Reviews

Chanel Les Beiges natural eyeshadow palette & Healthy glow gel touch foundation

Chanel breidt hun Les Beiges collectie gestaag uit, ook dit jaar verschijnen er weer nieuwe producten die je kunt gebruiken voor een natuurlijke, zomerse look. Naast de bekende poeders en bronzers, is er nu ook een naturel oogschaduwpalette dat prima past bij de uitstraling van Les Beiges. Ik heb het getest, samen met de nieuwe gel-foundation die eigenlijk niet helemaal geschikt voor mij was.....

Chanel Les Beiges herken je aan de beige verpakkingen, ik vind het nog steeds heel chique en net even anders dan standaard zwart wat je zoveel ziet.

Chanel Les Beiges Natural eyeshadow palette EUR 58,00

 

Het oogschaduwpalette is (zoals verwacht) behoorlijk naturel qua kleuren, op de bovenste rij en matte beige oogschaduw, gevolgd door een licht glanzende taupe en zachtbruin. Op de onderste rij vind je een donkere grijs met een vrij neutrale finish (niet glanzend, maar ook niet heel mat) en een glanzende beige tint die je mooi als highlight kunt gebruiken.

De oogschaduws zijn wat hard qua textuur en brengen niet heel makkelijk aan, dat valt toch wel een beetje tegen. En aangezien de kleuren ook niet heel speciaal zijn, vind ik dit palette niet persé een aanrader. Ik had verwacht dat ik het vaak zou gebruiken, toen ik het de eerste keer zag, maar door de textuur laat ik het palette toch meestal liggen.

swatches

Met het oogschaduwpalette kun je vooral zeer natuurlijke looks maken....

 

Goed, dat viel een beetje tegen, maar gelukkig had Chanel meer producten gestuurd om te testen! Het product dat mij daarbij het meeste aansprak was de gel-foundation, die ik jammer genoeg kreeg in een te lichte kleur. Maar goed, ik kon de foundation natuurlijk toch wel testen qua textuur en resultaat! Kijk maar even mee....

Chanel Les Beiges Healthy Glow gel touch foundation SPF 25 EUR 55,00 & Chanel Les Beiges Healthy glow sheer colour stick blush no. 23 EUR 43,00

De Healthy glow gel touch foundation is een luchtige foundation met gel-textuur die in een doosje verpakt is. De foundation wordt afgesloten door een soort netje, waardoor de foundation heen sijpelt als je er een kwast of sponsje tegenaan duwt. Bij het eerste gebruik moet je overigens wel het folietje verwijderen wat erop zit, dat heb ik op de foto hierboven al gedaan. Het oogt wel een beetje rommelig zo op het eerste gezicht, maar misschien valt het in gebruik wel mee?

Chanel Retractable foundation brush EUR 46,00

Ik gebruik om de foundation aan te brengen de nieuwe, intrekbare foundationkwast van synthetische haren met afgeschuinde kant die ik ook kreeg. Dat is wel een heel fijne kwast, de haren zijn zacht op de huid, maar wel stevig genoeg om goed bij elkaar te blijven zitten als ik de kwast gebruik om de foundation aan te brengen.

Ik dep de kwast op het "netje" en vervolgens direct op mijn huid. Er komt best veel foundation op de kwast terecht, dus het aanbrengen is snel gedaan. De kwast werkt de lichte, gelachtige textuur mooi en streeploos uit op mijn gezicht. Jammer alleen dat de kleur (no. 20) echt te licht is voor mij. Na het testen beslis ik wel of ik nog een geschikte kleur ga opvragen....

Daar kijk ik dan maar even doorheen na het aanbrengen, wat lastig is omdat ik het echt niet mooi vind, zo'n bleke gezicht in combinatie met een donkere hals...haha. Maar goed, ik zie wel dat de foundation best goed dekt en dat de finish er mooi, stralend uitziet, zowel op de foto als in het echt. De foundation voelt heel licht aan op mijn huid en blijft best mooi voor zo'n luchtige foundaton, ook bij warm weer. Toch is het geen extreem langhoudende foundation, een beetje bijwerken na een paar uur is eigenlijk wel nodig.

Ik merk tijdens het dragen zeker dat de foundation mijn huid heel goed hydrateert, de foundation is op waterbasis en bevat een derivaat van hyaluronzuur en kalanchoë extract dat de huid beschermt tegen invloeden van buitenaf. En (heel handig) de foundation bevat een SPF25, een prima toevoeging aan je dagelijkse zonbescherming.

De Healthy Glow sheer colour stick is heel prettig in combinatie met de foundation, juist door het licht-glanzende effect van de foundation komt de natuurlijke roze tint van de blush goed uit. Ik zet een dikke stip op mijn wangen en werk deze deppend uit met mijn vingers. Ik gebruik de stick ook op mijn lippen voor net een tintje kleur, dat kan best al is deze er in principe niet voor (de textuur is wat droog voor lippen, maar in combinatie met een lipbalm kan het zeker wel).

Helemaal naturel met Chanel Les Beiges! Deze collectie producten is bij uitstek heel geschikt voor iedereen die van een natuurlijke look houdt en dat zijn er best veel in Nederland.

 

De producten uit dit artikel zijn nu te koop bij de bekende verkooppunten van Chanel zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL. Het oogschaduwpalette vind ik in elk geval nog in hun eigen online shop die je hier vindt. Heb jij weleens iets geprobeerd uit de Chanel Les Beiges collectie?

Deel dit artikel
Back to top