Reviews

Foundation review - The Ordinary Coverage foundation

Gisteren hebben jullie al even kunnen kennismaken met de nieuwste hype onder de foundations, de Coverage foundation van The Ordinary! Vandaag heb ik een complete review voor jullie, inclusief voor- en na foto's, plus een paar swatches van de kleuren die ik heb besteld. Jullie zijn vast ook wel benieuwd of deze spotgoedkope foundation nu echt zo fijn is als er gezegd wordt!  Kijk je snel mee?

The Ordinary Coverage foundation EUR 6,90 (30 ml) - via www.theordinary.com

 

Wat zegt The Ordinary over deze Coverage foundation?

 

De Coverage foundation heeft een compleet dekkende formule in een uitgebreide range van 21 kleuren/tinten. Deze foundation bevat meer pigmenten dan onze Serum foundation maar zorgt nog steeds voor een natuurlijke finish. Een zware make-up look kan er namelijk voor zorgen dat de huid er ouder uit gaat zien. De textuur is een lichtgewicht, olievrije creme.

Verpakking & ingrediënten

 

De Coverage foundation van The Ordinary is natuurlijk spotgoedkoop, dus ik verwacht geen chique verpakking. Toch vind ik dat de verpakking er prima uitziet, de (transparante) flesjes zijn gemaakt van stevig plastic en hebben een pompje. Het pompje is afsluitbaar door deze een slagje te draaien, er zit geen beschermdopje op. Dat zorgt wel een beetje voor geknoei, omdat de foundation aan het pompje blijft zitten bij het aanbrengen. Zorg dat je het even afveegt!

De foundation zelf is aan de dunne kant, maar is verder een vrij normale vloeibare foundation zoals we die vaker zien. De textuur is heel vloeibaar, maar wel romig en laat zich makkelijk aanbrengen op de huid. Ik gebruik zelf een plat duo-fibre foundationkwastje van MAC, waarmee ik de foundation op de huid dep. Maar je kunt de foundation ook verdelen met je vingers of eventueel een beautyblender, dat werkt ook prima. Door de dunne textuur kunnen sommige foundationkwasten ervoor zorgen dat je strepen ziet na het aanbrengen, maar die zijn makkelijk weg te werken door met je vingers te deppen.

Deze foundation bevat geen olie, bevat geen alcohol, is vegan, gluten-, soya- en notenvrij en is (zoals alle producten van The Ordinary) cruelty-free. De foundation is heel erg gepigmenteerd en je hebt heel weinig nodig voor een goede dekking, ik gebruik de hoeveelheid die je hieronder op een foto ziet voor mijn hele gezicht (en dan nog heb ik over). Less is more dus, begin altijd met een dun laagje en werk dat vanaf het midden van je gezicht uit naar buiten.

 

ingrediëntenlijst The Ordinary Coverage foundation - zoals je ziet is deze foundation op waterbasis en bevat de foundation wel siliconen, door de natuurlijke mineralen die erin verwerkt zijn heeft de foundation ook een SPF15. 

 

Swatches & foto's van het resultaat

De kleurenrange van de Coverage foundation van The Ordinary, er zijn maar liefst 21 tinten in verschillende kleurgroepen die je herkent aan de letters achter de nummers. Heb je een koele ondertoon, dan kies je voor een kleur met de letters P (pink) of R (red), heb je een neutrale ondertoon dan kies je voor een kleur met de letter N (neutral) en heb je een warme ondertoon dan kies je voor een kleur met de letter Y (yellow).

Heb je veel roodheid in je huid, dan raad ik je aan voor een kleur met een Y te kiezen, de gele onderoon neutraliseert het rode in je huid. Dit is eigenlijk heel vaak een goede keuze, alleen niet als je een extreem lichte huid hebt, dan is een roze ondertoon kiezen beter. Wil je kleuradvies? Dan kun je hier even kijken bij de shadeguide van The Ordinary.

Zelf heb ik drie kleuren besteld, kleur 2.1 Y leek mij qua omschrijving en op swatches het beste te passen, maar de kleur was toch niet helemaal perfect. Ik moet dus twee kleuren mengen, maar dat gaat ook uitstekend en is zo gebeurd.

Dit zijn de kleuren die ik gebruik, een druppel van 2.0 YG en een druppel van 2.1G, ik gebruik deze hoeveelheid voor mijn hele gezicht en hou dan nog wat foundation over. 

swatches The Ordinary Coverage foundaton 2.0 YG, 2.1G & 3.0G

voor - zonder foundation

na - met The Ordinary Coverage in een combinatie van de kleuren 2.0 YG & 2.1G

links zonder foundation en rechts met The Ordinary Coverage foundation, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt

 

Review

Laat ik direct met de deur in huis vallen, deze foundation heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding ever! Waar vind je nu voor zo'n prijs een echt goede foundation in 21 verschillende kleuren? Ik heb door de jaren veel getest, maar deze springt er echt bovenuit, zeker omdat ik eigenlijk nooit een echt goede budget foundation heb gevonden. In de drogist vind je heus een paar aardige foundations, maar die zijn dan meestal toch weer twee keer zo duur als deze.

Natuurlijk is de foundation niet perfect, de houdbaarheid is niet heel goed en de formule gaat echt wel in lijntjes zitten, maar het is allemaal vrij simpel op te lossen en voor deze prijs wil ik deze nadelen wel voor lief nemen. Ondanks dat ik ook allerlei dure foundations in mijn kast heb staan (die ik ook fijn vind) pak ik de laatste twee weken toch iedere dag deze foundation. Dat zegt eigenlijk al genoeg!

Ik vind vooral de natuurlijke look van deze foundation heel mooi, je ziet de foundation niet op de huid liggen en de glow zorgt voor een frisse look. Ik combineer de foundation met de MAC MSF natural voor een iets mattere look of met de Hourglass Ambient Lighting poeders als ik wat meer "glow" wil. Ik ben echt fan geworden van deze foundation en raad deze absoluut aan om eens te proberen.

 

Dekking - medium tot volledig, door de dunne textuur opbouwbaar tot compleet dekkend

 

Finish - heel natuurlijk, licht glanzend maar zeker niet glimmend, de finish blijft de hele dag door hetzelfde, erg prettig.

 

Houdbaarheid - bij één dun laagje zonder poeder is de houdbaarheid niet zo goed, bij twee dunne laagjes plus een dun laagje poeder is het wel prima en houdt de foundation bij mij de hele dag. 

 

Huidtype - de foundation bevat geen olie, dus is volgens mij voor vrijwel iedere huidtype geschikt. Door de dunne textuur kunnen de pigmenten wel wat in lijntjes gaan zitten, iets wat ik oplos door er even overheen te wrijven. Mijn huid (vochtarm, iets droog) doet het erg goed met deze foundation!

 

Prijs - EUR 6,90 voor 30 ml (nee, dat is geen typfout!)

 

Verkooppunten - www.theordinary.com, de (Engelse) webshop van The Ordinary (geen verzendkosten bij bestellingen boven EUR 25,00 en geen invoerrechten). Er worden ook producten van The Ordinary verkocht bij andere online verkooppunten zoals Asos. (edit : momenteel is er volgens mij geen voorraad, maar als je je email achterlaat, krijg je bericht als je kunt bestellen, dat werkt prima)

Dit is mijn uiteindelijke look van de dag! Momenteel draag ik deze foundation vrijwel dagelijks, dus als je mij volgt via Instagram stories (zoek naar @mrsbeautyscene en volg me) zie je de foundation in "levende lijve".

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn andere foundation reviews. Lijkt deze The Ordinary Coverage foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top