Algemeen

Onderscheid jezelf met een unieke strijklabel

Het labelen van een product is vaak een ondergeschoven kindje, maar uiteindelijk is het van groot belang. Textiel krijgt er een professionele look door en het merklabel is wat de eindgebruiker ten slotte ziet en daarmee de kwaliteit beoordeelt.

Je textiel perfect labelen? Als je een starter op de markt bent en je graag je eigen label bekend wilt maken, een bevlogen textiel knutselaar of modeontwerper en je je creatieve trui, tas of kunstwerk wilt personaliseren of de ondernemer die zijn producten niet kwijt wilt raken of wilt onderscheiden; een label is het antwoord! Volgt meteen de vraag: waar kun je snel en voordelig aan professionele labels komen in kleine oplages? Als je een beetje rondkijkt op het internet, dan kom je er al gauw achter dat dit nog best een lastige klus gaat worden. Helemaal lastig als je mogelijk maar een kleine hoeveelheid labels wilt ontwerpen en aanschaffen.

Unieke strijklabels in kleine oplages

Toch is het nu mogelijk om zelf je strijklabels te ontwerpen. De Dutch Label Shop is zo’n adres waar je allerlei soorten labels terugvind of kan maken. Op de website van de Dutch Label Shop kun je zelf aan de slag gaan met je eigen ontwerp voor een instrijklabel. Je kunt verschillende formaten en vormen van labels selecteren, kleuren, tekst, afbeelding kiezen of een aangepast label maken van je eigen afbeelding. Ook verkrijgbaar in kleine oplagen. Daardoor kunnen  voortaan ook particulieren en onafhankelijke designers hun goederen van hun merk voorzien. Het bedrijf garandeert hoge kwaliteit én een super snelle levertijd voor jouw unieke instrijklabels.

De Dutch Label Shop

Zo’n zes jaar terug kwamen twee studievrienden Arjan en Hielke erachter dat er grote vraag was naar de mogelijkheid om labels in kleine oplagen te ontwerpen en snel te kunnen inkopen. Daar wilde ze verandering in brengen. Ze begonnen in New York hun bedrijfje op te zetten. En met succes. Al gauw begonnen de bestelling binnen te stromen, waarna ze besloten om ook de Europese markt op te gaan. Ook de Europeanen lusten er wel pap van. De Dutch Label Shop heeft ondertussen meer dan 100.000 klanten kunnen voorzien van allerlei soorten labels. Van strijklabels tot en met geweven labels of pre-made labels.

De voordelen van een strijklabel

Speciale strijklabels zijn ideaal voor het labelen van kleding, maar ook voor het labelen van zachte stoffen waar je geen irritaties bij wilt hebben. Denk aan sportkleding, turnslofjes, onderbroekjes, een slabbetje of babykleding. Of voor spullen die makkelijk zoek kunnen raken bij een kinderdagverblijf of sportclub. En een markeerstift zorgt niet altijd voor een mooi resultaat. Instrijklabels zijn dus handig. De zachte instrijklabel vergt ook weinig moeite om te bevestigen op je kleding. Een paar seconden met de strijkbout instrijken en het label zit vast. En een ander pluspunt: ook na veelvuldig wassen laten de strijklabels niet los.

Branding

Daarnaast geeft een strijklabel geef jouw product een eigen identiteit. Of het nu gaat om een kledinglabel of een label voor je designstuk. Pas met zo’n merkdrager geef je waarde aan jouw product. Het is dus van belang eerst een logo te hebben. Het is een snelle, visuele weergave van een merk, vaak eenvoudig, gedenkwaardig, passend, aanpasbaar en tijdloos. Het staat symbool voor herkenning. En misschien wel jouw trots van jouw product. Je onderscheid jezelf en je product er in ieder geval mee. Kortom: een mooi hulpmiddel dat wordt gebruikt voor identificatiedoeleinden. Het logo dat je hebt of wilt ontwerpen, kun je makkelijk op je instrijklabel krijgen. Wil je meer weten over logo’s ontwerpen of heb je daar hulp bij  nodig? Lees dan op deze pagina meer hierover.

Handige tips zodat je strijklabels goed blijven zitten

Er zijn verschillende manieren waarop je kledinglabels aan kleding kunt bevestigen. Strijklabels zijn zoals de naam het al verklapt, labels die je niet in je kleding of textiel hoeft te naaien, maar erin kan strijken. Hoe doe je dit het beste zodat ze niet loslaten? Allereerst is het van belang dat het stof waar het label geplaatst wordt, schoon en niet vochtig is. Schakel de stoomfunctie van het strijkijzer uit en zet het strijkijzer op de functie ‘katoen’. Leg een doekje of bakpapier die niet al te dik is over het strijklabel en druk het strijkijzer dan zo’n 15 à 20 seconden stevig op het strijkbare label zonder dat je de strijkbout beweegt. Laat het vervolgens afkoelen alvorens je bovenstaande stappen twee of drie keer herhaalt. En voila, klaar ben je! Wil je deze tips op een geïllustreerde manier lezen, klik dan hier.

 

Photo by Keagan Henman on Unsplash

Deel dit artikel
Back to top