Huidverzorging

6 verzorgingstips voor een vette huidGoede reiniging

Het is voor alle huidtypes belangrijk, maar ook zeker voor een vette huid: reinig de huid goed. Doe dit tweemaal daags: in de ochtend en in de avond. Spoel je gezicht niet enkel af met wat water, maar gebruik een goede reiniger. Kies voor een milde en kwalitatieve reiniger, bijvoorbeeld van Clinique. Spoel het geheel goed af nadat je zorgvuldig je gezicht hebt ingesmeerd, zodat er geen deeltjes achterblijven.

Specifieke producten gebruiken

Voor elk huidtype zijn er specifieke verzorgingsproducten te vinden. Dus ook voor de vette huid! Lees vooraf altijd de verpakking, om te achterhalen of een bepaald product wel is bedoeld voor een vette huid. Deze producten zijn bedoeld om de huid in balans te brengen en minder onrustig te maken. Je huid gaat minder glimmen als je de juiste producten kiest. Denk aan een goed serum van Shiseido. Daar kun je lang mee vooruit.

Gebruik een toner

Het is slim om een toner te gebruiken in je beauty routine. Een toner is namelijk bedoeld om de huid te reinigen en poriën te verkleinen. Dit maakt de huid frisser en gladder. Tegelijkertijd kies je voor hydratatie en bescherming, wat ook bij een vette huid belangrijk is. Je huidoppervlak wordt ermee verbeterd. Het is belangrijk om een toner zonder alcohol te kiezen, omdat alcohol schade toedoet aan de huid. Bij een toner met antioxidanten heb je juist wel baat.

Geen crèmes, maar serums en gels

Pas op met het gebruik van crèmes op een vette huid. Dit kan de huid namelijk nog verder verstoppen, wat maakt dat je huid nog vetter kan worden. Dat wil je uiteraard voorkomen. Zeker vettige crèmes kun je maar beter links laten liggen. Waar je je huid wel mee kunt verzorgen? Dat zijn lichtere en luchtigere serums en gels. Deze voelen ook nog eens fijner aan op een vette huid!

Overtollig talg verwijderen

Bij een vette huid is er meestal sprake van overtollig talg. Dit kun je op regelmatige basis verwijderen, om de huid zoveel mogelijk van talg te verlossen. Hiervoor kun je producten gebruiken die talg absorberen, zoals een masker. Ook een passende moisturizer kan helpen om je talgproductie beter te reguleren.

Pas op met make-up

Helaas is het dragen van veel make-up niet bevorderlijk voor het herstel van een vette huid. Met name foundation en concealer trekken al gauw in de poriën. Soms blijven de resten hier zitten, wat de huid vervolgens weer vetter maakt. Draag foundation het liefst enkel af en toe, en reinig na gebruik de huid grondig. Helemaal geen foundation dragen is nog beter.

Deel dit artikel
Back to top