Algemeen

Deze gadget mag niét ontbreken tijdens je roadtrip

Komende zomer mogen we weer reizen! Tenminste, daar gaan we vanuit. Steeds meer mensen worden gevaccineerd, waardoor landen de grenzen weer open gooien. Eindelijk kun je die vette camper roadtrip maken langs de Westkust van Amerika. Of kies je ervoor om met je vrienden met de auto door Europa te reizen? Allemaal hartstikke tof. Bij het maken van je roadtrip is er echter één gadget die niet mag ontbreken. Een gadget die zorgt dat je telefoon nooit onverwachts opraakt. We hebben het namelijk over de autolader.

Wat is een autolader?

Iedereen kent het wel, maar niet veel mensen hebben er één: een autolader. Een autolader laadt je telefoon of smartphone op terwijl je aan het rijden bent. De achterkant van de oplader steek je in de sigarettenaansteker, waardoor deze stroom krijgt. Aan de voorkant van de oplader zitten vaak twee USB-uitgangen. In deze uitgangen kun je zelf een USB-kabel bevestigen. Het andere uiteinde van de kabel kun je in jouw telefoon stoppen, waardoor deze wordt opgeladen. Terwijl jij langs de mooiste plekken rijdt, laadt jouw smartphone automatisch op.

Opladen wanneer je wil

Na een lange dag rijden, beland je eindelijk op de camping. Samen met je vriendinnen luister je onder de sterrenhemel de hele avond naar muziek. Als je de volgende dag in de auto stapt, is je batterij nog maar 12%... Geen probleem, want met de autolader laad je jouw telefoon zo weer op. Daarbij maakt het ook niet uit in welke auto je rijdt. Een autolader is universeel, dus past in elke auto. Ideaal. Wel laadt de telefoon met een autolader wat langzamer op dan met een thuislader. Je moet niet verwachten dat de batterij na een uur weer volgeladen is. Maar ach, als je de hele dag rijdt is dat geen probleem, toch?  

Verschillende soorten autoladers

Er bestaan verschillende soorten autoladers. Zo hebben laders vaak één of twee USB-uitgangen. Het spreekt voor zich dat je met twee USB-uitgangen ook twee verschillende apparaten kan opladen. Dat hoeft dus niet alleen je telefoon te zijn. Ook tablets of laptops kunnen worden opgeladen. Daarbij hebben sommige autoladers al de beschikking over een stroomsterkte van 3.0 ampére. Dat wil zeggen dat de laadtijd met 30% versneld wordt!

Tot slot heb je ook multifunctionele autoladers. Hierbij kun je niet alleen twee apparaten tegelijkertijd opladen, maar ook de lader via Bluetooth verbinden met je smartphone. Vervolgens kun je jouw muziek via de lader streamen naar de autoradio. Zo zing je altijd mee met je favoriete nummers! Ook zit er in sommige laders een microfoon bevestigd, waarmee handsfree bellen en stembediening via Google mogelijk is. Boetes voor bellen zijn nu verleden tijd.

Andere handige gadgets

Naast een autolader heb je nog meer handige gadgets voor op reis. Een telefoonhoesje met pasjes is ook een musthave. Een hoesje en portemonnee in één! Deze hoesjes hebben een klepje aan de voorkant, die automatisch sluit met een magneetsluiting. In dit klepje kun je al je pasjes en geld bewaren. Je telefoon is goed beschermd en je kunt je portemonnee niet meer kwijt raken. Weer een zorg minder. Zo kun jij lekker onbezorgd genieten van je vakantie!

Photo by anja. on Unsplash

Deel dit artikel
Back to top