Reviews

Waarom je de MAC Snow Ball Mini Lipstick Kit moet hebben!

Het kerstcadeau voor MAC fans & lipstickslovers van 2017 is bekend, want wie wil de MAC Snowball Mini lipstick kit nu eigenlijk niet hebben? Ik in elk geval wel, vandaar dat ik de webshops vorige week gestalkd heb, ik moest de kit bestellen. Dat deed ik ook, maar lucky me...ik kreeg de kit zelfs al eerder binnen dan verwacht omdat ik deze cadeau kreeg van MAC. Superlief natuurlijk en handig, want nu kan ik jullie de swatches laten zien en hopelijk kunnen jullie de kit dan ook nog ergens bestellen!

MAC Snowball Mini Lipstick Kit EUR 79,00 (limited edition)

In de kit vind je 12 mini lipsticks van MAC, in een mooie selectie van kleuren die variëren van nude via paars tot rood en fuchsia. De kit zelf is gemaakt van stevig kunststof, heeft een rosé gouden kleur en een feestelijk, maar eenvoudige uitstraling. De kit is perfect om de lipstick in te bewaren, je kunt de inlay er eventueel ook uithalen als je er meer in wilt bewaren (als de lipsticks op zijn misschien).

De lipsticks hebben op één lipstick na een matte finish, alleen Rebel heeft een satin finish. Dit zijn de kleuren in de kit, op de foto zie je ze van links naar rechts:

 • PARTY COMMENCING clean, matte, light neutral pink (matte)
 • LITTLE DARLING clean light nude (matte)
 • PLEASE ME muted rosy-tinted pink (matte)
 • MANGROVE hot bright red (matte)
 • RUBY WOO very matte vivid blue red (matte)
 • REBEL mid-tone cream plum (satin)
 • FLAT OUT FAB bright plum (matte)
 • GOOD KISSER mid-tone fuchsia (matte)
 • DIVA intense reddish burgundy (matte)
 • VELVET TEDDY deep-tone beige (matte)
 • WHIRL dirty rose (matte)
 • STONE muted greyish taupe brown (matte)   

De lipsticks uit de kit zien er door hun gekleurde, metallic hulzen natuurlijk wel te gek uit en om eerlijk te zijn is het bij zo'n set ook wel handig. Normaal heeft MAC altijd zwarte, matte hulzen met zilveren details, waardoor je aan de buitenkant de kleur niet kunt zien. Nu dus wel! Al zijn de kleuren niet altijd exact de kleur van de lipstick, maar dat is natuurlijk niet zo erg.

Het zijn mini lipsticks, maar hoe mini zijn ze nu in vergelijking met een full size MAC lipstick? Hierboven zie je een van de lipsticks vergeleken bij een normaal formaat. De mini lipsticks wegen 1,7 gram, een fullsize MAC lipstick weegt 3,0 gram. Ze zijn dus iets groter dan de helft qua formaat, maar verder exact gelijk aan de normale maat lipsticks. Je kunt ze dus ook gewoon naar boven en naar beneden draaien, de dop sluit ook goed en ze voelen net zo stevig aan.

Qua prijs heeft zo'n mini lipstick een waarde van ongeveer EUR 11,00, in de kit zitten 12 mini lipsticks dus zou je kunnen zeggen dat de waarde van de kit 12 X EUR 11,00 = EUR 144,00 is. Niet gek natuurljik als je bedenkt dat de kit maar EUR 79,00 kost!

v.l.n.r. Party commencing, Little darling, Please me & Mangrove

v.l.n.r. Ruby Woo, Rebel, Flat out fab & Good kisser

v.l.n.r. Diva, Velvet teddy, Whirl & Stone

swatches MAC Snowball mini lipstick kit

MAC fans herkennen een aantal van de lipsticks zeker: Ruby Woo, Diva, Rebel, Velvet Teddy, Whirl en Stone zijn echte MAC klassiekers. Het zou dus heel goed kunnen dat je één of meer kleuren al in je MAC stash hebt (ik wel in elk geval), check dat even voor de zekerheid. Maar ja...is dat reden om deze kit niet te kopen? Voor mij niet, maar ik ben dan ook een apart geval!

Ik heb nog niet alle kleuren getest, maar wel een paar en de lipsticks voelen net zoals hun grote broers/zussen. Ze zijn romig, goed gepigmenteerd en brengen makkelijk aan, de matte varianten van MAC lipsticks blijven altijd goed zitten en deze dus ook. 

Goed nieuws dus over deze kit! De prijs is heel goed, de lipsticks mooi en fijn en het is zeker een leuke aanwinst in je collectie. Maar ik moet je wel eerlijk zeggen dat het best lastig zal zijn deze te vinden, hij vliegt letterlijk de winkels uit. Vorige week is deze kit al verschenen in de webshop van MAC, waar die binnen een uur uitverkocht was. Vanaf 3 november is de collectie te koop bij De Bijenkorf, ook online, maar ook daar was de kit zo weg. Als het goed is volgen de andere MAC verkooppunten op 10 november 2017 nog, hopelijk kun je de kit daar dan nog voor EUR 79,00 kopen of bestellen (bij Douglas en in de MAC winkels).

Ik heb nog wel een alternatief gevonden, bij de webshop Lookfantastic in de UK, daar is de kit hier te bestellen. De kit is daar wel duurder, omdat de prijs maar liefst GBP 85,00 is en dat is omgerekend zo'n EUR 95,00. Maar ja....als je de kit echt graag wilt hebben is het misschien toch een optie voor je.

 

Wat vind jij van deze kit? Wie heeft hem nog meer besteld? Mijn bestelde kit is nog onderweg, ik heb er binnenkort dus twee....eens kijken aan wie ik de tweede kit cadeau kan doen, er zijn vast veel gegadigden!

Deel dit artikel
Back to top