Algemeen

5 redenen waarom masturberen goed is voor de gezondheid

Masturberen is een onderwerp waar niet vaak over gesproken wordt. Het gebruik van seksspeeltjes zoals een vibrator of dildo wordt vaak als taboe beschouwd. Dit terwijl er zoveel redenen zijn waarom zelfbevrediging juist heel goed voor je is. Zowel voor je fysieke- als mentale gezondheid. Uit diverse onderzoeken blijkt dat maar liefst 65% van de vrouwen zichzelf regelmatig bevredigt. Niets om je voor te schamen dus! Hier zijn 5 redenen waarom masturberen goed is voor de gezondheid.

1.    Gemakkelijker een orgasme bereiken

Veel vrouwen hebben moeite bij het bereiken van een orgasme. Zeker tijdens seks met hun partner. Hierdoor is het seksleven vaak wat ingedut of voldoet het niet aan de verwachtingen. Hoewel een orgasme niet van essentieel belang is voor seks, brengt dit wel de meeste voordelen met zich mee voor de fysieke- en mentale gezondheid. Wetenschappers geloven dat vrouwen gemakkelijker een orgasme kunnen bereiken wanneer ze zichzelf regelmatig bevredigen. Ook seksspeeltjes zoals een vibrator of dildo kunnen hier een belangrijk rol in spelen. Reden genoeg dus om wat vaker de hand aan het eigen lichaam te leggen en te ontdekken waar jij nu echt van geniet.

2.    Beter slapen

Heel veel vrouwen kampen met slaapproblematiek. Te weinig slapen is van grote invloed op de mentale- en fysieke gezondheid. Wanneer je te weinig slaapt kan dit resulteren in depressies, overgewicht, concentratiestoornissen en een slechte huid. Is het je wel eens opgevallen hoe gemakkelijk je in slaap valt na een fijne vrijpartij? Dit komt doordat er stoffen vrijkomen die de slaap positief kunnen beïnvloeden. Deze stofjes komen ook vrij bij soloseks. Kun je slecht in slaap komen? Dan weet je wat je te doen staat. Vibrator in het nachtkastje en je bent op iedere slechte nacht voorbereid!

3.    Verbeter de bloedsomloop

Altijd koude handen en voeten? Grote kans dat je bloedsomloop niet optimaal is. Een goede bloedsomloop is van essentieel belang voor een gezonde huid, goed concentratievermogen en een hogere weerstand. Tijdens een orgasme versnelt de hartslag, waardoor het bloed beter door het gehele lichaam kan worden rondgepompt. Een vibrator kopen in plaats van je standaard kopje koffie klinkt dan niet eens meer als zo’n gek idee.

4.    Het maakt je gelukkiger

Na een orgasme komen grote hoeveelheden dopamine vrij. Dit is het gelukshormoon wat o.a. vrijkomt bij parachutespringen, motorrijden, een ritje in de achtbaan en… een heerlijke vrijpartij! Ook bij soloseks komt dit stofje vrij. Hierdoor kan je je na een orgasme onmogelijk chagrijnig voelen. Je voelt je licht, vrolijk en vol energie. Een prima manier om de mag mee te beginnen of te eindigen.

Heb je moeite met het bereiken van een orgasme? Maak dan ook eens gebruik van seksspeeltjes om je vagina extra mee te stimuleren. Denk aan een buttplug, vibrator, dildo of andere speeltjes die speciaal voor vrouwen verkrijgbaar zijn. Zo ontdek je precies wat jij fijn vindt en verbeter je niet alleen je humeur, maar ook je totale seksleven.

5.    Het verlicht stress

Heb je de afgelopen tijd veel last van stress en spanning? Lukt het je maar niet om vervelende gedachtes van je af te zetten? Of ben je continu aan het piekeren? Dan kan een potje soloseks zeker helpen bij het brengen van verlichting. Dit verlaagt niet alleen de bloeddruk, maar geeft je ook nog eens een boost van endorfine. Dit zorgt voor een ontspannen en vrolijk gevoel. Waar een vibrator soms wel niet goed voor kan zijn

 

Photo by Dainis Graveris on Unsplash

Deel dit artikel
Back to top