Reviews

Tom Ford Soleil Contouring Compact Afterglow - review

Had ik de Soleil Contouring Compact van Tom Ford nodig? Hmmm....even heel hard nadenken.....nee, natuurlijk niet. Maar kon ik het weerstaan? Nee, dat zeker niet en dus kwam het in mijn winkelmandje terecht toen ik een bestelling deed bij Parfuma. Inmiddels is het binnen en weet ik dat het een goede keuze was, ook al is het echt te duur en had ik het zeker niet nodig. Je zult maar verslaafd zijn aan mooie Tom Ford make-up! Kijk je mee naar de swatches?

Iedere zomer brengt Tom Ford de Soleil makeup collectie uit, met altijd een paar prachtige producten, verpakt in gouden doosjes

En in die gouden doosjes zit dan een wit, fluwelen hoesje met daarin de (verrassend) grote Soleil Contouring Compact

De normale verpakkingen van Tom Ford zijn heel donkerbruin, bijna zwart met goud. De Soleil collectie is uitgevoerd in glanzend, chique wit met warm gouden details.

Het palette is heel plat, meet zo'n 15 bij 15 centimeter en oogt heel chique.

Tom Ford Soleil Contouring Compact Afterglow EUR 104,00 (blush, bronzer & highlighter totaal 20 gram)

Voor het grote Soleil palette koos Tom Ford dit jaar voor drie gezichtsproducten, vorige jaren was dat vaak een combinatie van oog- en gezichtsmake-up. Het is een contouringpalette geworden, met een bronzer, een blush en een highlighter.

De textuur van de poeder is een tikje cremig volgens de informatie, maar eigenlijk merk ik daar niet zoveel van. Ik vind het poeder vrij "poederig" en niet persé cremig. Toch brengt het poeder wel prettig op, de poeder versmelt goed met de huid voor een natuurlijke uitstraling. Misschien dus toch wel iets cremig? Het zijn in elk geval prettige poeders om aan te brengen.

swatches Tom Ford Soleil Contouring Compact highlighter, blush & bronzer

Ik heb op de foto's hierboven zowel de bronzer, blush als highlighter opgebracht. De bronzer is een behoorlijk warme kleur, dat kunnen jullie zeker goed zien en dat betekent dat je best voorzichtig mag zijn met opbrengen. Ik was voorzichtig, maar bracht toch iets meer kleur op dan ik had gewild, de pigmentatie is dus prima.

Dat geldt ook voor de roze, frisse blush, die is ook heel goed gepigmenteerd en ook daarmee moet je voorzichtig zijn. De vrij koele, rosé highlighter daarentegen is vrij subtiel, als zie je de glans echt wel. De highlighter heeft geen glitters, maar geeft de huid wel een heel mooie glow. Het aanbrengen en blenden gaat met alle poeders prima. Ik vind de kleurcombinatie mooi, maar niet ideaal, de bronzer is iets te warm vergeleken bij de kleuren van de blush & highlighter. Maar goed, dan ben ik ook wel erg kritisch! 

Tom Ford Lip Balm Neotropic EUR 30,00 & Lip Color Sheer Paradisco EUR 49,00 (deze kleur draag ik op de foto's)

De lipproducten in de Soleil collectie zijn ook altijd heel mooi! Ik heb van de voorgaande jaren nog een aantal mooie kleuren liggen in mijn kast, zoals Paradiso. Maar ook Sweet Spot is geweldig, dit zijn allebei Lip Color Sheer lipstick en zouden dus minder dekkend moeten zijn. Maar ik vind ze behoorlijk goed dekken, ze voelen alleen wat lichter aan op mijn lippen dan de Ultra Rich variant.

Helemaal nieuw zijn de kleine Lip Balms, die je kunt vergelijken met de Lips & Boys collectie. De lipsticks hebben een kleiner formaat en ze zijn daardoor ook wat goedkoper, best leuk om zo kennis te maken met de lipsticks van Tom Ford. Wees wel gewaarschuwd, want er zijn bijna geen fijnere te vinden! Neotropic moet ik nog testen, als ik een foto maak zal ik deze nog even hier plaatsen.

Kijk eens aan, de Soleil Contouring Compact staat meer dan prima bij mijn verzameling Soleil palettes (de andere twee zijn helaas niet meer te koop) ;-) En zoals je ziet zijn die maar heel weinig gebruikt, tijd om ze weer eens uit de kast te halen. Ze kunnen qua kleuren nog steeds, vinden jullie ook niet? Het Unabashed palette doet mij in elk geval erg denken aan The Royal Peach palette van Kylie Cosmetics....misschien wel door geïnspireerd?

 

Je koopt de producten van de Tom Ford Soleil collectie exclusief bij De Bijenkorf Amsterdam, in hun online shop of bij Parfuma in Antwerpen (ook in hun online shop). De producten zijn niet goedkoop, maar wel heel erg mooi. Wie is er nog meer Tom Ford fan?

Deel dit artikel
Back to top