Reviews

Chanel Cruise collection 2017 - Les Indispensables de l'ete | review & swatches

Deze week lijkt de lente echt wel begonnen te zijn en dat vraagt om make-up met een zonnig tintje! De lente make-up collecties zijn al te koop en de zomercollecties komen er ook aan. Chanel brengt in hun "cruise collection" Les Indispensables de l'été een nieuwe Les Beiges bronzer uit. Maar ook de lippen en nagels worden niet vergeten, de ogen dan weer wel....gek toch? Anyway, kijk even mee naar mijn review en meer informatie over deze collectie.

Chanel Cruise collection Les indispensables de l'éte - officieel vanaf 15 maart 2017 online te koop en vanaf 15 april 2017 bij alle andere Chanel verkooppunten (data altijd onder voorbehoud)

Chanel Les Beiges Healthy glow luminous colour medium EUR 51,00 (ook in Medium light, medium deep & Deep)

De Chanel Les Beiges collectie bestaat al een aantal jaar en het eerste product was een "Poudre belle mine naturel", een gezichtpoeder die je huid een mooie, natuurlijke uitstraling geeft. Dit jaar brengt Chanel een bronzer uit in dit assortiment, een poeder waarmee je je gezicht een zonnig tintje kunt geven. Je kunt dit fijne poeder met subtiele gouddeeltjes over je hele gezicht gebruiken, maar ook aanbrengen in de vorm van een "3" op je gezicht.

Dat heb ik op de foto gedaan, van mijn voorhoofd naar mijn jukbeen en daarna nog even langs mijn kaaklijn, hierdoor krijgt mijn gezicht wat vorm en oogt mijn huid zonniger. Kies nooit een kleur die te donker is, maar bouw de zonnige kleur eventueel even op. Het poeder is fijn van structuur en blendt mooi met mijn huid, de subtiele glansdeeltjes zorgen voor die extra mooie glow, zonder teveel te glanzen of glimmen. De kleur medium is mooi, niet te donker en zeker niet oranje.

Bij de bronzer krijg je een kwast, maar ik gebruik toch liever een grotere kwast om het poeder beter te verdelen. Voor onderweg is het wel een prima kwast.

Chanel Rouge Coco Shine 537 Goden Sand EUR 36,00 (limited edition)

Chanel Rouge Coco Shine zijn lipsticks met semi-transparante kleur en een mooie, natuurlijke glans die niet over the top is. Golden Sand is niet opvallend, maar wel een fijne kleur voor een rustige zomerlook, die goed past bij mijn huid. De kleur blijft niet zo heel lang zitten en de zachte lipstick is vrij snel op, maar de kleur is zeker mooi.

Chanel Rouge Coco Stylo 227 Esquisse EUR 36,00

Esquisse is een frisse roze, dekkende lipstick met een vleugje koraal, heerlijk zomers! De dekking is echt goed en de textuur van de Rouge Coco Stylo is heel fijn, superzacht en lekker voedend. En de lipstick houdt best lang voor zo'n romige textuur, niet gek dus. Klein nadeel is de "click" stick, de lipstick kan niet meer terug in de huls als je eenmaal aan de achterkant hebt gedraaid (niet zomaar even doen om de kleur te bekijken, zonde).

Chanel Le Vernis Longue tenue Sargasso, Coquillage & Coralium EUR 25,00

Chanel Le Vernis Longue tenue 558 Sargasso - een diepe zwart/grijs met een vleugje groen en fijne shimmers, doet mij nogal denken aan kaviaar, jullie ook? Ik vind dit een mooie, stoere kleur die ik inmiddels meerdere keren gedragen heb, ik hou ervan! Dekt in twee laagjes goed, ik draag hier 1 dikker laagje en ik zie een beetje streepjes.

Chanel Le Vernis Longue tenue 560 Coquillage - een warme, vrij bleke oranje kleur die lekker lenteachtig is en goed past bij een natuurlijke, "bronzy" look. De kleur dekt in twee dunne laagjes en heeft een creme finish.

Chanel Le Vernis Longue tenue 562 Coralium - een koraalrode nagellak met goede dekking en een creme finish, een perfecte klassieke "roodtint" die wat zachter is dan knalrood en daardoor mooier is in de zomer (vind ik dan)

Er zijn nog twee andere lipproducten te vinden in deze collectie : Rouge Coco Shine Golden Sun en Rouge Coco Stylo Panorama, dat zijn beide limited editions.

En er is ook nog een andere nagellak : Sea/Whip (de middelste volgens mij)

De nieuwe bronzer van Les beiges is fijn, deze kleur is voor mij echt prima, dus ik vrees een beetje voor degene met een heel lichte huid. Er is nog maar 1 lichtere kleur en ik weet niet of die licht genoeg is voor iedereen, dat moet je zelf even gaan bekijken vanaf half april. De lipproducten die ik getest heb zijn fijn en vind ik mooi!

Helaas krijgen we de oogproducten van deze Cruise collectie niet in Nederland, we moeten het dus doen met de bestaande producten van Chanel of natuurlijk met de producten van de Coco Codes collectie (zie de review). 

 

De Chanel Cruise collectie Les Indispensables de l'été zou in principe vanaf 15 maart 2017 beschikbaar moeten zijn in hun online shop (maar ik zie het nog niet staan), vanaf 15 april 2017 is de collectie bij de overige Chanel verkooppunten te vinden zoals De Bijenkorf, ICI Paris XL en Douglas. Is er iets voor je bij, denk je?

Deel dit artikel
Back to top