Algemeen

Een kleine kamer over in huis? Tover deze om in een inloopkast!

De droom van iedere vrouw: een inloopkast waar je al je kleding, schoenen, accessoires en make-up kwijt kunt. Heb je toevallig nog een kleine kamer over in huis? Wat dacht je ervan om hier een inloopkast van te maken? De inloopkasttrend is een aantal jaar geleden over komen waaien vanuit Amerika. Sindsdien zijn er steeds meer mogelijkheden om een goedkope inloopkast te creëren waar jij je eigen draai aan kunt geven. Wij geven tips hoe je begint!

Stap 1: Leeghalen en opmeten

Voor je kunt beginnen is het belangrijk dat je de betreffende ruimte opruimt, leeghaalt en schoonmaakt. Kijk wat je nog kunt gebruiken in die ruimte en wat naar de kringloop of de container in kan. Ruimt lekker op! Meet vervolgens je ruimte nauwkeurig op. Neem ook alle nissen etc. mee.

Stap 2: Uitbesteden of zelf aanpakken?

Een inloopkast is nauwkeurig maatwerk. Zelf een inloopkast maken is niet voor iedereen weggelegd. Aanschouw je jezelf als handig persoon en durf jij de uitdaging aan? Dan is het kostentechnisch zeker aan te raden om de ruimte zelf om te bouwen. Besteed je het liever uit? Dan zijn er genoeg partijen die je een inloopkast op maat aan kunnen bieden. Inventariseer vooraf wat je budget en is en wat je behoeften zijn.

Stap 3: Kleuren kiezen

Het geeft een enorm gaaf effect om je inloopkast een andere kleur te geven dan de rest van je huis. Zo creëer je een ‘overwhelming-effect’ wanneer je de deur opentrekt. Doe inspiratie op bij verschillende woonbeurzen en interieurbladen en kies kleuren waar jij blij van wordt.

Stap 4: Inrichten

Tijd voor het leukste onderdeel: de inrichting. Houd het erg simpel. Je hebt weinig ruimte dus is het zonde om de kostbare ruimte vol te proppen met overbodige woonaccessoires. Less = more is erg belangrijk. Probeer eens uit je comfortzone te stappen en neem bijvoorbeeld vitrage of inbetweens in plaats van deuren. Heb je een raam in je inloopkast? Bekleed deze dan met houten jaloezieen, deze hebben een privacy sluiting waardoor jij ongestoord je favoriete outfit bij elkaar kunt zoeken en aan kunt trekken.

Aarzel niet en ga aan de slag met je eigen inloopkast!

 

Deel dit artikel
Back to top