Algemeen

Walk-in closet: wat heb je nodig

Heb je een kamer in je woning over? Met wat eenvoudige aanpassingen, maak je er een walk-in closet van. Omdat je graag je kleding op een overzichtelijke manier opbergt, omdat je jezelf een ruimte voor jou alleen gunt of omdat je er altijd al van droomt.

Overzichtelijk systeem

Sowieso is in een walk-in closet een overzichtelijk opbergsysteem een must. Je kunt er speciale kasten voor kopen, maar je kunt ook volstaan met planken aan de muur. Zorg ook voor een flink gedeelte waar je kleding op kunt hangen. Ook planken voor schoenen, tassen en accessoires zijn belangrijk. Net als een mooie spiegel. Je wilt immers zien hoe je outfit je staat.

Privacy

Heeft de slaapkamer een raam? Dan zijn gordijnen heel belangrijk. Je wilt je niet elke dag aankleden zonder een beetje privacy. Ook hier geldt dat je kunt kiezen tussen verschillende prijscategorieën. Of je gaat voor exclusieve of goedkope raambedekking, het doel is dat je ongezien in je onderbroek kunt staan!

Helder licht

De finishing touch zit ‘m in goede verlichting. Met een heldere lamp zie je precies welke kledingstukken bij elkaar matchen. Kies dus niet voor warm licht, maar bijvoorbeeld voor een daglichtlamp. Ook een comfortabele stoel in de kast is heel fijn. Omdat je dan even kunt zitten als je je schoenen aantrekt, maar ook omdat je daar dat ene truitje dat nog wel een dag kan overheen kunt hangen.

Details

Als de kamer omgetoverd is naar een handige kast, kun je nog wat details aanpassen. Mooie kledinghangers die allemaal hetzelfde zijn, opbergdozen die er goed uitzien, een extra staande spiegel die de kamer cachet geeft. Uiteraard is het jouw kamer en hoeft alles niet even strak in de kast te liggen. Maar eerlijk is eerlijk: een opgeruimde kamer geeft een gevoel van rust.

Deel dit artikel
Back to top