Reviews

MAC Fix+ - zo gebruik je het - nu tijdelijk ook in Rose, Coconut & Lavender variant

Kennen jullie de term "unsung heroes"? In de blog/vlogwereld bedoelen we hier producten mee die we vaak al jaren gebruiken omdat ze zo fijn zijn, maar waarover we eigenlijk amper schrijven. Stom eigenlijk, want zulke producten verdienen juist het spotlicht! MAC Prep + Prime Fix+ is zo'n "unsung heroe" die ik al jaren gebruik en waar ik te weinig over geschreven heb. Vandaag doe ik dat wel, mede doordat ik drie nieuwe, tijdelijk verkrijgbare varianten kreeg in heerlijke geuren. Meer daarover in dit artikel plus een aantal handige hacks!

MAC Prep + Prime Fix+ in Rose, Lavender & Coconut EUR 10,00 per stuk (sprayflacon 30 ml)

MAC Prep + Prime Fix+ is een hydraterend spray voor je gezicht, die vol zit met mineralen en vitamines, om je huid te kalmeren en hydrateren. Er is een "normale" variant die te koop is in een grote flacon van 100 ml (EUR 17,50) die licht en fris ruikt, maar in de MAC Work it Out collectie zijn ook drie andere varianten te koop in andere geuren. De samenstelling is ook iets anders, zoals je hieronder kunt zien bij de ingrediëntenlijsten. Maar je gebruikt deze varianten eigenlijk op exact te manier van de gewone MAC Prep + prime Fix+. 

Hoe gebruik je die nu precies? Ik heb wat handige tips op een rij gezet waarvoor ik Fix+ al heel lang gebruik.

 

Betere hydratatie

  • Spray Fix+ op je schone huid voor je aan je gezichtsverzorgingsroutine begint, zo hydrateer je de huid nog beter doordat de fijne druppeltjes hechten aan de serums & cremes die je gebruikt

 

Mooiere foundation

  • Spray je foundationkwast in met Fix+ voor een streeploze applicatie

 

Intensere oogschaduw

  • Spray Fix+ op je oogschaduwkwasten als je een meer intense kleur oogschaduw wilt, wees wel subtiel want een natte kwast werkt niet zo prettig.

 

Mattere finish

  • Ben je klaar met je make-up aanbrengen? Spray dan wat Fix+ over je gezicht voor een matter resultaat. Volgens sommigen helpt het ook je make-up langer mooi te houden door de toegevoegde glycerine, maar persoonlijk vind ik dit effect wel meevallen.

 

Natuurlijker resultaat

  • Vind je je make-up een beetje aan de zware kant en onnatuurlijk ogen? Misschien iets teveel poeder aangebracht? Met een paar spraytjes Fix+ lijkt het allemaal net wat frisser en mooier.

 

Lekker fris!

  • Heb je het warm? Na het sporten of gewoon op een warme dag? Zet Fix+ dan even in de koelkast en spray je gezicht ermee in....directe verkoeling!

De MAC Work it Out collectie heeft de verpakkingen versierd met sterretjes! Je kunt de collectie nog online shoppen en ook in de winkels vinden, zolang de voorraad strekt.

De kleine Fix+ varianten is deze collectie zijn door het formaat makkelijk mee te nemen. De dop is draaibaar, waardoor je de spray ook "op slot" kunt doen. De spray is heel fijn, de Fix+ wordt in een fijne nevel over je huid verspreid, je voelt eigenlijk amper dat je huid nat wordt en je ziet het ook niet. Toch merk je het verfrissende gevoel wel degelijk direct!

MAC Fix+ Coconut ingrediëntenlijst - deze variant heeft een romige kokosgeur, heel tropisch

MAC Fix+ Lavender ingrediëntenlijst - de lavendelgeur is heerlijk rustgevend, al is de geur wel fijn subtiel aanwezig.

MAC Fix+ Rose ingrediëntenlijst - ondanks het rozenwater in deze variant rook ik vrij weinig rozengeur, deze is vrij neutraal van geur.

 

Deze kleine Fix+ flesjes zijn wel heel handig deze zomer, die gaan zeker regelmatig mee met mij op pad! Ze zijn helaas wel tijdelijk te koop, dus het zou kunnen zijn dat ze al uitverkocht zijn hier en daar, ze gaan ook zo hard. Wat mij betreft mag MAC deze varianten best opnemen in hun vaste assortiment. Gelukkig blijft de "gewone" Fix+ wel altijd, dus wil je de voordelen van deze spray (maar niet de lekkere geurtjes) dan kun je deze altijd shoppen bij MAC. Je koopt de MAC Prep + Prime Fix+ bij alle MAC verkooppunten voor EUR 17,50 (100 ml). Deze kleintjes kosten EUR 10,00 per stuk, ik vind Lavender misschien wel het lekkerste ruiken, maar Coconut is toch ook wel heerlijk, vooral in de zomer.

 

Gebruik jij ook Fix+ of een soortgelijk product?

Deel dit artikel
Back to top