Huidverzorging

Alles over een huidverbeterende CO2 Laser behandelingen

Het gebruik van een fractionele laser in de cosmetische chirurgie is levert zeer bevredigende resultaten op. Ook werkt de laser voor veel verschillende doeleinden zoals huidverstrakking en huidverjonging. De laser stimuleert de aanmaak van collageen in de huid.

Hoe werkt een (CO2) Laser precies?

Een laser bevat gebundelde lichtstralen die rechtlijnig reizen en energie bevatten. Deze energie wordt, afhankelijk van de golflengte, afgegeven aan de daarvoor gevoelige structuren. Deze structuren kunnen bijvoorbeeld water en kleurstoffen zijn. Deze structuren nemen de energie op en worden hierdoor vernietigd omdat de energie gewoonweg teveel is. In het geval van de CO2 laser behandeling; die geeft de energie af aan water. De huid bevat veel water en dus vaporiseert het water na opname van de hoeveelheid energie. Het gevolg is dat de huid ook vaporiseert.

Vroeger werd de gehele huid verwijderd met een laser, tegenwoordig schieten we puntjes en blijft er tussen deze puntjes nog huid over (fractioneel). De genezing van de huid geeft een verstrakte en verbeterde huid. De diepte van de huidverbetering behandeling en de werking is afhankelijk van de energie die de laser bevat. Als de energie op is dan reist het licht niet verder. Meestal kan dit tot 1mm diepte.

Hoe gaat die behandeling in zijn werk

Een behandeling met een CO2 gaat niet over één nacht ijs. Het is goed om te weten dat u waarschijnlijk 2-3 behandelingen nodig heeft om tot een goed eindresultaat te komen. Voorafgaand aan de behandeling wordt een vrijblijvend consult ingepland om de mogelijkheden te bespreken en een behandelplan op te stellen. Een arts kijkt samen met u naar de conditie van de huid en welk doel er behaald moet worden en zal aan de hand daarvan de behandeling gaan inzetten.

Als eerste worden er altijd foto’s gemaakt om de conditie van de huid voor en na met elkaar te kunnen vergelijken. Daarnaast dienen deze foto’s ook als leidraad voor waar de laser moet worden ingezet. Meestal wordt de huid ingesmeerd met een verdovende crème om het branderige gevoel tijdens de behandeling zo veel mogelijk te beperken.

Het is belangrijk om gewoon goed de tijd te nemen en niets overhaast te doen. Mocht u de behandeling te intens vinden, kan er altijd tussendoor gepauzeerd worden of kunnen de instellingen van het apparaat aangepast worden zodat de behandeling altijd dragelijk blijft.

Nazorg van een CO2 Laserbehandeling

Bij een CO2 laser behandeling is de nazorg van groot belang. De huid wordt namelijk beschadigd en die moet herstellen. Op die manier verbetert de kwaliteit van de huid aanzienlijk. Wat men vaak ziet is dat de zwelling en de ergste roodheid vrij snel afnemen en dat in de loop van de week er korstvorming kan plaatsvinden. De huid blijft op deze wijze gedurende een paar dagen in herstel. In deze tijd is het belangrijk om de huid te beschermen met een SPF>30 gedurende zeker 6 weken.

Normaliter herstelt de huid binnen 2 weken. De eerste week na de behandeling kan het gebied nog wat rood zijn, maar dit trekt over het algemeen snel weg. Als de behandeling voltooid is kan de huid nog 6 maanden daarna extra nieuw collageen aanmaken, wat de verstrakking en verjonging van uw huid bevordert. Meer weten? Plan direct een vrijblijvend consult bij cosmetische kliniek JC kliniek!

Deel dit artikel
Back to top