ook niet overheersend. Dat maakt het een parfum dat zowel prettig is om zelf te dragen als om te ruiken bij iemand, ik heb al veel positieve reacties gekregen over Mon Guerlain. Ben je liefhebber van de klassieke parfums van Guerlain, dan zul je zeker ook van Mon Guerlain houden, ik voorspel zomaar dat deze geur één van de toekomstige klassiekers gaat worden. Bij mij staat Mon Guerlain in elk geval bij mijn favorieten van dit moment!

Guerlain Mon Guerlain is te verkrijgen als eau de parfum (vanaf EUR 64,50), body lotion (EUR 57,00) en Shower Gel (EUR 50,50) bij de bekende Guerlain verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL.

Deel dit artikel
Back to top