Reviews

Urban Decay Naked Skin Shapeshifter contour - colour correct - highlight palettes

Hoort het aanbrengen van contour & highlight inmiddels tot je beautyroutine? Dan laat ik je in dit artikel wellicht een interessant product zien, de Urban Decay Naked Skin Shapeshifter. In dit complete palette vind je zowel poeder- als creme contour/highlight producten, zodat je niet hoeft te kiezen tussen de formules. Zelf ben ik meer fan van poederproducten, maar de combinatie is eigenlijk ook wel interessant. Kijk even maar naar de foto's, swatches en lees wat ik ervan vind. 

Urban Decay Naked Skin Shapeshifter Light-Medium & Medium-Dark EUR 55,00 per stuk (via ICI Paris XL)

De verpakking is heel fijn, gemaakt van stevig kunststof en sluit bijzonder goed af. Bij het palette krijg je geen kwast, maar wel een dubbelzijdige spiegel en dus 9 verschillende producten/kleuren. 

Er zijn twee varianten te koop van dit palette, links zie je de Light-Medium Shapeshifter en rechts de Medium-Dark Shapeshifter. In de palettes vind je 5 creme producten (5 X 2,15 gram) en 4 poederproducten (4 X 3,7 gram), je kunt de producten apart van elkaar gebruiken, maar zeker ook met elkaar combineren.

Cremige producten werken vaak beter op een drogere dan een vettere huid en geven in de meeste gevallen een iets meer natuurlijke look omdat ze beter met de huidtextuur blenden. Poederige producten blijven over het algemeen iets meer op de huid liggen, waardoor je ze vooral bij een drogere huid wat kan blijven zien. Heb je een vettere huid, dan kunnen poederige producten wel beter blijven zitten dan cremige.

Urban Decay Naked Skin Shapeshifter Light-Medium Shift EUR 55,00

Powders: v.l.n.r. Pearl highlighter, Light contour, Medium Contour & Dark contour (de poeders hebben een matte finish!)

Creams: v.l.n.r. Dark contour, Light contour, Color corrector, Color corrector/highlighter & Pearl Highlighter

Urban Decay Naked Skin Shapeshifter Medium-Dark Shift EUR 55,00

Powders: v.l.n.r. Pearl highlighter, Light contour, Medium Contour & Dark contour (de poeders hebben een matte finish)

Creams: v.l.n.r. Dark contour, Light contour, Color corrector, Color corrector/highlighter & Pearl Highlighter

Ik gebruik eigenlijk iedere dag wel een product om mijn gezicht wat te contouren (vrijwel altijd een bronzer zoals Benefit Hoola of NARS Laguna) en een highlighter gebruik ik ook altijd. Toch ben in geen fanatieke "contourer", hooguit bij speciale looks of gelegenheden. Maar natuurlijk wilde ik het Shapeshifter palette weleens uittesten, ik besloot te kiezen voor de Light-Medium variant, omdat de Medium-Dark variant echt veel te donker zou zijn. De Light-Medium is eigenlijk iets aan de lichte kant, maar past nog het beste vind ik.

Kijk even mee hoe ik het palette heb gebruikt!

voor

Ik heb hier de creme Color corrector/highlighter aangebracht onder mijn ogen, op mijn neus en voorhoofd. Verder heb ik de creme Dark contour aangebracht aan de zijkanten van mijn neus en onder mijn jukbeenderen.

Dit heb ik allemaal voorzichtig geblend met een vochtige Beautyblender (ik vind de zwarte variant wel heel tof!) en dat zorgt ervoor dat de kleuren/producten goed in elkaar overlopen.

De dekking van de color corrector/highlighter is best goed, zeker geschikt om donkere kringen en pigmentvlekken te bedekken. Het effect is niet heel natuurlijk, je ziet echt wel make-up zitten, maar dat kan bijna niet anders, ik vind het prima.

Omdat ik poeder toch mooier vind, heb ik de Dark en Medium contour poeder gemengd en aangebracht onder mijn jukbeenderen, op mijn slapen en rond mijn haargrens.

Langzaam krijgt mijn gezicht iets meer vorm, het oogt subtiel wat minder rond.

De creme Pearl Highlighter vind ik niet zo speciaal, iets te subtiel naar mijn smaak, maar de poeder Pearl Highlighter is wel mooi. Voor mij is de kleur iets aan de koele kant, maar het kan wel. Toch vind ik de poeder Pearl Highlighter uit het Medium-Dark palette ook heel mooi, die gebruik ik ook weleens.

en zo is het resultaat na het gebruik van de cremes en poeders!

de highlighter verblindt je niet, maar is wel heel mooi en vangt het licht heel mooi.

 

Wat vind ik fijn aan Urban Decay Naked Skin Shapeshifter?

Het zijn veelzijdige palettes die kwalitatief prima zijn, de cremes en poeders zijn goed gepigmenteerd en makkelijk aan te brengen. Ze blenden allemaal goed met de huid en blijven goed zitten, de cremes iets minder lang dan de poeders vind ik zelf. Als je graag en vaak je gezicht contourt, dan kun je met dit palette lekker veel kanten uit en hoef je geen losse producten te kopen. Persoonlijk vind ik de poeders het mooiste/fijnste om mee te werken, omdat die veel beter blijven zitten bij mij, dus die blijf ik zeker gebruiken.

De verpakking is handig, stevig genoeg om mee te nemen en ziet er tof uit. De prijs is eigenlijk ook prima, zoveel verschillende producten bij elkaar voor EUR 55,00 is op zich een goede deal.

 

Wat vind ik minder fijn aan Urban Decay Naked Skin Shapeshifter?

De kleurencombinatie van de producten bij elkaar is prima, maar als je tussen de twee varianten in zit qua huidskleur is het wel een beetje lastig. De Light-Medium is eigenlijk te licht voor mij (op de foto vind ik het nog wel gaan, maar in het echt maken de iets te lichte kleuren mij wat grauw/onnatuurlijk) en de Medium-Dark veel te donker. Het blijft natuurlijk altijd lastig om zulke palettes samen te stellen die perfect bij iedereen gaan passen.

Verder vind ik twee spiegels in dit palette een beetje teveel van het goede, eigenlijk zou een kwast in de plaats van een van de spiegels toch handiger zijn. Maar dan zou het waarschijnlijk wel weer duurder uitvallen, dus ik snap de overweging.

 

Je koopt deze Urban Decay Naked Skin Shapeshifter, zoals alle andere Urban Decay producten, bij verschillende filialen van ICI Paris XL en in hun online shop voor EUR 55,00 per stuk. Er zijn dus twee kleurenvarianten te vinden! Wil je liever losse producten gebruiken om te contouren? Dan kun je ook eens kijken naar de Beached Bronzer & Afterglow highlighter van Urban Decay. 

Deel dit artikel
Back to top