Algemeen

Een goede nachtrust? Kies voor een koudschuim matras!

Er zijn veel verschillende soorten matrassen te koop, maar bijna geen één matras is zo veelzijdig als een koudschuim matras. Dit matras, dat gemaakt wordt van High Resilience (HR) schuim, heeft een goede veerkracht en biedt voor iedere slaper een geschikte oplossing. Weeg je meer dan 100 kilo? Dan is een koudschuim matras fijn, omdat het vrij stug materiaal is, maar tegelijkertijd is het ook het bestverkochte kindermatras.

Wat is een koudschuim matras?

Een koudschuim matras is een matras dat gemaakt wordt van High Resilience (HR) schuim. Door de open celstructuur is het een comfortabel en veelzijdig matras. Verder is een koudschuim matras duurzaam en is een koudschuim matras zeer geschikt in de zomermaanden. Door de open celstructuur blijft het terras op een aangename temperatuur, ook wanneer het buiten warm is.

Verder nodigt een koudschuim matras direct uit om op bed te gaan liggen en is het matras zeer stevig en veerkrachtig. Ben je een onrustige slaper, of zweet je veel in je slaap? Ook dan zul je snel uitkomen bij een koudschuim matras. Deze matrassen nemen namelijk eenvoudig vocht op, waardoor je nooit last zal krijgen van vochtplekken op jouw matras. Tot slot krijg je bij koudschuim matrassen geen kuilvorming. Een koudschuim matras is daarom voor iedereen geschikt die op zoek is naar een stevig, maar comfortabel matras.

Duurzaamheid van koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen zijn vanwege de open celstructuur erg duurzaam. Veel duurzamer dan bijvoorbeeld een polyether of een traagschuim matras. Dit betekent dat koudschuim matrassen erg lang meegaan en dat je de komende decennia niet na hoeft te denken over een nieuw matras. Dat terwijl een polyether of traagschuim matras vaak maar 5-10 jaar meegaat, bijvoorbeeld vanwege kuilvorming of vochtplekken in het matras.

Ook wordt er bij het produceren van koudschuim matrassen rekening gehouden met het milieu. Dit maakt een koudschuim matras, naast duurzaam, ook nog eens milieuvriendelijk. Bij de productie van de matrassen moet er worden voldaan worden aan strenge EU-regelgeving. Dat betekent dat er zeer weinig energie gebruikt mag worden bij het produceren van de koudschuim matrassen en dat er rekening gehouden moet worden met de opgestelde klimaatdoelen. Bij het kopen van een koudschuim matras help je dus mee aan de energietransitie en aan een schoner klimaat.

Koudschuim matras kopen

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een koudschuim matras? Kom dan proefliggen in de MatrasFactory showroom in Heerenveen. MatrasFactory verkoopt hoogwaardige koudschuim matrassen, die voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Wil je meer informatie over koudschuim matrassen en wil je weten of een koudschuim matras geschikt is voor jou? Dan voorzien de medewerkers van MatrasFactory u graag van advies.

 

Photo by Nathan Oakley on Unsplash

Deel dit artikel
Back to top