Lichaam & Haar

Beauty producten om in te investeren

Als het gaat om het kopen van beautyproducten, zijn er enkele dingen waar je nooit op moet bezuinigen. Maar er zijn zoveel beauty producten die fijn en goed zijn. Je hebt natuurlijk het liefst alle producten, maar welke koop je dan als je ze niet allemaal kunt kopen? We hebben het giswerk voor jou gedaan; hier zijn de schoonheidsproducten om in te investeren, ongeacht de tijd van het jaar of de gelegenheid. Beschouw ze als jouw ultieme investmentpieces voor schoonheid.

Shampoo en conditioner

We geven honderden (en we bedoelen honderden) dollars uit aan coupes en kleuren bij de kapper, en laten het daarna allemaal afglijden met een ondermaatse haarroutine thuis. Om je lokken er op hun best uit te laten zien en aan te laten voelen (en de levensduur van je haarafspraak te behouden), is een shampoo en conditioner van hoge kwaliteit een must. Dan bedoelen we kwalitatieve producten van salonwaardige merken, denk aan producten zoals Kerastase shampoo, Olaplex shampoo, Moroccanoil shampoo en haarverzorging.

Foundation

Foundation smeer je over je hele gezicht en zit er de hele dag op. Je wilt dus niet zomaar iets op je huid smeren, daarom is het belangrijk dat je een foundation kiest die past bij jouw huid zonder schadelijke ingrediënten. Welke foundation goed is verschilt per huidtype en ook per persoon. Enkele populaire foundations voor alle huidtypes zijn: Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place, Giorgio Armani Luminous Silk Foundation en NYX Professional Makeup Can’t Stop Won’t Stop 24 Hour Foundation.

Beautyfridge

Net zo belangrijk als de juiste producten, is het op de juiste manier bewaren van jouw beautyproducten. Je hoort dat je deze producten altijd moet bewaren op een droge en koele plaats. De ideale plaats is dus de koelkast. Maar om jouw skincare naast jouw groenten te leggen in de koelkast is ook weer zoiets… Daarom is een ‘beauty-koelkast’ de oplossing voor het juist bewaren voor jouw huidverzorging. Wil je niet zo veel geld uitgeven aan een speciale ‘beauty-koelkast’ dan kun je ook gewoon online een kleine en goedkope koelkast kopen.

Huidverzorging

Welke vorm van huidverzorging dan ook, bespaar er niet op en koop de producten die je huid nodig heeft. Het goede nieuws is: een goede skincare routine niet eens duur te zijn. Online kun je goedkoop merken zoals The Ordinary en CeraVe kopen, die hebben fijne serums en crèmes voor een zacht prijsje.

Parfum

De ene parfum vervliegt sneller dan de ander, daarom is het de moeite waard om te investeren in een parfum die wél lang blijft hangen. Zo heb je ook daadwerkelijk plezier van jouw luchtje. Wist je dat geur wordt verwerkt in het limbische systeem, dat is het emotionele gedeelte van ons brein. En wist je dat veel parfums rozenolie bevatten? Door rozenolie te ruiken, kun je je actiever en rustiger voelen. Mensen voelen zich positief en kalm na het ruiken van de geur van bloemen, omdat deze geuren gerelateerd zijn aan romantiek. Geur doet dus veel met de mens en maakt het daarom de investering waard.

Goedkope scheermesjes, wegwerpscheermesjes, het Gillette Fusion Proglide scheermesje van je vriend of een speciaal voor vrouwen ontworpen scheermes zoals Gillette Venus. Je kunt er allemaal je benen mee scheren, maar heb je ook zo’n last van scheerbultjes of een aardbeien huid? Ga dan voor een kwalitatief scheermesje, het liefst een zogenoemd ‘single blade’ scheermes. Dat is de eerste keer even spannend maar gegarandeerd dat je een betere scheerervaring hebt. Vergeet ook niet om regelmatig je benen te scrubben, het liefst met een chemische ex foliant die AHA-zuren bevat voor een milde exfoliatie.

 

Beeld: Photo by kevin laminto on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top