Reviews

Chanel Travel diary collectie review - swatches & look

Nu Lucia Pica verantwoordelijk is voor de make-upcollecties van Chanel, merk ik dat ik echt uitkijk naar de nieuwe collecties. Nu ben ik altijd al een fan van herfst make-upcollecties, omdat die kleuren vaak beter bij mij passen. Toen ik de Chanel Travel Diary collectie binnenkreeg, kon ik dan ook niet wachten om de producten te gaan testen. Ik wilde weleens weten of het veelgeprezen Palette Essentielle echt essentiëel zou zijn voor de Chanel herfstlook! Kijk je mee naar mijn review?

Chanel Travel Diary herfst make-upcollectie - zie dit eerdere artikel voor alle productinformatie & prijzen

Lucia Pica heeft zich voor de kleuren laten inspireren door het licht in Californië. De nagellak Horizon Line is exact de kleur van de horizon boven de oceaan.

First Light is geïnspireerd door de eerste kleuren die je ziet aan de horizon als de zon opkomt, een vrij felle oranje tint.

Palette essentiele 160 Beige medium (in het eerdere artikel zijn de afbeeldingen Beige Medium en Beige Intense omgewisseld)

Volgens Chanel's Lucia Pica is het Palette Essentielle het palette dat iedereen nodig heeft om haar/zijn teint te verfraaien. In het mooie doosje vind je een cremige concealer, highlighter en blush. Ik heb de kleurencombinatie Beige Medium gekregen en die past qua kleuren redelijk goed bij mij.

De concealer is vrij licht van textuur en niet heel erg dekkend, maar blendt daardoor wel goed uit. Heb je geen echte onzuiverheden te camoufleren dan kun je dat prima doen met deze concealer. Mijn pigmentvlekken hebben echter wel wat meer dekking nodig en ik vind ook dat het effect van de concealer (de dekking dus) vrij snel weer verdwijnt.

De highlighter en blush zijn ook cremig, dus breng je die allebei aan nadat je foundation hebt aangebracht, het beste gaat dat met je vingers. Dep voorzichtig wat kleur of highlighter op je huid en blendt voorzichtig uit. De blush is prima te blenden, maar ik vind de highlighter een beetje vlekkerig worden, ondanks dat ik het echt voorzichtig doe. Ik heb ook geprobeerd de kleur te blenden met de dubbelzijdige kwast, maar dat vind ik minder prettig werken omdat het een cremeformule is.

swatches conceal - highlight - color

De kleur van de blush is warm donkerrood, tegen het bruine aan en past goed bij mijn huid. Maar het is ook wel een vrij donkere kleur, die wel prima opbouwbaar is. De highlighter is qua kleur iets tussen roze en champagne, een tikje aan de koele kant vind ik zelf. Dit is ook weer een cremige formule die, zoals ik al eerder aangaf, iets vlekkerig opbrengt...zeg maar niet zo "smooth" als sommige andere highlighters die ik mooi vind. Maar al met al is het resultaat best mooi, vind ik.

Les 4 ombres 288 Road movie

Een palette met een combinatie van brons, taupe, donkerblauw en petrol, de taupe kleur is vrij mat en de andere tinten hebben een satijnen glans. De oogschaduws hebben allemaal een fijne textuur, die zacht en soepel aanbrengen, de houdbaarheid is prima. De kleurencombinatie is mooi, al vind ik de donkerblauwe en petrolkleur best op elkaar lijken. Dat is ook de reden waarom ik dit palette combineer met de Ombre Premiere Memory, die is net iets "gouder" dan de brons uit dit palette en laat de look iets frisser lijken.

swatches

Ik heb de kleuren van het Road Movie palette gecombineerd met de Ombre premiere Memory, ik heb de Petrol kleur niet gebruikt. Je ziet ook de fijne nieuwe eyeliner van Chanel, die echt te gek is, Signature de Chanel eyeliner pen.

Ombre premiere 820 Memory

De Ombre Premiere longwear cream eyeshadows zijn behoorlijk verbeterd, ze blijven nu echt een hele dag netjes op zijn plaats zitten en brengen snel aan. Dit zijn oogschaduws die je binnen 10 seconden kunt aanbrengen, zelfs met je vingers. Ze zijn echt handig als je maar één of twee kleuren oogschaduw maximaal gebruikt.

swatch

Rouge allure velvet 64 First light, Rouge Coco 474 Daylight & Rouge Allure Ink 158 Highway

swatches Rouge Coco 474 Daylight, Rouge allure velvet 64 First light & Rouge Allure Ink 158 Highway

Heerlijke lipsticks, tenminste de kleur First Light en Highway, Daylight vind ik niet zo geweldig. De kleur lijkt op de swatches iets op Highway, maar op mijn lippen totaal niet. De Rouge Coco lipsticks staan natuurlijk bekend om hun lichte dekking, mooie glans en fijne verzorging en dus verbaasde het mij niet dat de kleur niet zo dekkend was. Maar door de oranje/zalmkleur, vind ik het effect niet mooi, het is zeg maar net niet!

Maar ik ben wel heel erg gek op de kleur First Light, zo'n lekkere pittige oranje/koraal tint die iedere look pit geeft. De Rouge Allure Velvet lipsticks zijn heel gepigmenteerd, hebben een semi-matte finish en voelen prettig en niet droog aan op de lippen.

De Rouge Allure Ink Highway is een mooie, rustige zalmroze tint die goed dekt, maar wel een natuurlijke look geeft. Ik merkte wel dat deze vloeibare lipstick echt een goede basis

Rouge Allure Velvet First light

Rouge Allure Ink 158 Highway

Het resultaat van de eyeliner hebben jullie hierboven al kunnen zien, de kleur is diepzwart, de eyeliner heeft een matte finish en de houdbaarheid is heel goed. Deze eyelinerpen heeft een systeem als een vulpen, je stopt er dus een inktpatroon in en vervolgens moet je twee minuutjes wachten. Na de twee minuten is de punt i.p.v. wit helemaal zwart en kun je de eyeliner gaan aanbrengen. Dat gaat door de stevige haartjes heel makkelijk en egaal, je bent letterlijk in één strook klaar en dat werkt lekker snel. 

De houdbaarheid is heel goed, mijn eyeliner zit als een huis, vlekt niet en is prachtig zwart. Of je de vullingen ook los kunt kopen weet ik niet, volgens mij niet, maar wie weet komt het nog wel? Hoe dan ook, dit is momenteel de eyeliner die ik iedere dag gebruik.

Le Vernis 576 Horizon Line

Le Vernis 578 New Dawn

De nagellakjes van deze collectie zijn helemaal naar mijn smaak, vooral New Dawn is te gek, een prachtige lichte taupekleur die neutraal is en heel chique. Beide lakjes dekken goed en hebben een cremefinish, ik heb op de foto's hierboven één laagje aangebracht over mijn neutrale OPI gelcolorlak.

 

Ik ben heel blij met deze make-up collectie van Chanel, opnieuw zorgt Lucia Pica ervoor dat ik weer eens een complete collectie zou willen kopen! De andere Rouge Allure Velvet en Rouge Allure Ink zien er namelijk ook heel fijn uit, dus wie weet ga ik nog wel even langs een Chanel counter. Het Palette Essentielle is voor mij niet essentieel, maar als je weinig te camoufleren hebt en je houdt van een lichtige cremeformule voor blush en highlighter, dan is zo'n palette misschien best handig.

 

Wat vind jij van deze Chanel collectie? De producten zijn nu allemaal te koop bij de bekende Chanel verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas, ICI Paris XL en Hudson's Bay.

Deel dit artikel
Back to top