Algemeen

3 tips om je relatie een romantische boost te geven

3 tips om je relatie een romantische boost te geven

Een kleine romantische boost kan nooit kwaad in een relatie, vooral als je al een aantal jaar bij elkaar bent kun je elkaars aanwezigheid nog wel eens voor lief nemen. Hoe je daar voor zorgt? Wij geven tips!

1. Date nights!

Nu we door corona al ruim een jaar meer thuis zitten dan de deur uit zijn, is de kans groot dat jij en je partner continu bovenop elkaars lip zitten. In het begin was dit misschien nog erg gezellig (of juist ontzettend wennen), maar waarschijnlijk merk je al gauw dat jullie aanwezigheid op den duur behoorlijk vanzelfsprekend is geworden. Heimwee naar die tijd dat je nog uitkeek naar een date met elkaar? Wat houdt je tegen?! Spreek met elkaar af dat jullie wekelijks, om de week of hoe vaak jullie ook maar willen, een date night houden. Restaurants dicht? Speel dan gewoon restaurantje thuis! Kook bijvoorbeeld om de beurt voor elkaar of bestel een luxe driegangendiner en richt de woonkamer ook zo in alsof je echt in een restaurant zit.

Tip: zet de eettafel eens op een andere plek in de kamer om echt even het idee te hebben dat je ergens anders eet dan de plek waar je al elke avond eet. Is het mooi weer? Regel dan een romantische picknick in de buitenlucht voor elkaar bij zonsondergang.

2. Geef elkaar de ruimte

Buiten quality time met elkaar is tijd voor jezelf minstens zo belangrijk. Geef elkaar dan ook de ruimte om ieder je eigen ding te kunnen doen. Of dat nu stappen, sporten of met eigen vrienden afspreken is, dat maakt niet uit. Je kunt er dan voor kiezen om allebei op dezelfde avond je eigen plannen te maken, maar het is ook minstens zo belangrijk om af en toe even alleen thuis te zijn en niks te doen als de ander op stap is. Des te leuker is het om elkaar daarna weer te zien!

3. Geef je seksleven een boost

Is jullie seksleven een tikkeltje eentonig, minder frequent of minder romantisch geworden? Tijd om daar samen wat aan te doen. Ten eerste is communicatie hierbij ontzettend belangrijk. Bespreek met elkaar waarom jullie het minder vaak doen, wat jullie fantasieën zijn of waarom het soms gewoon niet lukt. Ten tweede is het ook altijd leuk om elkaar regelmatig te verrassen. Denk aan een mooi lingeriesetje, spelletjes voor in bed zoals een cockring of door elkaar geregeld te verwennen met een lekkere massage.

Foto: Chen – Unsplash

Deel dit artikel
Back to top