Nieuws

De drie beste parfum tips

 

Parfum is iets wat veel mensen dagelijks gebruiken. In principe is het simpel, maar eigenlijk zijn er best nog een aantal dingen die je wellicht verkeerd doet als het om parfum gaat. Het is dan ook een gevoelig product en hier moet je met aandacht mee om gaan. De volgende drie tips zullen jou helpen om de hele dag heerlijk naar jouw favoriete parfum te ruiken.


1. Weg uit de zon

Parfum is kwetsbaar en dat betekent dat het product door verschillende invloeden vanuit buitenaf aangetast kan worden. Zonlicht en warmte zijn hier voorbeelden van. Beide hebben deze een slecht resultaat op parfum. Dat betekent dat wanneer jouw parfum in de zon staat, de samenstelling van het product ook verandert. Haal jouw parfum daarom weg uit de volle zon! Bewaar jouw parfumflesjes bijvoorbeeld in hun originele doosje of zet ze op een koele en donkere plek, bijvoorbeeld in een kast. Op die manier zorg je het beste voor jouw parfum en gaan ze lang mee zonder dat ze vreemd gaan ruiken.

2. Less is more

Als het om interieur gaat hoor je dit vaak, maar ook als we het over parfum hebben Is dit van toepassing. Je krijgt misschien de neiging om, voor bijvoorbeeld een speciale gelegenheid, lekker veel parfum op te doen. Echter is dit niet altijd het beste idee. Door veel parfum op te doen, wordt de geur namelijk erg sterk. Zelf ruik je dit misschien niet, maar voor mensen om je heen wordt dit al snel onaangenaam. Je wil natuurlijk ook niet dat de mensen in jouw omgeving haast stikken in de parfum lucht. Houd het daarom bij enkele spraytjes, een stuk of 2 á 3. Doe dit op plekken die vaak bewegen en warm worden: je ellenboog, je pols of je nek. Zo komt de geur vaker voorbij.

3. Vind jouw geur

Een bepaalde geur kan op iemand heel anders ruiken dan op een ander persoon. Dat klinkt gek, maar is wel echt zo. Geuren verschillen en reageren anders op iedereen. Ook blijft de ene geur op iemand heel lang hangen, terwijl hij op een ander zo vervlogen is. Vind daarom de geur die bij jou past. Dit kun je ontdekken door te experimenteren met verschillende geuren en noten, maar ook kun je langs bij een parfumerie en vragen wat zij aanraden. Dit wordt namelijk beïnvloedt door verschillende factoren waar zij verstand van hebben. Bovendien is het veel leuker als je een echte ‘signature’ geur hebt, zodat iedereen jou associeert met die geur.

Photo by Laura Chouette on Unsplash

 

 

Deel dit artikel
Back to top