Fashion

4 redenen om te kiezen voor kleding gemaakt van bamboe

Bamboe ken je waarschijnlijk vooral als woekerende tropische plant, het lievelingseten van een panda of als materiaal voor prachtige meubels en accessoires die perfect in de boho-stijl passen. Maar dat is nog niet alles, want wist je ook dat er kleding bestaat dat van bamboe wordt gemaakt?

En die kleding ziet er niet alleen net zo mooi uit als ‘gewone’ kleding, maar heeft ook nog eens heel veel prettige eigenschappen en voordelen. Benieuwd geworden? We zetten ze voor je op een rij:

1.     Je kleding blijft langer fris

Bamboetextiel is extreem absorberend en ventilerend, wat ervoor zorgt dat de stof vele malen langer fris blijft dan ‘gewoon textiel’. Die goede absorberende werking heeft te maken met de microgaatjes die in de vezels zitten. Dit zorgt voor extra goede ventilatie én het absorbeert drie keer beter dan katoen. Je kleding blijft dus droger en daardoor frisser dan bij andere textielsoorten.

Uiteraard is het heel normaal dat er op een gegeven moment wel sprake is van transpiratie. Maar dan nog zorgt bamboe ervoor dat het allemaal reuze meevalt met de nare geurtjes. Het materiaal zorgt er namelijk voor dat het vocht sneller afgevoerd wordt. Dit is niet alleen prettig tijdens het sporten, maar ook de rest van de dag is het fijn om frisse en ademende kleding te dragen. Wat dacht je bijvoorbeeld van ondergoed gemaakt van bamboetextiel?

2.     Prettiger voor je huid

Vooral wanneer je een gevoelige huid hebt of regelmatig last hebt van eczeem zal je veel verschil merken bij het dragen van bamboekleding. Omdat de bamboevezels een unieke antibacteriële werking hebben irriteert je huid minder snel dan bij andere textielsoorten.

3.     Bamboetextiel is heerlijk zacht

Daarnaast is bamboetextiel door de ronde en gladde structuur van de bamboevezels ook ontzettend zacht. In tegenstelling tot andere textielsoorten hebben de vezels namelijk geen scherpe puntjes die je huid kunnen irriteren. Dat maakt bamboetextiel dus extra geschikt voor onderkleding. Denk aan ondershirts, maar ook aan sokken, slips of bamboe boxers voor mannen.

4.     Je hoeft het niet te strijken

Tot slot misschien nog wel het allerfijnste voordeel: je hoeft kleding gemaakt van bamboe niet te strijken. Dit heeft te maken met de ronde en gladde structuur van de vezels die ervoor zorgen dat er minder weerstand ontstaat en daardoor minder kreuken. Wat een hoop tijd je daar wel niet mee kunt besparen, nietwaar?!

 

Foto: Cristofer Maximilian - Unsplash

Deel dit artikel
Back to top