Lichaam & Haar

Een mooi geverfde coupe: gewoon vanuit huis. Dit stappenplan helpt je op weg

Thuis je haar verven met een resultaat alsof je net van de kapper komt. Met dit stappenplan verf jij jouw haar als een echte pro.

Stap 1: Bepaal welke kleurhoogte je haar nu heeft

Is jouw haar geverfd? Dan kun je het niet lichter verven. Om geverfd haar lichter te maken, moet je het ontkleuren en dit is erg belastend voor je haar. Is jouw haar niet geverfd? Bepaal dan welke kleurhoogte jouw eigen haar is. Kleurhoogtes gaan van 1 (zwart) tot 1 (zeer licht blond). Bepaal voor jezelf op welke kleurhoogte je zit, die dus van 1 tot en met 11 kan lopen. Je kunt ongeverfd haar 1 tot 4 tinten oplichten, afhankelijk van het percentage waterstofperoxide dat je gebruikt. Met 6% waterstofperoxide kun je 1 tot 2 tinten oplichten, met 9% 3 tinten en met 12% 4 tinten. Hou er wel rekening mee dat hoe hoger het percentage waterstofperoxide, hoe meer belastend dit is voor je haar. Wil je jouw haar donkerder verven? Kies in eerste instantie voor 1 a 2 tinten donkerder. Zoals eerder gezegd kun je geverfd haar niet lichter verven dus voorkom het risico dat je het resultaat te donker vindt. Je kunt later altijd alsnog donkerder verven.

Stap 2. Kies een mooie kleurnuance 

Nu je weet welke kleurhoogte je gaat verven, kun je kijken naar de nuances bij die kleur. De cijfers achter de punt geven de nuances aan.

.0 natuurkleur (geen nuance)
.1 as,
.2 parelmoer,
.3 goud,
.4 koper,
.5 mahonie,
.6 rood,
.7 chocola,
.8 kastanje.

Heb je van jezelf veel warmte in je haar en wil je hiervan af? Kies dan voor een astint. De overige kleuren zijn veelal warme nuances (helemaal hot deze zomer!).

Stap 3. Bepaal hoeveel verf je nodig hebt 

Niets is zo vervelend als tijdens het verven merken dat je te weinig haarverf gekocht hebt. Bedenk van tevoren dus goed hoeveel je nodig hebt. Normaliter is 1 pakket haarverf genoeg voor gemiddeld haar tot schouderlengte. Heb je dik of lang haar? Dan heb je waarschijnlijk 2 of meer pakketten nodig.

Stap 4.  Koop je haarverf en was je haren niet

Nu je weet welke kleur je wilt en hoeveel verf je nodig hebt, kun je overgaan tot de aanschaf. Kijk eens in de webshop van WECOLOUR. Dit is professionele haarverf voor thuisgebruik en ligt de volgende dag al in je brievenbus! Eenmaal besteld is het verstandig om je haar niet meer te wassen. De natuurlijke oliën in je haar beschermen je hoofdhuid en zorgen ervoor dat de verf beter pakt. Wel is het zo dat je na de laatste keer wassen voor het verven beter geen masker, conditioner, wax of producten op oliebasis in je haar kunt doen. De verf pakt anders misschien niet goed. Ook uitgroeispray kun je beter niet gebruiken.

Stap 5. Het verven van je haar

Eindelijk is het moment daar: je gaat je haar verven. Wees voorzichtig, werk netjes en gebruik handschoenen. Zorg ervoor dat je geen verf knoeit (dus gebruik vooral een krant waar je het bakje voor de verf opzet) en meng de kleurcrème met activator. Begin met de voorcontouren, de scheidingen en daarna de lengtes. Breng de verf royaal aan en laat het minstens 35 minuten intrekken (astinten 45 minuten). Bekijk ook eens deze handige instructiefilm over het verven van je eigen haar. Was het daarna met shampoo voor gekleurd haar en gebruik conditioner om de haarschubben te sluiten. Zo geniet jij langer van je mooi geverfde coupe!

 

Deel dit artikel
Back to top