Inspiratie & Tutorials

Trucjes om de mooiste wimpers te krijgen

Iedere ochtend weer hetzelfde liedje. Een weelderige wimperlook kun je wel weer vergeten zodra je ziet dat jouw wimpers opnieuw aan elkaar plakken. Geïrriteerd haal je het mascaraborsteltje er nogmaals overheen om ze uit elkaar te krijgen. Tevergeefs. Het wordt alleen maar erger. Hoe krijgt iedereen toch die mooie, jaloersmakende wimpers? Wij vertellen het je.

Kies een mascara die bij je past

Wat voor wimpers heb je en waar ben je naar op zoek? Dit moet je jezelf afvragen voordat je een mascara koopt. Ben jij niet gezegend met mooie lange wimpers en wil je die wel? Kies dan voor een mascara met een dun borsteltje. Wil jij liever volume, ga dan voor een mascara met een dik borsteltje.

Wiebelen, wiebelen

Wanneer je mascara aanbrengt, is het belangrijk om het borsteltje bij de wimperrand goed aan te zetten. Daarna breng je het borsteltje in een wiebelende (zigzaggende) beweging omhoog. Dit doe je enkele keren. Als laatste ‘kam’ je als het ware je wimpers zodat je eventuele klontjes eruit haalt. Doe dit met een oude, schone mascaraborstel zodat je niet opnieuw een laag mascara aanbrengt.

Geheim van een serum

Heb jij geen lange wimpers of breken ze snel af? Dan is het tijd om wat nieuws uit te proberen. Er bestaan verschillende soorten serums die jouw wimpers sterker en voller maken, bijvoorbeeld die van Nanolash. Wil je het maximale effect eruit halen? Dan gebruik je deze in combinatie met Lashcode mascara van Evertt Cosmetics. Met deze twee producten heb jij in een handomdraai stevige, volle wimpers. De mascara versterkt de wimpers over de gehele lengte terwijl het serum de haarzakjes verbetert en stimuleert. Wauw! Dat is precies wat we nodig hebben.

Een laagje poeder tussendoor

Een mooie, volle wimperlook krijg je door na het eerste laagje mascara een beetje gezichtspoeder op je wimpers te doen. Dit kun je met een kwastje voorzichtig aanbrengen. Daarna breng je de tweede laag mascara aan. Wedden dat je nu meer volume hebt gekregen?

Tricks met de wimperkruller

Een wimperkruller is ideaal om een mooie krul te creëren. Je gebruikt een wimperkruller voordat je mascara opdoet. Anders plakken je wimpers aan elkaar en dat is het laatste wat je wilt. Wanneer je de kruller van tevoren even verwarmt met de föhn, blijven je wimpers langer, mooi gekruld . Zorg er wel voor dat de wimperkruller voldoende is afgekoeld voordat je hem gebruikt. Begin zo dicht mogelijk bij de waterlijn en ga steeds een stapje naar voren. Knijp en draai je de wimperkruller naar boven voor een extra goede krul.

Horizontaal of verticaal?

Wil je meer volume? Dan houd je het mascaraborsteltje horizontaal wanneer je mascara aanbrengt. Wil je meer een natuurlijke look? Dan houd je het mascaraborsteltje juist verticaal. Good luck!

Deel dit artikel
Back to top