Algemeen

Een nieuwe Apple iPhone kopen? Denk eens aan refurbished

Een nieuwe Apple iPhone kopen? Denk eens aan refurbished

Een keer in de 1 of 2 jaar is het weer zover. Je oude telefoon begint langzaam te worden en je ergert je steeds vaker aan het langzame toestel. Zeker wanneer je veel foto’s en video’s maakt voor bijvoorbeeld Instagram is het belangrijk om een goede camera te hebben en een telefoon met voldoende opslagcapaciteit. Eerder kocht iedereen standaard een nieuwe iPhone of financierde er eentje via een duur abonnement. Maar waarom zou je niet kiezen voor een refurbished toestel?

 

Alle ins en outs over refurbished iPhones

De meeste mensen weten niet eens wat een refurbished iPhone is. Een refurbished iPhone is een toestel die al eerder is verkocht en vervolgens gecontroleerd is en klaar gemaakt is voor verkoop. Je kunt de toestellen in alle soorten en maten kopen en in verschillende kwaliteiten. Zo zit er altijd iets tussen wat bij je budget past! Hieronder vind je een aantal belangrijke punten om te weten voor je er eentje koopt.

Prijsbesparing op een iPhone

Een groot voordeel is de grote prijsbesparing. Door een refurbished toestel aan te schaffen in plaats van eentje uit de bekende winkels bespaar je al snel 40% op de oorspronkelijke aanschafprijs. Zo bespaar je op een refurbished iPhone Xs bij FixjeiPhone meer dan 250 euro ten opzichte van een nieuwe iPhone Xs bij Apple.

Garantie bij aankoop

Er zijn verschillende webshops en winkels waar je terecht kunt voor een refurbished device. Garantie is een van de meest belangrijke voorwaarden bij de aanschaf van een refurbished toestel. Zo geven de grotere webshops altijd 2 jaar garantie zodat je niet voor verassingen komt te staan tijdens het gebruik van je iPhone.

Kwaliteit van toestellen

De kwaliteit van een toestel bepaal jezelf. Zo kan je voor allerlei soorten kwaliteit kiezen. Je kunt zo kiezen voor een toestel die zo goed als nieuw is. Hiermee ben je toch een stuk goedkoper uit en kan je kiezen voor een iPhone van een mooie kwaliteit. Kies je voor een toestel wat minder mooi is? Doe er dan een hoesje omheen zodat beschadigingen aan het toestel niet opvallen.

Tips voor het kopen van een refurbished toestel

Ga je online of in de winkel op zoek naar een refurbished iPhone? Dan is het net als bij het kopen van andere producten. Lees altijd voldoende beoordelingen over het product, kijk of de (web)winkel een keurmerk bezit en bekijk altijd hoeveel garantie het toestel bezit.

Vergeet niet dat je als consument altijd 14 dagen retourrecht hebt en zo altijd een product kan retourneren wanneer je niet tevreden bent over je aankoop.

Deel dit artikel
Back to top