Nieuws

Fenty Beauty - Rihanna's eigen makeup lijn bij Sephora

Toen in de lente van 2016 bekend werd gemaakt dat Rihanna haar eigen make-up lijn zou krijgen werd er flink gejuichd door haar fans. Maar er waren ook minder enthousiaste berichten, want hebben we niet al regelmatig "celebrity" make-up lanceringen gezien die toch best tegenvielen? Ik kan je inmiddels verzekeren, dat is bij Fenty Beauty by Rihanna zeker niet het geval, sinds de lancering vorige week lees en zie ik zoveel positieve reviews! Nu word ik toch ook wel nieuwsgierig en raakt mijn mandje bij Sephora steeds voller.....

Rihanna is sinds dat ze kind was op Barbados al gefascineerd door make-up, eerst door de mooie lipstick van haar moeder en later ook toen ze het zelf ging dragen. Make-up werd haar "wapen" om zichzelf te uiten en ze kon er prima haar telkens wisselende stemming mee weer te geven. 

Rihanna heeft natuurlijk in het verleden al samengewerkt met bestaande beautymerken zoals MAC, maar een echt eigen merk stond altijd op haar bucketlist! Een make-uplijn voor alle vrouwen, welke huidskleur en welk huidtype dan ook, iedereen kan er iets in vinden....dat wilde ze creëeren en ik denk dat het aardig gelukt is. Natuurlijk deed ze dit niet alleen, maar werkte ze samen met grote namen in de beautywereld zoals James Kaliardos. Het is nog geen complete make-up lijn naar mijn mening, maar de basis is er duidelijk wel!

Ik heb de producten nog niet getest, in Nederland worden de producten niet verkocht (alleen bij Sephora wereldwijd en die hebben we hier in Nederland niet) en dus zijn er voor de Nederlandse pers/influencers ook geen samples of informatie beschikbaar. Ik heb het dus even zelf moeten uitzoeken en heb de meest interessante producten van Fenty Beauty by Rihanna onder elkaar gezet:

Pro Filt'r Instant retouch primer EUR 31,00 

 

De musthave volgens Rihanna, een zachtroze getinte primer die je huid gladder maakt, minder laat glimmen en direct een "retouch" effect heeft, ook zorgt de primer ervoor dat foundation en andere make-up langer blijft zitten.

Pro Filt'r Soft matte longwear foundation EUR 33,00 (in 40 kleuren) 

 

Dit is misschien we het paradepaardje van Fenty Beauty, de foundation die verkrijgbaar zal zijn in 40 kleuren! Het is een zachte, matte, van medium tot volledig dekkend op te bouwen foundation die lang blijft zitten. Ik ben absoluut benieuwd, zeker na de mooie resultaten die ik zie op social media en Youtube. Die ga ik zeker proberen, ik ben alleen in dubio over de kleur?

Match Stix Matte skinstick EUR 24,00 (in 20 kleuren) 

 

Deze kleine sticks zijn er in twee varianten, matte & shimmer, de matte gebruik je als concealer, corrector en/of contour, afhankelijk van de kleur die je kiest. De verpakkingen zijn allemaal magnetisch, zodat je de sticks aan elkaar kunt klikken en ze zo wegzet of juist meeneemt.

Match Stix Shimmer skinstick EUR 24,00 (in 10 kleuren) 

 

De Match Stix Shimmer is de highlighter in stickvorm van het assortiment. Naast de meer gebruikelijke tinten als goud, perzik en brons, zijn er lila en "unicorn" highlighters die het heel goed doen op een donkere huidskleur. De swatches hierboven zijn handig!

Killawatt freestyler highlighter EUR 33,00 (in 6 kleuren) 

 

Voor de ultieme glow lijkt mij dat je deze creme-poeder highlighter nodig gaat hebben, die glimt en shimmert alle kanten op! Nu hou ik best van een goede highlighter hoor, maar of de killer Highlighter Trophy Bomb ook iets voor mij is, betwijfel ik. Ik denk dat die ook weer het beste uitkomt op een donkere huid. Ik denk dat mij de combinatie 4a/b en 5 a/b wel prima zullen staan!

Match Stix Trio EUR 52,00 (in 4 vaste combinaties)

 

In de Franse webshop van Sephora (waar Fenty Beauty te koop is voor ons) staan ook 4 verschillende Match Stix Trio's, een combinatie van een concealer, contour en highlight voor verschillende huidstinten, de prijs is zo iets voordeliger. Op de website van FentyBeauty.com kun je zo'n trio helemaal zelf samenstellen trouwens, maar hou er wel rekening mee dat zij vanuit de USA verzenden en je dus (waarschijnlijk) invoerkosten moet betalen.

Dit is niet de volledige lijn van Fenty Beauty, er is nog een universele lipgloss, een matterend poeder en echt prachtige kwasten in het assortiment te vinden. Maar je ziet dat er nog geen oog- en lipproducten zijn, ik verwacht toch echt wel dat die er ooit gaan komen, mits Fenty Beauty een succes is natuurlijk. Ik ga in elk geval een bestelling doen bij Sephora (of wacht tot ik in Parijs ben, even nog checken of het bij Sephora te koop is daar) en laat jullie zeker nog even weten wat ik van de producten vind.

 

Helaas is er geen Sephora in Nederland te vinden, maar zoals je wellicht weet kun je vrij eenvoudig bij de Franse webshop van Sephora bestellen via www.sephora.fr. Dat is qua prijs het meest gunstige, want je betaalt weinig verzendkosten en geen invoerkosten. Natuurlijk kun je ook direct bij FentyBeauty.com bestellen of bij de Amerikaanse Sephora, maar daar ben je zeker duurder uit. Ben jij benieuwd naar Fenty Beauty?

Deel dit artikel
Back to top