Huidverzorging

Tips voor een stralende huid

Lekker eten

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die niet alleen lekker zijn, maar ook zorgen voor een elastische huid. Wist je dat je bijvoorbeeld door het eten van macadamia’s je huid herstelt? De noten zijn rijk aan omega-3 vetten en enkelvoudige onverzadigde vetten. En daar houdt je huid van. Voorwaarde is wel – het is geen straf – dat je elke dag een handje van de noten neemt.

 

Goed smeren

De zon doet de huid geen goed. Natuurlijk, je krijgt er een gezonde teint van, maar als je geen zonnebrand gebruikt, wordt het droog. Je verzorgt je huid het beste als je elke dag zonnebrand smeert, ook in de winter. Eerlijk is eerlijk, als het regent denk je er misschien niet zo snel aan. Toch is er dan reflectie van de zon, wat slecht is voor je huid.

 

Baat het niet …

Wat je ook kunt proberen is cannabidiol olie kopen. Een middel waar je steeds meer over hoort en wat je voor diverse toepassingen kunt gebruiken. In het geval van een stralende huid kun je cannabidiol inzetten in de strijd tegen acné of psoriasis. Je huid wordt er rustig van. Er wordt onderzoek gedaan naar het ontstekingsremmende effect van deze olie.

 

Welterusten!

Uiteraard werkt goed slapen ook voor een stralende huid. Tijdens je slaap is je huid druk met herstellen, in de vorm van celvernieuwing. Als je niet goed slaapt, kun je er bleek uitzien. De term schoonheidsslaapje is niet verzonnen! Als je ook nog een nachtcrème opbrengt en een oogcrème ter voorkoming van wallen, lijk je jaren jonger. Het is het proberen waard… 

Deel dit artikel
Back to top