Lichaam & Haar

Waar moet je op letten bij het kopen van een matras?

Waar moet je op letten bij het kopen van een matras?

Word jij wakker met rugpijn na een nacht slapen in je eigen bed? De kans zit er dik in dat je zachte ondergrond toe is aan vervanging. Een goede nachtrust begint tenslotte bij een goed matras dat helpt tegen rugpijn. Wat zal jij daarna lekker slapen, zeg!

Goede nachtrust

Slapen is voor iedereen belangrijk, vooral om die grumpy moods te voorkomen. Bij het kopen van een bed voor de slaapkamer moet je meer onderdelen kopen dan alleen een matras. No shit, Sherlock! Je hebt te dealen met een lattenbodem, bedframe en wie weet nog een topmatras. Zo laat matrasexpert Chris Nederhorst weten dat het belangrijk is om rekening te houden met de combinaties van deze spullen. Een boxspring bodem past bijvoorbeeld goed bij een pocket matras. En een schotelbodem is weer ideaal voor een koudschuim matras.

Kinderen

Voor die kleine koters in huis is de keuze van een matras ook belangrijk. Slapen heeft namelijk invloed op de groei van het lichaam en de hersens. Wanneer je kind slecht slaapt, wordt de aanmaak van het groeihormoon tegengehouden en dit kan een groeiprobleem veroorzaken. Koop daarom een matras die vrij is van schadelijke stoffen. Kies ook voor een Europees product, want deze voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Je verwacht het misschien niet bij die little humans, maar zij transpireren ook in de nacht. Kies daarom ook voor een ventilerend matras. Goede ondersteuning is ook een eis om rekening mee te houden. Is je kind qua gewicht nog licht? De consumentenbond geeft hierover informatie om rekening mee te houden. Té zacht en té hard is allebei niet goed.

Matras kopen

Je weet wat ze zeggen: op elk potje past een dekseltje. Zo werkt dat ook bij matrassen. Voor ieder lichaamstype zijn er verschillende soorten matrassen. Maar welk matras heb ik nodig? Als je allergisch bent, overgewicht hebt of juist één wilt voor rugklachten, kan het jouw zoektocht naar een fijne ondergrond in je bed knap lastig maken. Zoek je een goed matras? Allnatura biedt ecologische verantwoorde matrassen aan. Deze zijn aangepast op het lichaam, bieden extra comfort en voor de hoogste eisen. Dus ook voor jouw rugklachten of allergieën. Ze hebben zelfs een matras speciaal voor vrouwen. Gun jezelf een goede nachtrust in een ondersteunend bed in jouw fijne slaapkamer.

Shoppen

Het leukste deel ná het uitkiezen van een matras? Nieuwe dekbedden scoren! Wanneer je toch je slaapkamer een moderne upgrade geeft, kan een nieuw laken niet ontbreken. Sweet dreams!

 

Lees ook: Zo krijg je een wellness gevoel in je eigen huis

Deel dit artikel
Back to top