Fashion

Tips voor het vinden van de perfecte jeans

Een goede spijkerbroek is al jaren een geliefde basic. Voor zowel mannen als vrouwen! Zeker de laatste tijd zijn er weer een hoop trends bijgekomen op het gebied van denim. Er zijn veel verschillende pasvormen en stijlen. Maar hoe vind je nou een jeans die perfect bij je past? In dit artikel lees je 6 handige tips om jouw ideale spijkerbroek te vinden.

Tip 1. Kies de juiste pasvorm

Maak de zoektocht naar de perfecte jeans makkelijker door van te voren de pasvorm te bepalen. Ben je op zoek naar een goede skinny jeans? Of ontbreekt er juist nog een nonchalante straight leg jeans in jouw kledingkast? Koop niet direct een spijkerbroek omdat de stijl populair is, maar kijk ook even goed naar je figuur. Misschien kun je jouw lijf wel veel mooier uit laten komen met een ander model. Laat je eventueel over de juiste pasvorm adviseren in een winkel.

Tip 2. Bepaal de hoogte van de taille

De vorm van de broekspijpen is een belangrijk element, maar vergeet ook niet om te kijken naar de taillehoogte. Waar voel jij je comfortabel bij en welke look past het beste bij jouw kledingstijl? Probeer verschillende opties uit!

Tip 3. Wees niet bang om te investeren

Als je eindelijk een prachtige spijkerbroek hebt gevonden, wil je er ook jaren plezier van hebben. Wees daarom niet bang om wat meer geld te besteden aan dit kledingstuk. Bij een jeans van een tientje geldt over het algemeen: goedkoop is duurkoop.

 

Tip 4. Kijk naar duurzame opties

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Ook bij het aanschaffen van een nieuwe spijkerbroek kun je hier rekening mee houden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de verschillende Esprit dames jeans. De sustainable jeans worden onder andere gemaakt van biologisch katoen of gerecycled materiaal. De pasvormen blijven net zo mooi en trendy als altijd! Ook voor andere (duurzame) kledingstukken kun je terecht op de webshop van Esprit. Scrol eens door de verschillende categorieën voor mannen, vrouwen en kids. Of laat je inspireren door de trend pagina’s met de populairste zomeritems of comfortabele ‘stay home’ artikelen.

Tip 5. Koop de spijkerbroek niet te groot

Wil je een spijkerbroek kopen met veel stretch? Kies dan altijd voor de kleinere maat. Bij een samenstelling met meer dan 2% elastan zal de broek namelijk nog gaan uitlopen.

Tip 6. Neem de tijd voor jouw zoektocht

Het vinden van de perfecte jeans kan best veel tijd in beslag nemen. Ga er daarom niet van uit dat het binnen één dagje lukt. Probeer zo veel mogelijk modellen en merken uit totdat je echt de ideale spijkerbroek hebt gevonden!

Deel dit artikel
Back to top