Nieuws

Waarom kiezen als je kunt combineren? Zo krijg je een nog mooiere huid!

- dit artikel is gemaakt in samenwerking met SkinCeuticals - 

Ben jij op zoek naar het ene wondermiddel dat je huid er jong en stralend uit laat zien? Stop dan maar met zoeken, want dat wondermiddel is er niet! Was het maar zo simpel! Nee, er komt wel wat meer kijken bij het onderhouden van je huid als je ouder wordt en ik kan het inmiddels weten. Ondanks dat ik gezegend ben met een mooie huid, zie ik natuurlijk ook dat ik ouder word (gelukkig maar!) en ben ik erachter gekomen dat ik alle hulp goed kan gebruiken. En met alle hulp, bedoel ik ook alle hulp, combineer de beste behandelingen dus maar eens in plaats van te kiezen!

Op mijn 47e kan ik er heus over meepraten, ook mijn huid is de laatste jaren veranderd. Ik zie dat mijn huid minder strak is dan 10 jaar geleden, zie meer pigmentvlekken opduiken en kan echt niet om de rimpels op mijn voorhoofd heen. Dat merk ik niet alleen in mijn gezicht, ook mijn lichaam zie ik veranderen, zeker nu ik wat kilo's kwijt ben. Zoals jullie misschien wel verwachten, gebruik ik iedere dag goede en fijne producten om mijn huid, van buitenaf te verzorgen en probeer ik door mijn voeding en levensstijl dit te ondersteuren. Maar toch....het zou van mij net wat beter mogen! Ik was dan ook heel benieuwd naar de informatie-avond over combinatietherapie die onlangs werd georganiseerd door SkinCeuticals in samenwerking met Restylane en Tobrix. 

Op bezoek bij SkinCeuticals, Tobrix en Restylane in Amsterdam

Skinceuticals is een zgn. cosmeceuticals, een merk met gevanceerde professionele producten huidverzorging, die ontwikkeld wordt in samenwerking met de medische wereld.  Ze combineren de laatste nieuwe technieken en bewezen werkzame ingrediënten in hun cosmetische producten die je thuis kunt gebruiken. 

 

Tegen rimpels kun je niet opsmeren

 

Zorg jij goed voor je huid door de beste huidverzorging te gebruiken? Koop je weleens een dure creme of serum? Dan heb je vast weleens opmerkingen gehoord als "tegen rimpels valt niet op te smeren, die krijg je toch wel"? Of deze "mijn oma smeerde niks en had een huid zo glad als een baby". 

Ik ben het daar deels mee eens, het is nu eenmaal een feit dat de conditie van onze huid ook genetisch bepaald is, de ene persoon krijgt nu eenmaal meer (of vroeger) rimpels dan de andere. Ben jij zo'n pechvogel, dan helpen zelfs de beste cremes niet om dit echt tegen te gaan (al scheelt het misschien wel iets). En als je bij de "lucky ones" hoort, prijs je dan niet te rijk...die rimpels komen echt wel, ook al is het wat later en zijn ze minder diep. Maar aan de andere kant ben ik er wel heilig van overtuigd dat een goede huidverzorging echt wel helpt je huid mooier en frisser te houden. Zelfs als er rimpeltjes te zien zijn, zul je er beter uitzien. Dat komt vooral omdat goede cremes en serums je huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf (denk aan zon, vervuiling, wind, kou/warmte).

Moeten we dan aan de injectables?

 

Goed, die cremes zorgen niet voor wonderen, ze laten rimpeltjes niet verdwijnen en maken je huid niet meer zo strak als toen je 20 was. Maar dan is daar de cosmetisch arts, die je wonderlijk genoeg binnen een paar minuten af kan helpen van die vervelende fronsrimpels of die verslapte huid bij je kaak. Door het inspuiten van fillers op basis van hyaluronzuur kan een rimpel zomaar verdwijnen, al is het wel een tijdelijke oplossing. En die denkrimpels op je voorhoofd liggen door een paar prikjes botox voor een paar maanden stil, waardoor je er weer even uitziet als 10 jaar geleden.

Zijn dit dan de wondermiddelen? Misschien wel, maar het nadeel is toch dat ze maar tijdelijk werken en dat de behandelingen kostbaar zijn. En niet iedereen vind het een prettig idee, die prikjes in je huid, ze zijn natuurlijk ook best even pijnlijk.

Ik heb zelf ervaring met hyaluronzuurfiller, die ik heb laten aanbrengen onder mijn ogen om donkere kringen te verminderen en ik was (en ben) daarover enorm enthousiast! Maar toch gebruik ik iedere dag nog braaf mijn oogcremes en -serums.

de dame is hierboven behandeld met Restylane, o.a. in haar traangoten (dat heb ik ook laten doen tegen donkere kringen), wangen en glabellalijnen (de lijnen tussen de neus en mond), een mooi en natuurlijk resultaat vind ik

 

Is de laser het laatste redmiddel?

