Reviews

Urban Decay Vice Liquid lipsticks & special effects - swatches & review

Urban Decay bracht in april 2017 20 vloeibare, langhoudende lipsticks uit met een matte finish, de Vice waterproof long-lasting liquid lipsticks. Om het assortiment van Urban Decay nog uitgebreider te maken, zijn er ook nieuwe Vice special effects uitgebracht, zeg maar een waterproof topcoat voor de lippen. Ik kreeg van Urban Decay een aantal kleurtjes om te testen en ik laat je de swatches zien. Natuurlijk vertel ik je ook wat ik ervan vind, zijn ze echt heel langhoudend en waterproof?

Urban Decay Vice liquid lipsticks & special effects EUR 19,50 per stuk (in dit artikel kun je zien welke kleuren er zijn)

De verpakkingen zijn echt geweldig, de Vice liquid lipstick hebben een metallic bronskleurige dop en je kunt de kleur van de liipstick goed zien door de huls. De Vice special effects hebben een parelmoer-witte dop en ook die kleuren zie je goed, ik vind deze verpakking de mooiste van de twee. 

van boven naar beneden: Urban Decay Vice Liquid lipstick Purgatory, Blackmail, Time, Mad & Trap Queen

Er zijn drie verschillende texturen te vinden in het Vice liquid lipstick assortiment : cream, comfort matte & metallized. Ik heb om te testen geen "cream" varianten gekregen, maar bijna allemaal metallized, op de Blackmail na die een Comfort matte is.

De applicator is een dunne, sponsapplicator met rond uiteinde die een tikje flexibel, persoonlijk vind ik dit niet de fijnste applicator die er is. Het puntje is niet prettig en daar breng ik nu altijd de lipstick mee aan op mijn lipcontouren, dat gaat met deze applicator bijna niet. 

swatches Urban Decay Vice liquid lipstick v.l.n.r. : Purgatory, Blackmail, Time, Mad & Trap Queen - zoals je kunt zien brengen Blackmail en Trap Queen heel mooi en egaal aan, de andere kleuren doen dat niet en dat is ook het geval op mijn lippen.

Zo ziet Purgatory eruit op mijn lippen, door de korrelige textuur is het netjes aanbrengen niet zo makkelijk. De textuur is op zich glad, maar zit vol stukjes die niet egaal aanbrengen, sommige delen blijven "kaal". De textuur is best dik en daardoor duurt het wel even eer de lipstick helemaal droog is en niet meer afgeeft, zeker een paar minuutjes.

 

Er zijn 20 kleuren Vice liquid lipstick te koop in Nederland, maar misschien vind je dat te weinig of zie je jouw favoriete kleur er niet tussen? Dan kun je de kleuren die er zijn combineren met de Vice special effects, een soort topcoats die je over je lipstick aanbrengt. Laat de Vice liquid lipstick dan wel goed drogen en breng daarna wat van de Special Effects aan. Die drogen ook goed op, waardoor je een langhoudende combinatie krijgt van kleuren en effecten. In de meeste Special Effects zitten glitters, soms grof en soms fijn en er zijn ook fel gekleurde topcoats. Volgens Urban Decay zijn deze ook waterproof, net als de lipsticks, maar dat is niet zo heel speciaal, de meeste lipsticks zijn toch waterproof? Alsof er lipsticks zijn die zomaar van je lippen afdruipen als ze nat worden?

Urban Decay Vice special effects, van boven naar beneden: Fever, Bruja, Litter, Seether, Monarchy & Circuit

De Vice Special Effects zijn dunner van textuur en breng je aan met een klein kwastje, dat gaat goed als de basis wel goed droog is. 

Swatches Urban Decay Vice special effects, v.l.n.r. Circuit, Monarchy, Seether, Litter, Bruja & Fever

Swatches Urban Decay Vice special effects over Vice liquid lipstick Blackmail, v.l.n.r. Circuit, Monarchy, Seether, Litter, Bruja & Fever

Zoals je kunt zien zijn veel van de Special effects die ik kreeg nogal gepigmenteerd, waardoor je de basiskleur bijna niet meer ziet (bij Monarchy & Seether bijvoorbeeld). Het ligt natuurlijk aan de combinatie van kleuren, maar ik ben er niet zo heel erg weg van. al kan dat ook aan mijn saaiheid liggen, haha! De Special Effects zijn wel behoorlijk heftig, je ziet ze bij een dun laagje al heel goed en ze blijven lang zitten. Op zich prima Special Effects dus, als je een mooie combinatie vindt.

Ik heb nog wat kleuren getest, niet allemaal trouwens:

Urban Decay Vice Liquid lipstick Purgatory

hier heb ik Vice Special Effects Litter aangebracht over Purgatory, behoorlijk opvallend en niet helemaal mijn ding.

dit is mijn favoriete kleurtje, Urban Decay Vice Liquid Lipstick Trap Queen, die ook een metallic finish heeft, maar toch heel goed en egaal aanbrengt.

dit is Urban Decay Vice Liquid lipstick Blackmail, dat is een comfort matte die fijn draagt en inderdaad mooi mat is. De kleur vind ik zelf wel erg donker, mijn hele uitstraling wordt anders.

 

Review

Ik heb gemengde gevoelens over deze Vice liquid lipsticks en Vice Special effects, de meeste kleuren (en texturen) die ik heb getest vind ik niet zo fijn. De Metallized liquid lipsticks brengen niet mooi en makkelijk aan (al is Trap Queen een goede uitzondering) en ik vind de Special effects te dekkend voor een leuk effect. Ik heb van andere merken ook lip toppers of topcoats getest en die zijn dan echt transparanter met verschillende soorten/kleuren shimmers. En net zoals de Metallized liquid lipsticks zijn de Special effects soms erg korrelig, waardoor mooi aanbrengen echt wel een uitdaging is.

Toch heb ik in Trap Queen wel een van mijn nieuwe favorieten gevonden, de warme rode kleur met gouden shimmer is prachtig, brengt makkelijk aan en blijft lang zitten. De matte finish is mooi, mijn lippen voelen niet droog aan tijdens het dragen en de kleur is heel intens. Ik denk dus dat het erg afhankelijk is welke kleur en textuur Vice liquid lipstick je kiest, ze zijn niet allemaal fijn maar er zijn vast wel fijne bij. Ik ben ook wel nieuwsgierig geworden naar de Cream textuur, die moet ik dan toch maar eens gaan testen.

Ik moet Urban Decay wel een compliment geven voor de stoere, niet alledaagse kleurkeuze, ze mogen dan misschien niet allemaal mijn smaak zijn, het is natuurlijk wel top dat er zoveel keuze is!

 

Je koopt de producten van Urban Decay, waaronder ook de Vice liquid lipsticks en Special Effects bij ICI Paris XL, binnenkort komen daar ook de warenhuizen van Hudson's Bay bij. Ze kosten EUR 19,50 per stuk! Hebben jullie deze al getest? Hoe is jullie ervaring?

Deel dit artikel
Back to top