Make-up

5x make-up tips om geld te besparen

Een langhoudende lippenstift, de perfecte kleur foundation en een mascara voor de look. We willen alleen het beste voor onze huid en daar hebben we dan ook wel wat voor over. Goede make-up mag wel wat kosten, maar kan soms voelen als een hele investering. Waarschijnlijk geef je meer geld uit aan make-up dan eigenlijk nodig is en daarom hebben voor je op een rijtje gezet hoe je geld kan besparen op je make-up.

1. Gebruik je handen

We zijn allemaal enorm fan van de make-up spons, want foundation aanbrengen was nog nooit zo makkelijk. Wist je echter dat deze spons op z’n minst een derde van je make-up opneemt? Dat is natuurlijk hartstikke zonde! Daarom kan je voortaan je foundation beter aanbrengen met je handen. Zo weet je tenminste zeker dat alle foundation uit het potje ook echt gebruikt wordt en doe je er dus veel langer mee.

2. Knip tubes open

Je hebt er alles aan gedaan om het laatste beetje product uit de tube te krijgen, maar na veel knijpen en oprollen was dit toch echt het laatste. Niet dus. De resten die erin blijven zitten zijn nog meer dan genoeg om een paar dagen mee voort te kunnen. Knip daarom altijd je tubes en andere verpakkingen open zodat er geen product wordt weggegooid. Zonde van het product, maar ook van je geld!

3. Bedenk je eerst of je het echt nodig hebt

We kunnen het wel ontkennen, maar we kopen allemaal make-up waarvan we bij voorbaat eigenlijk al weten dat het na één keer dragen bij de rest van de make-up verzameling belandt. Of we komen thuis en zien dezelfde kleur lippenstift op het kastje liggen als die we net hebben aangeschaft. Bijna elke vrouw heeft wel een mandje vol make-up, en hiervan wordt waarschijnlijk de helft gebruikt. Hartstikke zonde, want make-up is niet eeuwig houdbaar. Uiteindelijk zal je het dus moeten weggooien.

4. Ga los wanneer er korting is

Is jouw favoriete mascara in de aanbieding? Koop er dan niet één, maar meteen twee. Het is misschien nu een wat grotere investering, maar uiteindelijk ben je veel goedkoper uit. Volgende maand hoef je namelijk geen nieuwe te kopen en heb je dit geld dus al bespaard.

5. Maak je gebroken oogschaduw

Totaal onoplettend valt je net nieuwe palette met oogschaduw op de grond. Niet weggooien, want dit kan je nog makkelijk fixen! Meng de brokjes oogschaduw met een vettige crème en je oogschaduw is weer als nieuw! Nu heb je een oogschaduw gel. Nog een voordeel: je kan het nu ook als lippenstift gebruiken. Scheelt toch ook weer een paar euro en je lippen en je ogen zullen sowieso matchen!

De decembermaand is geen pretje voor onze portemonnee en daarom kunnen we maar beter op zo veel mogelijk kosten besparen. Wie weet kan je wel besparen op je boodschappen, of zelfs op je lening!

Deel dit artikel
Back to top