 

Er is nog een andere manier om de huid te verbeteren, een manier die ik zelf nog nooit heb getest dus moet ik het hebben van de informatie die ik kreeg op de informatieavond. Laser wordt voor heel wat toepassingen ingezet, denk aan het verwijderen van tatoeages, pigmentvlekken, striae, zichtbare vaatjes en littekens. Maar er zijn ook lasers die erg goede resultaten geven bij het verminderen van rimpels rond de ogen en het verbeteren van de huidtextuur, ik was behoorlijk onder de indruk van de foto's die te zien waren.

afbeelding via Tobrix & Amstelzijde kliniek - kraaienpootjes behandelen na 1 keer met de Icon laser

afbeelding via Tobrix & Amstelzijde kliniek - zonneschade na 2 keer behandelen met de Icon laser

Een laserbehandeling heeft ook nadelen, zo word de huid na de behandeling vaak rood, is deze soms gezwollen en kun je je soms een paar dagen niet laten zien omdat je er niet zo fraai uitziet. Dat komt wel weer goed, maar het is wel een nadeel, tenslotte wil je er zo kort mogelijk last van hebben?

 

Waarom kiezen? Combineren!

 

Op de informatie avond hoorde ik dat de laatste trend op dit gebied is om deze drie therapieën te combineren, als dat nodig is. Op die manier maak je gebruik van de nieuwste technieken om je huid te verbeteren en ze kunnen elkaar ook nog eens versterken. Zo kan een serum en/of creme met kleine deeltjes hyaluronzuur de huid, die is verbeterd met fillers op basis van hyaluronzuur, nog meer verbeteren. Die creme of dat serum kan dan misschien geen rimpel wegwerken, maar kan er wel voor zorgen dat de huid voller en soepeler blijft, waardoor de huidveroudering net even wat langzamer gaat. En zo kun je de volgende behandeling misschien net even wat opschuiven....dat scheelt toch weer?

Dat is bijvoorbeeld ook het geval met een serum met vitaminen en anti-oxidanten, die kan een behandeling tegen pigmentvlekken met laser en/of peelings ook ondersteunen. Die behandelingen richten door warmte en/of zuren schade aan de huid aan (denk aan roodheid en/of vervelling), waarna die moet herstellen om het uiteindelijke resultaat te zien. Als je een serum of creme gebruikt die de huid extra ondersteunt in dit herstelproces kan dat echt helpen om de huid er dagen eerder goed uit te laten zien. Zo ben je weer veel eerder toonbaar aan de buitenwereld!

En wat denk je van misschien wel de belangrijkste stap : het gebruiken van een product dat beschermt tegen de zon, een product met SPF dus. De meeste schade aan onze huid die we door de jaren heen oplopen komt door de zon, het is dus eigenlijk een must om altijd een SPF te gebruiken, maar zeker als je je huid door injectables, peelings en/of laser laat verbeteren.

Via de kliniek van dokter Frodo Gaymans (waar ik mijn fillers heb laten aanbrengen, zie deze artikelen) had ik al eerder kennis gemaakt met SkinCeuticals, hij was enorm enthousiast en vertelde mij dat ik ze zeker eens moest gaan proberen. Dat kwam er steeds niet van, maar inmiddels ben ik van start gegaan met het sterproduct van SkinCeuticals : C E Ferulic, dat boordevol antioxidanten zit.

SkinCeuticals F E Ferulic EUR 135,00 (30 ml)

ingrediëntenlijst SkinCeuticals C E Ferulic

Antioxidanten zijn echt onmisbaar in huidverzorging omdat ze de huid van binnenuit versterken tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De huid kan die schadelijke invloeden zelf corrigeren als je ervoor zorgt dat je voldoende antioxidanten in je huidverzorging verwerkt zijn. C E Ferulic bevat stabiele vormen van vitamine C & E, plus ferulinezuur, antioxidanten die het huidherstel ondersteunen, bijvoorbeeld na een laserbehandeling.

Ik ben zelf niet van plan om een laserbehandeling te ondergaan, maar ga binnenkort wel weer aan de slag met mijn pigmentvlekken, C E Ferulic gebruik ik nu als ondersteuning voor de behandeling, vitamine C heeft toch een gunstige uitwerking op pigmentatie (al verdwijnen mijn pigmentvlekken er niet door, daar is zwaarder geschut voor nodig bij mij). Het is een fijn product, dat prima past in mijn routine. Ik breng het in de ochtend direct na mijn lotion aan, de dunne textuur trekt direct in de huid en het lijkt alsof je geen extra product hebt gebruikt.

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Laat je dan eens informeren bij een dermatoloog, plastisch chirurg, cosmetisch arts of andere huidprofessional die werkt met SkinCeuticals. Via hun website www.skinceuticals.nl kun je de adressen vinden. Natuurlijk kun je vast ook terecht bij je eigen kliniek en/of arts met vragen over de combinatietherapie!

Deel dit artikel
Back to top