Make-up

Welke beautyproducten neem je mee op een roadtrip?

 

Een roadtrip kan een onvergetelijke ervaring zijn. Je ervaart volledige vrijheid en komt op de mooiste plekjes. Het vergt echter net een iets andere beautyroutine dan je gewend bent. We geven je een aantal tips.

Wat heb je nodig voor een roadtrip?
Uiteraard heeft een van de reizigers een rijbewijs nodig. Nog beter is als iedereen die meegaat kan rijden, dan kun je het steeds afwisselen. Struikel je nog over je theorie? Online je auto theorie oefenen kan al veel helpen. Heb je eenmaal je theorie binnen, dan wil je natuurlijk je rijbewijs zo snel mogelijk in de pocket hebben. Probeer regelmatig rijlessen te nemen en het idee van een foutloze rit los te laten. Ook een goede rijschool en een instructeur waarbij je je prettig voelt kunnen het verschil maken.

Heb jij of je medereiziger eenmaal dat felbegeerde rijbewijs in de pocket? Dan moet je een auto zien te regelen. Mochten jullie zelf geen auto hebben of mogen lenen, dan kun je een auto huren. Let er wel op dat je dan vaak een creditcard nodig hebt en ouder dan 21 jaar moet zijn.

Daarna is het tijd om een bestemming te kiezen. Natuurlijk is het buitenland leuk, maar ook Nederland heeft genoeg te bieden en leent zich uitstekend voor een roadtrip. Je kunt dan namelijk in een korte tijd veel verschillende plekken zien. Nederland is veelzijdiger dan je wellicht denkt. Je kunt zowel leuke steden meepakken als prachtige natuur. Extra pluspunt: je bent zo weer zo thuis. Dat je niet ver hoeft te reizen, is ook nog eens fijn voor de portemonnee.

Wat je vooraf kunt doen op het gebied van beauty
Om te zorgen dat je tijdens de roadtrip zo min mogelijk beautyzorgen hebt, kun je vooraf de nodige maatregelen nemen. Zo is het altijd fijn om je benen voor vertrek te harsen, zodat je deze tijdens de reis niet hoeft te scheren. Een ander idee om wimperextensions te laten plaatsen. Je hoeft dan mascara meer op te doen. Als je een dagje helemaal geen make-up hebt, is dat dankzij de extensions niet te zien.

Welke beautyproducten neem je op je roadtrip?
De meest gemaakte fout bij het inpakken voor een reis is te veel meenemen. Je denkt vooraf dat je het allemaal nodig zal hebben, maar uiteindelijk gebruik je niet eens de helft. Dit geldt ook voor je beautyproducten. Wees dus selectief en laat het idee los dat je er op de roadtrip perfect opgemaakt uit hoeft te zien.

Wees niet bang dat je te weinig meeneemt. Je kunt producten eventueel alsnog op een van de bestemmingen kopen. Te veel producten zijn alleen maar extra bagage. In dit geval geldt dus dat je beter te veel dan te weinig mee kunt nemen. Het is wel zo fijn als je in ieder geval tandpasta, deodorant, shampoo, zonnebrand en conditioner bij je hebt.

Make-up
Kijk kritisch naar je make-upcollectie om te bepalen wat je allemaal meeneemt. Mascara, foundation en blush zal je ongetwijfeld gebruiken, maar heb je ook echt verschillende kleuren oogschaduw nodig? Je hebt meestal niet de tijd en locatie om je uitgebreid op te maken, dus waarschijnlijk niet.

Haar
Een fijne (en het liefst compacte) haarborstel is uiteraard het belangrijkst. De kans is groot dat je haar veel vastzit, dus neem genoeg elastiekjes mee. Ook dit is het uitstekende moment om een leuke haarband te dragen. Dit kan bijvoorbeeld ook een sjaal zijn die je in je haar knoopt. Laat een overvloed aan haarproducten en je krul- en stijltang thuis. Een mini haardroger is daarentegen wel weer heel handig om mee te nemen.

Cosmetica
Ook wat betreft cosmeticaproducten kun je slim inpakken. Grote verpakkingen houdt in dat je alleen maar meer bagage mee moet nemen. Hoewel je - in tegenstelling tot bij vliegreizen - niet te maken krijgt met regelgeving, is minder bagage een pluspunt van compacte verpakkingen. In de drogisterij kun je mini’s kopen, maar die zijn meestal aardig aan de prijs. Beter is om speciale reisflesjes te kopen. Je kunt je favoriete producten dan gewoon overgieten in de handige kleine flacons. Na je roadtrip kun je deze schoonmaken en weer hergebruiken voor je volgende trip.

Photo by Dino Reichmuth on Unsplash

Deel dit artikel
Back to top