Algemeen

‘S ochtends of ‘s avonds scheren: wat is beter?

Als je jouw benen scheert wil je waarschijnlijk een zo glad mogelijk resultaat, zonder wondjes. Daar zijn verschillende trucjes voor. Wist je bijvoorbeeld dat het uitmaakt op welk tijdstip je het scheermesje erbij pakt? Lees snel verder om te ontdekken hoe laat je het beste kunt scheren. Ook geven we extra tips voor een zo smooth mogelijk resultaat!


Scheer ‘s avonds je benen

Het beste moment om met het scheermesje aan de slag te gaan is ‘s avonds, vlak voor het slapen. Waarom? Omdat je hierna waarschijnlijk jouw heerlijke loszittende pyjamabroek aan trekt en een goede nachtrust tegemoet gaat. Hierdoor heeft jouw huid veel kans om zich te herstellen van het scheren. Als je ‘s ochtends scheert, zal de strak zittende broek die je hierna aantrekt het herstel niet bevorderen.

Daarbij zijn jouw benen ‘s ochtends vaak een beetje opgezwollen door de warmte van jouw dekbed. Het scheermesje heeft hierdoor minder goed contact met jouw huid, waardoor haartjes niet volledig weggehaald worden. Daardoor blijven er stoppeltjes achter, niet fijn dus!
 

Zo zorg je voor een glad resultaat!

Naast het tijdstip waarop jij je benen onthaart, zijn er ook nog andere tips die je kunt toepassen om jouw benen heerlijk glad te krijgen.

Gebruik bijvoorbeeld altijd een scherp scheermesje. Het is heel verleidelijk om soms ‘even snel’ een oude te pakken, maar doordat de mesjes hierbij vaak bot zijn heb je veel meer kans op huidirritatie en zullen de haartjes minder goed weggehaald worden. Ook het soort mesje dat je gebruikt kan bijdragen aan de gladheid van je huid, gebruik bijvoorbeeld Gillette Venus scheermesjes voor een egaal resultaat.

Ook is een goede scheerschuim of -gel essentieel bij het scheren. Bij haast zul je er misschien soms voor kiezen om alleen je benen een beetje nat te maken voordat je het scheermesje er overheen haalt. Doe dit niet, het resultaat zal namelijk minder glad worden en je zult waarschijnlijk ook veel wondjes krijgen.

Verder is het goed om eerst jouw huid te reinigen voordat je gaat scheren, zodat eventueel vuil en dode huidcellen verwijderd zijn. Ook goed om bijvoorbeeld één keer per week je huid te scrubben. Als je dit niet doet, zal jouw mesje sneller verstopt raken en haartjes minder goed weghalen. Spoel het scheermesje tussendoor telkens goed af, zodat haartjes en eventuele vuilresten verwijderd worden. Nog handiger: scheer onder de douche. Zo kun je gelijk makkelijk het vuil wegspoelen. Ook zorgt de warmte van de douche ervoor dat je haartjes zachter worden, waardoor ze makkelijker weg te scheren zijn.

Deel dit artikel
Back to top